Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010

Καταδικάζονται οι φονιάδες του Ισραήλ


από το tvxs(1):

Με απόφασή του, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ενέκρινε σήμερα έκθεση της επιτροπής που ερεύνησε το ρεσάλτο των ισραηλινών καταδρομέων στον «Στόλο της Ελευθερίας» που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα Σύμφωνα με την έκθεση αυτή(*), υπάρχουν «αποδείξεις» για να «στηριχθούν διώξεις» κατά του Ισραήλ.

Η απόφαση, η οποία κατατέθηκε από το Πακιστάν εξονόματος του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (OIC), ο οποίος συσπειρώνει 57 χώρες, υιοθετήθηκε σήμερα με 30 ψήφους υπέρ, 1 κατά (αυτή των ΗΠΑ) και 15 αποχές.

Στο σχέδιο απόφασης, ο OIC εξέφραζε «βαθύτατα τη λύπη του για τη μη συνεργασία του Ισραήλ στην έρευνα» και ζητούσε από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ «να εγκρίνει τα πορίσματα της έκθεσης» και να «εισηγηθεί στη Γενική Συνέλευση (του ΟΗΕ) να λάβει υπόψη της την έκθεση».

Στην έκθεσή τους, οι ειδικοί του ΟΗΕ συμπεραίνουν ότι υπάρχουν αποδείξεις για να στηριχθούν διώξεις κατά του Ισραήλ για «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και υποβολή σε βασανιστήρια ή απάνθρωπη μεταχείριση, σκόπιμη πρόκληση μεγάλου πόνου ή σοβαρών τραυματισμών».

Εννέα Τούρκοι επιβαίνοντες σε ένα από τα πλοία του διεθνούς στολίσκου σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση αυτή του ισραηλινού στρατού.


από το tvxs(2):

(*) «Σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» χαρακτηρίζει την επέμβαση καταδρομέων του ισραηλινού ναυτικού στο στόλο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, στο τέλος Μαΐου, σύμφωνα με την έκθεση της επιτροπής του Συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, των Ηνωμένων Εθνών, που διερεύνησε την υπόθεση. Η ίδια έκθεση κάνει, επίσης, λόγο για «απαράδεκτη χρήση βίας» εκ μέρους των Ισραηλινών.

«Η συμπεριφορά των ισραηλινών δυνάμεων απέναντι στους επιβαίνοντες στο στολίσκο αποκαλύπτει απαράδεκτο επίπεδο βιαιότητας, κάτι που συνιστά "σοβαρή παραβίαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου"» υπογραμμίζουν στην έκθεσή τους οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ.

«Το Ισραήλ δεν χρησιμοποίησε μόνο δυσανάλογα επίπεδα βίας για τις συγκεκριμένες συνθήκες, αλλά κατέφυγε σε "εντελώς άχρηστα και απίστευτα επίπεδα βίας» προσθέτουν οι εμπειρογνώμονες.

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ενέκρινε στις 2 Ιουνίου την αποστολή εμπειρογνωμόνων στην περιοχή για τη διεξαγωγή διεθνούς ανεξάρτητης έρευνας για «τις σοβαρές επιθέσεις που έκαναν οι ισραηλινές δυνάμεις κατά του στολίσκου» που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια, που είχε ως συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 9 άνθρωποι και να ξεσηκωθεί ένα κύμα αντιδράσεων σε όλο τον κόσμο.
.

4 σχόλια:

 1. Επί της ουσίας του θέματος, ένα έχω να πω:
  Ναί, καλά!

  Όσον αφορά για το tvxs του κ.Κούλογλου έχω χάσει τον μπούσουλα, όπως και με όλους τους "προοδευτικούς" (οι εκτός εισαγωγικών δεν μου φταίνε καθόλου).
  Τελικά "είμαστε" υπερ των Εβραίων διότι το Ολοκαύτωμα, διότι οι Ναζί κλπ; ή εναντίον των Εβραίων; Και τα δύο με Φασισμό έχουν να κάνουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @Άναυδος
  Καταδικάζουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά των σύγχρονων Εβραίων ανά τον κόσμο. Το τι έγινε πριν από 60 ή 70 χρόνια δεν έιναι το ίδιο σημαντικό με αυτό που γίνεται εδω και τώρα. Η εβραίικη νοοτροπία όχι μόνο προσβάλει τον πολιτισμό του ανθρώπου αλλά πιθανόν και να μας εμπλέξει σε έναν μεγάλο και ανεξέλεγκτο πόλεμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Για το αν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στις καταστάσεις στο "τι έγινε πριν από 60 ή 70 χρόνια δεν έιναι το ίδιο σημαντικό με αυτό που γίνεται εδω και τώρα." δεν θα συνεχίσω γιατί δεν είναι αυτοσκοπός μου τα points, και θα τρενάρουμε την κουβέντα. Μου δώθηκε ήδη βήμα εδώ και έδωσα την θέση μου.

  Ο Εβραϊκός Φασισμός "μόνο προσβάλει τον πολιτισμό του ανθρώπου";; Πρέπει να ξαναδιαβάσεις την εισαγωγή στο κείμενο σου της ανάρτησης, με το οποίο μάλιστα συμφωνώ απόλυτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails