Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Ας τρέμουν


Η έκπτωση των αξιών, η ανικανότητα, η ρηχότητα των ενεργειών και της εν γένει προοπτικής χαρακτήριζαν σχεδόν πάντοτε την οικονομική και παρεπόμενα την πολιτική ελίτ της χώρας μας. Από τις ελίτ αυτές προέρχεται και ο υπάκουος εντολοδόχος πρωθυπουργός «μας». Ανυποψίαστος πρωθυπουργός μιας χώρας με ιστορία εφάμιλλη της Κινέζικης και γεωπολιτική σημασία συντριπτικά υπέρτερη της Τουρκικής.

Από τότε που ο Ανδρέας Μιαούλης υπακούοντας στις εντολές των Βρετανών έκαψε τον Ελληνικό στόλο. Από τότε που η οικονομική μας ελίτ σφετερίστηκε και κατέφαγε λαίμαργα το λεγόμενο «σχέδιο Μάρσαλ» παραβλέποντας τις ανάγκες του Ελληνικού κοινού και θέτοντας την πολιτική ελίτ στην μόνιμη θέση του σφουγκοκωλάριου των ξένων συμφερόντων. Από τότε λοιπόν, η ελίτ αυτή που εκτός των γιγαντιαίων ονομάτων του Καποδίστρια, Κουμουνδούρου, Τρικούπη και Βενιζέλου δεν είχε να επιδείξει κάτι αξιοπρεπέστερο του Πλαστήρα, από τότε πατριώτες έχουμε να δούμε τόσο ανίκανο, πουλημένο, επιζήμιο και χαμερπές πολιτικό περιβάλλον από το τρέχον. Είμαι βέβαιος ότι ακόμα και τα κόκαλα του ιδιοτελούς και λαοπλάνου παππού καθώς και του προκλητικά ανεύθυνου και καταστροφικού πατέρα θα τρίζουν από τα κατορθώματα – προϊόντα δουλικής υποταγής στον ξένο παράγοντα – του μοιραίου επίγονου.

Τα βδελύγματα αυτά, τα ανυποψίαστα μειράκια, η γελοία δήθεν «πολιτική ηγεσία» κατάφεραν να ισοπεδώσουν σε λίγους μήνες τους κόπους δεκαετιών και τους καρπούς των αγώνων τόσων και τόσων Ελλήνων.

Η χώρα διαλύθηκε, τεμαχίστηκε, παραδόθηκε.

Οι διάφοροι σαλτιμπάγκοι, τα υπέρβαρα «νούμερα δύο», οι «τιμονιέρηδες» της οικονομίας, αυτά τα γλοιώδη μειράκια του έξαλλου νεοφιλελευθερισμού και οι «εργατοφάγοι» καθηγητές (sic) ως σύγχρονοι καλικάντζαροι χορεύουν πάνω στο πτώμα της χώρας μας.

Επειδή όμως μερικοί από εμάς τους Τουρκοσπορίτες Καραγκιόζηδες φροντίσαμε να μεγαλώσουμε Έλληνες μεγάλους πολύ και καλύτερους πολύ από εμάς και τους πατεράδες μας, μπορεί τελικά η παρτίδα αυτή να παιχτεί απλώς για να ξανακερδηθεί.

Ο νέος Έλληνας, ως ιδανικός υπνοβάτης του Καίσλερ, ψάχνει ακούραστα και επίμονα τον δρόμο του, μαζί με τον νέο Ευρωπαίο, για να σηκωθεί και να σαρώσει τα ιδιοτελή μειράκια και τα τοκοσυντήρητα βαμπίρ που τα συντροφεύουν.

Ας τρέμουν οι ελίτ της καταστροφής και του τυφλού εγωκεντρισμού.
.

8 σχόλια:

  1. Μήπως να αρχίσουμε να ανοίξουμε την συζήτηση, για τις επερχόμενες εκλογές, μην πάει και ξυπνήσουμε απότομα με τίποτα αποτελέσματα που θα δώσουν αέρα στα πανιά τους, να έχουν να λένε για την επιβεβαίωση που δίνει ο Ελληνικός λαός στο μνημόνιο, έτσι που "η ελίτ της καταστροφής και του τυφλού εγωκεντρισμού", όπως λες, να επιβεβαιωθούν. Μήπως να αρχίσουμε να μιλάμε για ένα ηχηρό όχι στους υποψήφιους που θα στηρίξουν τα κόμματα του ΔΝΤ.Εδώ βέβαια θα ήθελα να σου πω ότι εγώ ούτε για ελίτ της καταστροφής τους έχω, ούτε πολύ περισσότερο τους εκτιμώ σαν τυφλούς εγωκεντρικούς.Τους θεωρώ σαν συνεπείς εντολοδόχους που εφαρμόζουν πολύ σωστά τις εντολές των αφεντάδων τους υπηρετώντας τους με τον καλύτερο τρόπο.Άντε να δούμε τι θα κάνουμε εμείς.
    Σε χαιρετώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Black Bedlam

    Αγαπητή/έ,

    «συνεπείς»; Σε τι εκτός από την ιδιοτέλεια, την αδιαφορία για το κοινό και την αρχομανία τους;
    Η συζήτηση έχει ήδη αρχίσει.
    Η ανάρτησή μου, εκτός από τον προφανή ψυχοανακουφιστικό για μένα ρόλο της, είχε μια τέτοια σημασία.
    Όσο πλησιάζουν οι εκλογές όλο και περισσότεροι θα συνειδητοποιούν ότι πρόκειται για την τελευταία ίσως ευκαιρία που πρόκειται να δοθεί στο Ελληνικό κοινό ώστε να εκφράσει όχι μόνο την αποστροφή και αγανάκτησή του αλλά και την θέση του προς μια θετική διέξοδο.
    Δυστυχώς η αριστερά φρόντισε να διαλυθεί (και να αυτοακυρωθεί με την επανεγκατάσταση του ραδιοφώνου του Πολυτεχνείου σε κάποιο ευλογημένο από αγίους πατέρες (sic) σινιέ γραφείο των Βρυξελλών αλλά και με ένα συμβολικό ποδοσφαιρικό ταρατατζούμ κλπ κλπ) εις τα εις ων συνετέθει την χειρότερη δυνατή στιγμή.
    Το «όχι στους υποψηφίους του ΔΝΤ» δεν είναι απλώς ένα περιεκτικό σύνθημα αλλά και μια σημαντική ιστορική ευκαιρία για τους Έλληνες πολίτες ώστε να βάλουν τα πράγματα στην θέση τους όχι μόνο στο πολιτικό αλλά και στο ηθικό επίπεδο.

    Θα επανέλθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα συνεπείς απόλυτα με την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.Τούτοι εδώ είναι ιδιοτελείς,αδιάφοροι,πρτοδότες...ή ότι άλλο χαρακτηριστικό μπορεί κανεις να τους προσάψει, αλλά σε σχέση με τα συμφέροντα του λαού.Μα ετούτοι εδω δεν βρίσκονται σε αυτήν την θέση για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της εργατικής τάξης,παρά για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα τα δικά τους και των αφενταδων τους,του διεθνούς κεφαλαίου.Σε αυτόν τον ρόλο είναι απολυτα συνεπείς.
    Οχι δηλαδή επειδή βγαίνουν και τάζουν προεκλογικά και κάποιοι %$#@#$%^&* τους ψηφίζουνε, να τους δεχτούμε και σαν εκπροσωπους του λαού.Μπάστα.Και μην ξεχνάμε.ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΔΝΤ,γιατί αυτοί πάνε να περάσουνε το σύνθημα των τάχα μου υπερκομματικών υποψηφίων και εδω θα την πατήσει πάλι ο κόσμος.Αν διάβασες στην ανάρτησή μου ή οπουδήποτε αλλού, τι είπε ο Κουβέλης,... θα το βλέπουμε συνέχεια μπροστά μας αυτό το: ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ και χωρίς ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ όρους που είπε.
    Σε χαιρετώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Black Bedlam

    Το σύνθημα «όχι στους υποψηφίους του ΔΝΤ» αποτελεί βάση απαρχής μιας συζήτησης. Η τοποθετήσεις του Κουβέλη αντανακλούν απλώς τις τετριμμένες μεθοδεύσεις που ακολουθεί εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες το κομματικό κατεστημένο.
    Αυτό είναι και η καρδιά του προβλήματος. Το κομματικό κατεστημένο που εκπροσωπείται απόλυτα από ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΝΔ είναι που πρέπει να «τιμωρηθεί» από το Ελληνικό κοινό. Τα κόμματα και κομματάκια τύπου πράσινοι, σούπερ μπλε και ροζ, απλώς σήμερα είναι και αύριο δεν είναι. Αποτελούν όμως ένα αποτελεσματικό προπέτασμα καπνού που προστατεύει τους τρείς απόλυτα διεφθαρμένους μηχανισμούς που προανέφερα και περιπλέκει ιδιαίτερα την κατάσταση. Κάνει το ζήτημα δυσεξήγητο και εν πολλοίς απρόσιτο για τον μέσο Έλληνα ο οποίος κινδυνεύει να πέσει και πάλι θύμα των διάφορων δήθεν υπερκομματικών (sic) απατεώνων οι οποίοι διαπλέκονται στις συντριπτικά περισσότερες περιπτώσεις και υποστηρίζονται αφανώς και αδιαφανώς από τα τρία γνωστά και κατάπτυστα κομματικά μαγαζιά.
    Τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι είναι (α) ότι η αριστερά στερείται ιδεολογικών εργαλείων που να ταιριάζουν με την σύγχρονη συγκυρία (β) ότι η αριστερά απώλεσε το κοινωνικό της βάρος και στερείται ουσιαστικών ερεισμάτων μέσα στους πολίτες και (γ) ότι η πολιτική ελίτ έχει αποκλείσει σχεδόν κάθε πιθανότητα για γνήσια εκπροσώπηση των πολιτών – οι «θέσεις» είναι πιασμένες από γιούς, κόρες, ανιψιούς και μπατζανάκηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπερα, αν και επιστρεφοντας ξεχασες να μας την πεις!!!!
    'Ο νέος Έλληνας, ως ιδανικός υπνοβάτης του Καίσλερ, ψάχνει ακούραστα και επίμονα τον δρόμο του, μαζί με τον νέο Ευρωπαίο, για να σηκωθεί και να σαρώσει τα ιδιοτελή μειράκια και τα τοκοσυντήρητα βαμπίρ που τα συντροφεύουν.'
    !!!!!!!!!!!!!!!!!
    Δεν μου λες αλυθεια τα πιστευεις τουτα τα λογια για τον 'νεοελληνα' η προσπαθεις να πεισης τον εαυτο σου, πως δεν μπορει ! ετσι πρεπει να γινει.............
    Καλα τωρα διαβασα και την τελευταια παραγραφω της απαντησης σου στην Β.Β και καταλαβα , ηρεμισε διαφορετικα μας βλεπω ομαδικα στο 18 ανω.......Καλως ορισες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @taspa

    Καλησπέρα,

    Μόλις γύρισα από βουτιές, οι διακοπές συνεχίζονται.
    Πρώτον και κύριο, ουδέποτε χρησιμοποίησα την ποταπή έκφραση νεοέλληνας (sic) είπα, αν το πρόσεξες, «νέος Έλληνας» η διαφορά είναι πραγματικά χαώδης.

    Δεύτερον, εν μέρει (100%) τα πιστεύω και εν μέρει (100%) προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου.

    Τρίτον, αν έχεις σοβαρή κριτική στην τελευταία παράγραφο είμαι όλος μάτια και αυτιά … περιμένω.

    Τέταρτον, την φάση «18 άνω» την πέρασα με επιτυχία πριν από πάρα πολύ καιρό: δεν μασάω. Τα όνειρά μου αποτελούν στόχους και βασίζονται σε αξίες δεν είναι υπεκφυγές ούτε γεννήθηκαν από χημικά παράγωγα.

    Αμ πώς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταλαβες τωρα ,τι κριτικη να κανω που συμφωνω!!!ακομα λουζεσαι;;;;Ευχομαι να περνας καλα.
    Παντως σε περιπτωση που σου χρειασθουν 'κατι κοκκινα μικρα χαπακια' μπορουμε να τα μοιρασθουμε....εγω ακομη βλεπεις παραμενω σαλταρισμενη.!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @taspa

    Τι να μου κάνουν τα χαπάκια ... εγώ γεννήθηκα μεθυσμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails