Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

Η λούμπεν Δικαιοσύνη


Η 27χρονη Γερμανίδα Φέι Μάγιερ –εναντίον της οποίας έχει ασκηθεί δίωξη για «συμμετοχή σε άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση»- κρίθηκε προφυλακιστέα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Σύμφωνα με τους δικηγόρους της, τα μέλη του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αξιολόγησαν ως επιβαρυντικό στοιχείο ότι «κατείχε και διάβαζε δημοσιευμένα κείμενα ατόμων που η ίδια χαρακτηρίζει πολιτικούς κρατούμενους».

Έχω διαβάσει –και μάλλον δεν είμαι ο μόνος- όλες τις προκηρύξεις των επαναστατικών οργανώσεων. Δεν είναι δύσκολο, αφού υπάρχουν όλες στο διαδίκτυο – έχουν δημοσιευτεί σε σάιτ εφημερίδων, σε ιστοσελίδες και σε πάρα πολλά μπλογκ. Πάνω στο γραφείο μου υπάρχουν φυλλάδια αναρχικών και αντιεξουσιαστών – τα μοιράζουν, όταν κάνουν πορεία. Πίσω μου, στη βιβλιοθήκη, υπάρχει το βιβλίο με τις προκηρύξεις της 17Ν – το έχω αγοράσει και υπάρχει σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Θεωρώ τα μέλη των επαναστατικών οργανώσεων πολιτικούς κρατούμενους. Ίσως, κάποιοι να έχουν διαφορετική γνώμη – δικαίωμά τους, αλλά και δικαίωμά μου να σκέφτομαι με το δικό μου μυαλό και όχι με το μυαλό της Όλγας Τρέμη.

Αναρωτιέμαι γιατί προφυλακίστηκε η Φέι Μέγιερ. Αν ο λόγος είναι ότι κατείχε και διάβαζε κείμενα ατόμων που θεωρεί πολιτικούς κρατούμενους, θα έπρεπε να προφυλακίσουν και εμένα – και εκατοντάδες χιλιάδες άλλους πολίτες, για τους οποίους ισχύουν αυτά τα «επιβαρυντικά» στοιχεία. Ο λόγος που προφυλακίστηκε η Φέι Μέγιερ είναι ότι οι δικαστικοί φοβούνται. Ξέρουν πως έχουν κατεβάσει εδώ και δεκαετίες τα βρακιά τους, έχουν υποκύψει σε όλα τα πολιτικά λαμόγια, δεν είναι πια εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης και τρέμουν – κι εγώ στη θέση τους θα έτρεμα.

Οι δικαστικοί νομίζουν πως προφυλακίζοντας και καταδικάζοντας όποιον θεωρούν πως αποτελεί απειλή για αυτούς θα σωθούν. Στην πραγματικότητα, κάνουν τα πράγματα πολύ χειρότερα, μεγαλώνουν το μίσος της κοινωνίας για τους δικαστικούς και τη συνέχεια δεν είναι δύσκολο να την φανταστεί κάποιος. Όταν οι δικαστικοί θα βρεθούν στο εδώλιο, ας προσπαθήσουν να δείξουν λίγη από την αξιοπρέπεια που δείχνουν οι «τρομοκράτες» που προφυλακίζουν και καταδικάζουν. Κι ας μην αρχίσουν να ρίχνουν ο ένας τις ευθύνες στον άλλον. Οι «τρομοκράτες» δεν το έκαναν.
.
Αναδημοσίευση από τον pitsiriko
.

2 σχόλια:

 1. Eννοείς διατεταγμένη δικαιοσύνη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @Swell

  Ναι, βέβαια: διατεταγμένη.
  Αλλά εκτός από προλεταριάτο λούμπεν υπάρχει και μπουρζουαζία τοιαύτη, οπότε και το 'λούμπεν' ταιριάζει για τους μοσχοαναθρεμένους και υπερ-αμοιβόμενους (άνω και κάτω του τραπεζίου) δικαστές 'μας' ... :-)
  .

  ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails