Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011

Οι αντάρτες του τσιμέντου


πικρό, εντός της αλήθειας του, σχόλιο του Στέλιου Κούλογλου στο tvxs:

« Επιτέλους, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επαναστάτησαν. Οχι, δεν πρόκειται για τον νόμο επικύρωσης του μνημονίου, που έκοψε τους μισθούς και στέρησε το δώρο από συνταξιούχους των 600 ευρώ. Αυτό οι «αντάρτες» τον ψήφισαν, με την εξαίρεση των τριών βουλευτών που έθεσαν εαυτόν εκτός κόμματος. Ούτε αφορά το άλλο νομοσχέδιο για τις σχέσεις εργασίας, το οποίο κουτσούρεψε εργατικές κατακτήσεις ενός αιώνα. Και αυτό το υπερψήφισαν οι αντάρτες της συμφοράς, όπως και το νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί τα τρένα, τις δημόσιες συγκοινωνίες και ό,τι άλλο θέλει η τρόικα. Και τη μάνα τους να τους ζητούσαν να ιδιωτικοποιηθεί, θα το ψήφιζαν για το καλό του κόμματος και για να μην πέσει η κυβέρνηση, πάντα βέβαια με κρύα καρδιά.

Αυτό που αρκετοί δήλωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν με τίποτα είναι το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τη βιοποικιλότητα, του οποίου μια βασική διάταξη αναφέρει ότι στις περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί «Νatura» καθορίζεται σε 10 στρέμματα το εμβαδόν των οικοπέδων εντός των οποίων θα επιτρέπεται στο εξής η οικοδομική ή άλλη δραστηριότητα. A, όλα κι όλα: η τσιμεντοποίηση της Ελλάδας είναι θέμα αρχής και πρέπει οπωσδήποτε να συνεχιστεί. »

Η συνέχεια εδώ
.

2 σχόλια:

 1. Ποιές "εργατικές κατακτήσεις ενός αιώνα, ποιός κουτσούρεψε, Ποιές σχέσεις εργασίας"; Εκείνες τού 8ωρου όταν έβγαινε απτά εργοστάσια ένα ημιονοτροχήλατο την ημέρα; Ολα εκσυγχρονίστηκαν φαίνεται εκτός απτά αυτονόητα, αρκεί να ακούγονται ευχάριστα στα Κυκλώπεια μας αυτιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @Γιώργο Μπατζιλή

  Εσύ φίλε μου, αφού αν κατάλαβα καλά είσαι για καλά πεσμένος στην μόδα της απαξίωσης της χώρας και των ανθρώπων της (έτσι προστάζει το κόμμα), μπορείς να δουλεύεις δεκαεξάωρο και με τους κόπους σου να πληρώνεις τοκογλύφους.

  Εγώ εξακολουθώ να σέβομαι βαθιά την χωρα μου και την προτιμώ με δίκαιες σχέσεις εργασίας (όχι του 1821 ούτε αυτές του Πινοσέτ) και με λιγότερο κατα το δυνατόν τσιμέντο. Πειράζει;

  ΥΓ.
  Και Ναι! Οι ξεφτίλες και πουλημένοι βουλευτές, υπουργοί και πρωθυπουργοί αυτής της κυβέρνησης κουτσούρεψαν τα πάντα και τραυμάτισαν την χώρα (ελπίζω όχι ανεπανόρθωτα) περισσότερο από κάθε άλλον ... γκέγκε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails