Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Πετρέλαια ... υπάρχουν ! (και λεφτά άλλωστε)


Το τελευταίο διάστημα με έχει ιδιαίτερα χαροποιήσει το γεγονός ότι κυριολεκτικά κολυμπάμε στο πετρέλαιο. Έχουμε τόσο πολύ πετρέλαιο ώστε πρόκειται να ξεπληρώσουμε το ΔΝΤ και την ΕΕ, να φύγουν οι διάφοροι επιβήτορες της οικονομίας από το κεφάλι μας και να μας μείνουν και άπειρα δις ώστε να κάνουμε και το κομμάτι μας.

Ο ενθουσιασμός δεν μου περνάει ακόμη και όταν σκέφτομαι ότι στα 30 χρόνια εκμετάλλευσης, το περιβόητο κοίτασμα Πρίνος άφησε στο Δημόσιο περίπου 500 εκατομμύρια δηλαδή ίσα με 15 εκατομμύρια το χρόνο, όσο το κόστος μιας μέτριας βίλλας ενός από τους εφοπλιστές μας.

Για το πετρέλαιο αυτό φαίνεται να ανησυχούν ιδιαίτερα κυρίως κύκλοι προσκείμενοι στην (ακρο)δεξιά του κυρίου, η δε αριστερά, μη γνωρίζουσα τι ποιεί η δεξιά, ανησυχεί και αυτή, η πτωχή.

Διάφορα πρόσωπα μεγάλου βεληνεκούς και διαμετρήματος όπως ο κος Μαρκεζίνης ( ο υιός ντε) και ο κος Καρυώτης, αν και μάλλον δεν θυμούνται ακριβώς που πέφτει η Ελλάδα, ανησυχούν και αυτοί επικαλούμενοι Αμερικανικές (φυσικά) «μελέτες» φαντάσματα, που βρίσκουν πετρέλαια στο Καστελόριζο, στην λεβεντογένα Κρήτη και αλλού.

Οι κατά τα άλλα συμπαθείς και έως τα σήμερα σεβαστοί δημοσιογράφοι Δ. Κωνσταντακόπουλος και Σ. Λυγερός κόλλησαν την ασθένεια και άρχισαν και αυτοί να ανησυχούν για τα πετρέλαια μπαίνοντας σε μια μάλλον απρεπή και στερούμενη οιουδήποτε νοήματος φιλονικία με το ΥπΕξ.

Ήθελα απλώς να θίξω το θέμα διότι η όλη υπόθεση δεν με πείθει για την γνησιότητά της. Μου μυρίζει άσχημα. Πολύ άσχημα. Χειρότερα και από πετρέλαιο.
.

σχετικά:

-       Theodore Kariotis
-       Basil S Markesinis
.

2 σχόλια:

  1. και μένα μου μυρίζει πάρα πολύ αλλά δεν ξέρω από που έρχεται η μυρωδιά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Psychedelic Reflection

    Ούτε κι εγώ καταλαβαίνω από πού ακριβώς έρχεται, έχεις δίκιο. Παρακάτω δες αν θέλεις πως απάντησα σε ένα φίλο που μου έθεσε επτά ερωτήσεις για το θέμα:

    ---

    Για το ζήτημα Μαρκεζίνη δεν με ενοχλεί μόνο το (άτυχο γι αυτόν) γεγονός ότι είναι γιός του πατέρα του αλλά το εντελώς από το πουθενά όψιμο, απίστευτα υποκριτικό (που ήταν τόσες δεκαετίες ο Mr. Basil Markesinis;) αλλά και άκρως ύποπτο ενδιαφέρον του περί των Ελληνικών.

    Τώρα ένα – ένα:

    01- Αμφισβητείς τη διαρκή υποχωρητική πολιτική όλων των Ελλήνων κυβερνήσεων?
    - Όχι, είναι γνωστό ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρα ήταν πάντοτε ετερόφωτο

    02- Αμφισβητείς την πετυχημένη εδαφική διεκδικητική πολιτική της Τουρκίας?
    - Ναι, δεν έχω δει τις τελευταίες δεκαετίες κάποια επιτυχία. Το κυπριακό τους στοίχισε απίστευτα στο οικονομικό και πολιτικό επίπεδο εξυπηρετώντας μόνον τα τότε αφεντικά τους τις ΗΠΑ, το Κουρδικό τους βγήκε μπούμερανγκ. Ποιες είναι οι επιτυχίες; Είναι βέβαια μια μεγάλη χώρα που ψάχνει τον δρόμο της αλλά μέχρις εκεί: ψάχνει !

    03- Αμφισβητείς την απεμπόληση μέρους της κυριαρχίας, με το μη καθορισμό της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ ?
    - Το ζήτημα είναι περίπλοκο. Κάθε πράγμα στην ώρα του. Η χώρα τώρα βρίσκεται σε φάση τρομερής οικονομικής και πολιτικής αδυναμίας, ίσως δεν είναι η ώρα να ανακινήσουμε τέτοιο θέμα και να εκβιάσουμε λύσεις. Πιστεύω ότι αν το κάνουμε τώρα θα σπάσουμε τα μούτρα μας (μήπως αυτό επιθυμούν οι διάφοροι ‘Basil’;)

    04- Αμφισβητείς ότι υπάρχουν ενδείξεις για την ύπαρξη κάποιου πλούτου?
    - Ναι, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις με τους περιορισμούς που σου έγραψα προχθές. Αυτό και μόνον: ενδείξεις.

    05- Αμφισβητείς ότι διεξάγονται συνομιλίες για το θέμα?
    - Ναι, δεν έχω βέβαια πληροφόρηση εκ των έσω αλλά διαισθάνομαι ότι δεν διεξάγεται τίποτα το ουσιαστικό (και ορθώς!)

    06- Αμφισβητείς ότι η κυβέρνηση και το ΥΠΕΞ όχι μόνο δεν αποδεσμεύουν καμία πληροφορία, αντίθετα επιβάλλουν απόλυτη σιγή επί του θέματος?
    - Απαντώ ως εξής: (Α) Εάν πράγματι διεξάγονται συνομιλίες επί του θέματος τότε αυτές είναι σοβαρότατες και κρίσιμες για τις επερχόμενες γενιές των Ελλήνων οπότε ορθότατα και δεν αποδεσμεύεται καμία πληροφορία από το ΥπΕξ (Β) Εάν δεν διεξάγονται συνομιλίες τότε τι ‘πληροφορία’ να αποδεσμευτεί;

    07- Αμφισβητείς ότι όλα αυτά δημιουργούν την εντύπωση ότι κάτι κακό εκκολάπτεται?
    - Υποπτεύομαι ότι βυσσοδομούν στο παρασκήνιο ισχυρότατα συμφέροντα εχθρικά προς την χώρα και ότι ταυτόχρονα υλοποιείται μια εκστρατεία παραπληροφόρησης και αποπροσανατολισμού των πολιτών.
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails