- "Εγώ δεν θα μπορούσα να πω δημόσια αυτό που γνώριζα", δήλωσε ο Γιούνκερ- Γαλλία και Γερμανία έπαιξαν παιχνίδι εις βάρος της χώρας μας- Ενώ ήξεραν οι Ευρωπαίοι συνέχιζαν να μας δανείζουν βγάζοντας χρήματα στις πλάτες των Ελλήνων
Όλοι φαίνεται πως γνώριζαν ότι σε λίγο καιρό η Ελλάδα θα έφτανε στο χείλος του γκρεμού όμως κανείς δεν είπε τίποτα γιατί όπως φαίνεται τους βόλευε. Το εξοργιστικό είναι όμως όχι ότι γνώριζαν, αλλά βλέποντας την καταστροφή της Ελλάδος, συνέχιζαν να μας δανείζουν, βγάζοντας λεφτά στις πλάτες μας, αλλά και για να έρθουν μετά ως "σωτήρες" με το μνημόνιο.
Ο επικεφαλής των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, δήλωσε σήμερα, χωρίς να έχει τύψεις, ότι οι Ευρωπαίοι γνώριζαν "ότι κάποια μέρα η Ελλάδα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει" την δημοσιονομική κρίση που την έπληξε στις αρχές του έτους.
"Η ελληνική κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αλλά όχι με την αντιμετώπιση της το τελευταίο έτος, έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί πριν απο δυο ή τρεις δεκαετίες", δήλωσε ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
"Αλλά ήταν φανερό ότι κάποια μέρα η Ελλάδα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει αυτό το είδος του προβλήματος, και ήξερα ότι το πρόβλημα αυτό θα έφθανε, διότι συζητούσαμε, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Τσισέ στην ΕΚΤ, η Επιτροπή (ευρωπαϊκή) και εγώ ο ίδιος, για τις προοπτικές γιαυτό που δεν ήταν τότε γνωστό, όπως αυτό που αποκαλούμε ελληνική κρίση", είπε.
Ο Γιούνκερ παραδέχθηκε ότι Γαλλία και Γερμανία φρόντισαν να αποσιωπήσουν το θέμα γιατί κέρδιζαν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους προς την χώρα μας. "Ήξερα, ήξερα ακόμα ότι η Γαλλία και η Γερμανία κέρδιζαν τεράστια ποσά απο τις εξαγωγές τους (...) προς την Ελλάδα", είπε χαρακτηριστικά.
Και το χειρότερο που είπε; "Εγώ δεν θα μπορούσα να πω δημόσια αυτό που γνώριζα".
Γιατί δεν μπορούσε όμως να το πει δημόσια. Τα συμφέροντα που είχαν οι ευρωπαϊκές χώρες αν η χώρα μας οδηγείτο στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα είναι τεράστια αφού πλέον εις βάρος μας μπορούν και βγάζουν ακόμη περισσότερα εκατομμύρια ευρώ, ενώ με το μνημόνιο μας έχουν πλέον στο χέρι.
.
σιγα το σοκ ρε παιδια! και οι ελληνες πολιτικοι το γνωριζαν μαζι με τους εγγραμματους και τους αμορφωτους της πιατσας και του πεζοδρομιου ψηφοφορους τους! μονον οι λοβοτομημενοι το αγνοουσαν!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Ανώνυμος (08 Οκτώβριος, 2010 23:42)
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχεις και άδικο, αλλά να το λέει και επίσημα στα καλά καθούμενα ; αυτό το απύθμενο θράσος δεν σε ξενίζει ; Το σοκ είναι η δημόσια ομολογία του εγκλήματος καθ' αυτή.
Ν. Τσούκαλης: Επικίνδυνη η επένδυση στον Αστακό
ΑπάντησηΔιαγραφήΜιας εξαρχής, ως Δημοκρατική Αριστερά δηλώσαμε ξεκάθαρα ότι θέλουμε ξένες επενδύσεις να έλθουν, να εγκατασταθούν στην Ελλάδα. Παρατηρούμε όμως μια πανικόβλητη κυβέρνηση να λέει «Ναι σε όλα» χωρίς να αξιολογεί τις επιπτώσεις (που μπορεί να αποδειχτούν μη αναστρέψιμες) με κίνδυνο να υποθηκεύσει με τις επιλογές της, το μέλλον της χώρας.
Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να λέει αδιακρίτως «ναι» σε κάθε μια επένδυση που προτείνεται. Αναφέρομαι στην επένδυση του Κατάρ, που κύριο μέγεθός της αποτελεί η Μονάδα LPG στον Αστακό, ισχύος 1.000 MW. Θα είναι η μεγαλύτερη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της χώρας! Η συγκεκριμένη επένδυση αλλάζει άρδην τον διαμετακομιστικό χαρακτήρα του λιμανιού, αλλά και τον αναπτυξιακό προσανατολισμό της ευρύτερης περιοχής, μετατρέπει την περιοχή σε ενεργειακό κέντρο μεγάλης μάλιστα επικινδυνότητας. Το LPG δεν είναι ένα «αθώο» αέριο. Δεν είναι το φυσικό αέριο.Είναι το υγραέριο! Γι' αυτό και υπάγεται στην οδηγία «Σεβέζο» ως επικίνδυνη βιομηχανική εγκατάσταση (κίνδυνος από έκρηξη, με επιπτώσεις σε ακτίνα χιλιομέτρων).
Η απόλυτη ανάγκη για προσέλκυση επενδύσεων δεν μπορεί να μετατρέψει τη χώρα μας σε τόπο εγκατάστασης τέτοιων επιχειρήσεων που καμιά ευρωπαϊκή χώρα δεν επιδιώκει να αποδεχθεί στο έδαφός της (το μεγαλύτερο μέρος αυτής της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας φέρεται να προορίζεται για εξαγωγή στην Ιταλία!)
Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός
@Ανώνυμος (09 Οκτώβριος, 2010 00:11)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα είδα φίλε μου.
Επί πλέον, ένας από τους μετόχους της εταιρείας εκμετάλευσης της μονάδας LPG στον Αστακό είναι και η Κυπριακή RASSDEL ιδιοκτησίας Εφραίμ / Αγίου Όρους ... και μη χειρότερα.
Θέλαμε κι επισημα χειλη για να μαθουμε οτι αρχισε ηδη η σήψη και μας τρώγανε τα σκουλήκια. Τρομάρα μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπον Ο ALEX ειναι πολυ καλα ενημρωμενος!!!!
Αυτη ειναι η εννοια της 'ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ' που διακηρυσσει οπου βρισκεται ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ.
Απο τις Αρχες του '80 αρχισε η πρεμουρα με τα δανεικα.
Υπηρξε εποχη στα πρωτα χρονια του '80 που ο ΣΙΜΗΤΗΣ υπεδειξε στον Ανδρεα πως ηταν προτιμοτερο να παμε σιγα σιγα [επιδοτησεις μικρομεσαιων--συνεταιρισμων κλπ πρασινων σωματειων ] ο Ανδρεας ειχε αντιθετη αποψη!!!!!και ως υιος του πατρος του ειχε το συνδρομο της αυθεντιας ,την κληρονομικοτητα αυτη την ουμε και σημερα!!!!!!!!
Κατα την διαρκεια της Κυβερνησης Εθνικης Ενοτητας [ συμφωνα με τις μαρτυριες του Δραγασακη ,υπευθυνου στο Υπουργειο Οικονομικων] δεν υπηρχαν χρηματα για την πληρωμη των μισθων των Δ.ΥΠ. .........................
ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΔΙΑΡΚΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΠΑΙΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
Μας αξιζουν ως λαο οσα σημβαινουν σημερα, καθως συνεχιουμε να τους ανεχομαστε.
Τεσσερα πορισματα για το ΒΑΤΟΠΕΔΙ............
@taspa
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπιμερίζω, με βάση τα λίγα που γνωρίζω, τις ευθύνες ως εξής:
Σημίτης (λίγο)
Καραμανλής (πολύ περισσότερο)
ΓΑΠ (απόλυτα)
Ο ΓΑΠ βέβαια είναι απλώς εκτός συναγωνισμού, κατέστρεψε την χώρα για την οποία κουράστηκαν και αγωνίστηκαν οι πατεράδες μας για τις επερχόμενες δεκαετίες ή ίσως και τελεσίδικα.
Το Βατοπέδι αποδεικνύει την απόλυτη διαφθορά σε όλο το εύρος της ιεραρχίας _και_ του δικαστικού σώματος. Οι κρατικοδίαιτοι παχουλοί τεμπέληδες ανερυθρίαστα καταστρέφουν τους θεσμούς.
.
Ακριβώς, @Ανώνυμος 8/10 23:42, όλοι τα ξέραμε αυτά, όλος ο κόσμος. Έλα όμως που οι "προοδευτικοί" μας έλεγαν φασίστες και αντιδραστικούς όταν φωνάζαμε (και για αυτά).
ΑπάντησηΔιαγραφήΑναφέρομαι στις 10ετίες που προηγήθηκαν και μας έφτασαν εδώ, απόρροια των οποίων ήταν και το άρθρο μου παρακάτω, το οποίο γράφτηκε με ωριμότητα ήδη περπατημένης αντίληψης, όχι γιατί είμαι γκουρού, αλλά γιατί έβλεπα από πριν όπως όλοι. Γράφτηκε όταν οι "προοδευτικοί" οπαδοί είχαν μόλις αρχίσει να ζαλίζονται μετά την πρώτη περί ΔΝΤ σφαλιάρα του ΓΑΠ, που τους φάνηκε ως «από το πουθενά».
Άρθρο: Μας Κουνιέσαι; Και Που Θα Πάτε Τώρα;
Kαλημέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό που μου κάνει εντύπωση με τη δήλωση αυτή είναι ότι η φράση του Juncker: "Ήξερα, ήξερα ακόμα ότι η Γαλλία και η Γερμανία κέρδιζαν τεράστια ποσά απο τις εξαγωγές τους (...) προς την Ελλάδα" εμφανίζεται μόνο στα ελληνικά ΜΜΕ.
Όσο και να έψαξα στο διαδίκτυο δεν βρήκα την επίμαχη φράση δημοσιευμένη σε μη-ελληνικά MME. Κοίτα για παράδειγμα: http://www.eubusiness.com/news-eu/economy-finance-g20.6h6 ,όπου αναφέρεται μόνο η φράση: "I could not go public with the knowledge that I had"!
Τώρα αυτό σημαίνει δύο πράγματα:
α) είτε ο,τι τα μη-ελληνικά ΜΜΕ αποκριπτουν τη φράση για ευνόητους λόγους,
β) είτε ο,τι τα ελληνικά ΜΜΕ τη δημιούργησαν για εσωτερική κατανάλωση.
Υ.Γ.: Αν έχεις βρει τη φράση σε κάποιο μη-ελληνικό ΜΜΕ θα σε παρακαλούσα να μου στείλεις το link.
@wolfgangius
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο κάτω μέρος της σελίδας www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=45950&catid=13 υπάρχει video με την ανταπόκριση του Μανώλη Ιγνατίου ο οποίος επαναλαμβάνει επί λέξει την ‘ατάκα’ του Juncker. Μου είναι αδύνατον να πιστέψω ότι ο Ιγνατίου θα το έλεγε αν δεν ήταν αλήθεια κι αν δεν το είχε ακούσει ο ίδιος. (άλλωστε το είπε ή δεν το είπε … αλήθεια είναι). Έψαξα λίγο αλλά ούτε και εγώ βρήκα την αυθεντική δήλωση.
http://www.youtube.com/watch?v=AMwpBzdzo_M&feature=mh_lolz&list=HL1309786707
ΑπάντησηΔιαγραφή@Ανώνυμος (04 Ιούλιος, 2011 16:39)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίχα δει το ανατριχιαστικό video εδώ και πάρα πολύ καιρό.
Φοβάμαι ότι ο αυταρχισμός των καθεστώτων, οι εκχωρήσεις κυριαρχίας, η καταστρατήγηση δικαιωμάτων και ο έλεγχος πάνω στην προσωπική ζωή των πολιτών βρίσκονται σε πορεία πλήρους υλοποίησης και τα φαινόμενα αυτά θα ενταθούν πολύ περισσότερο. Αρκεί μόνο να δούμε τι γίνεται σε Πορτογαλλία, Ιταλία, Ελλάδα, Βρετανία και έπεται συνέχεια. Τον χορό άνοιξε αθόρυβα από την δεκαετία του 80 το Γερμανικό καθεστώς βασιζόμενο στην απάθεια και φθορά των Γερμανών πολιτών που προέκυψε από τον άκρατο έως χυδαιότητας κονφορμισμό τους. Καλό παράδειγμα είναι επίσης η βίαιη καταστολή του συνδικαλισμού και -κυρίως- των κοινωνικών κινημάτων από τους πραίτορες της Θάτσερ στο ΗΒ. Οι συνειδητοποιημένοι πολίτες οφείλουν -ως χρέος προς τις γενιές που έρχονται- να αντισταθούν και να αμυνθούν με κάθε διαθέσιμο τρόπο.
.