Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Απουσίες γιόκ !


Τέτοιες ώρες τέτοια λόγια, αλλά δεν άντεξα στον πειρασμό να σχολιάσω αυτό που τόσο βαρύγδουπα διέρρευσε από Υπουργό και Υπουργείο που κανονικά θα έπρεπε να ασχολείται με την γνώση, την εκπαίδευση, την έρευνα …

Η γελοία αυτή διαρροή λοιπόν μας πληροφορεί ότι θα μειωθούν δραστικά οι επιτρεπόμενες απουσίες των μαθητών από τα σχολεία και εφ’ όσον αυτές υπάρχουν, θα είναι δυνατόν να δικαιολογηθούν μόνο με πολύ αυστηρά κριτήρια.
Η αντιπαθής κομματική ιέρεια που εξασκεί επιμόνως επί έτη και έτη την τέχνη της προσωπικής ανέλιξης, δεν μπόρεσε παρά να επιδείξει για μια ακόμη φορά το κενό της σκέψης, την παντελή έλλειψη κατανόησης για τα προβλήματα της παιδείας αλλά – φυσικά – και τον πηγαίο, βαθύ και αθεράπευτο αυταρχισμό που διέπει την ίδια και το καταστροφικό της (όπως όλα) κόμμα.
Μην ανησυχείτε λοιπόν αδελφοί. Τα προβλήματα της παιδείας λύθηκαν. Μειώσαμε δραστικά τις απουσίες διότι είναι απαράδεκτο η Β’ και Γ’ Λυκείου να μην πηγαίνει στο σχολειό (sic) παρά να διαβάζει στο σπίτι και στο φροντιστήριο, δημιούργημα και αυτό των κομματανθρώπων, προσπαθώντας να οικοδομήσει ένα καλύτερο μέλλον.. Τώρα τα αυθάδη αυτά παιδιά θα πηγαίνουν με το ζόρι στο σχολειό (sic)  υπό την απειλή των αδικαιολόγητων απουσιών. Μεταξύ της παντελούς απαξίωσης του Λυκείου, των προβλημάτων οργάνωσης, αποτελεσματικότητας, περιεχομένου και κύρους «εμείς» ως βασική προτεραιότητα επιλέγουμε τις απουσίες των μαθητών. Εύγε.
Όλα αυτά βέβαια αφού εξασφαλίσαμε ότι τα δικά μας παιδιά δεν θα έχουν καμία σχέση με την Δημόσια Εκπαίδευση, και δεν βαριέσαι, ας είμαστε και Υπουργοί στην κυβέρνηση αυτής της χώρας, και τι έγινε δηλαδή.

Αυτό ήταν συνέλληνες.
Βρήκαμε την βασική προτεραιότητα.
Λύσαμε το πρόβλημα.

Καληνύχτα …
.

6 σχόλια:

  1. Με αυτό το τρόπο αγαπητέ μου δηλώνουμε το ενδιαφέρον μας. Ειναι σαν το γονέα που δεν παρέχει τίποτα στο παιδί του, παρά επεμβένει για να δηλώσει την παρουσία του μόνο μέσω της απαγόρευσης και της βίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσυ πηρες αδεια προς απουσιαν;;;;
    Να περνας καλα............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από πολιτικούς γιαλαντζί σοσιαλιστές δεν περίμενα κάτι διαφορετικό. Αφού άρπαξαν τα τρισεκατομμύρια του "λαουτζίκου" με τη μεγάλη και ατιμώρητη κομπίνα του χρηματιστηρίου, αφού χάλκευσαν στοιχεία για να σύρουν τους δύσμοιρους πολίτες αυτής της χώρας στη "ζώνη του Ευρώ" ώστε να πληρώνουμε τον μαϊντανό μισό ευρώ, αντί για πενήντα δραχμές, αφού προεκλογικά έταζαν λαγούς με πετραχήλια και μετεκλογικά μας γύρισαν κοινωνικά έναν αιώνα πίσω με τα μνημόνια και τις τρόϊκες, κλέβοντας τα όνειρα και τις ζωές των παιδιών και των εγγονιών μας, για να μπορούν οι δεινοπαθούντες κρατικοδίαιτοι "επιχειρηματίες" (τραπεζίτες, εφοπλιστές, βιομήχανοι, Μίχαλοι, ιερουργούντος και συμφωνούντος του συνδικαλισταρά Παναγόπουλου) να έχουν φτηνό εργατικό δυναμικό, τζάμπα χέρια, σαν τζάμπα μάγκες που είναι, ήρθε και η ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ διακήρυξη της κυρίας Δια Βίου: "Τέρμα οι κοπάνες στα σχολεία. Ντροπή τα ψεύτικα χαρτιά των γιατρών".

    Και με το δίκιο της η γυναίκα μέχρις ενός σημείου. Τι σχέση έχει με την εκπαιδευτική διαδικασία η μαντάμ; Ξέρει μήπως πόσο στοιχίζει το δημόσιο Σχολείο στο γονιό; Μήπως ξέρει πόσες ώρες "φοιτούν" τα παιδιά στα διάφορα φροντιστήρια μετά τη λήξη των μαθημάτων; Μπορεί η κ. υπουργός να κοιτάξει στα μάτια τα παιδιά, τα οποία ΑΔΙΚΩΣ και ΑΠΡΕΠΩΣ κατηγορεί και να τα διαβεβαιώσει για το αν θα βρουν δουλειά μετά το Λύκειο ή το ΑΕΙ-ΤΕΙ, και αν θα αμοίβονται ανθρωπινά ώστε να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια; Υποψιάζομαι πως ούτε σε εγκαίνια σχολείου δεν έχει παρευρεθεί. Μήπως της είπε κανείς σε τι σόϊ αίθουσα έκαναν μάθημα φέτος τα παιδιά του Α4 στο 21ο Γυμνάσιο ή σε τι αίθουσες στοιβάζονται τα παιδιά της 1ης Λυκείου; Μαύρα μεσάνυχτα έχει η κυρία υπουργός. Και τα γράμματα που η ίδια έμαθε "ατάκτως εριγμένα εισίν" εις τα τοιχώματα του νεφελώδους εγκεφάλου της...

    Το εντελώς αντίθετο έπρεπε να τολμήσει η κυρία. Να αφήσει ελεύθερη τη φοίτηση, χωρίς απουσίες και να δώσει στο μαθητή τη δυνατότητα να επιλέγει μάθημα και καθηγητή για τριάντα ώρες τη βδομάδα. Εκεί να δεις πόσα απίδια βάζει ο σάκκος της ταξικής πολιτικής που ακολουθεί η Τρόϊκα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ. Εκεί να δεις γέλεια, αλλά και κλάματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Λάμπρος Κερεντζής

    (Αργώ να απαντήσω διότι βρίσκομαι ακόμη σε διακοπές)

    Συμφωνώ απόλυτα ότι αυτό που επιδεικνύουμε είναι κυρίως η αθεράπευτη ροπή μας προς την στείρα απαγόρευση και την βία.
    Είμαστε μεταξύ των χωρών που μισούν την νεολαία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @taspa

    ... μην τον είδατε μην τον απαντήσατε :-))

    (ήρθα σήμερα και ξανα-φεύγω το Σάββατο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Μούτρο

    Χαίρομαι που βρισκόμαστε στο ίδιο μήκος κύματος.
    Η πρότασή σου για ελεύθερη φοίτηση ανήκει στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Οι ανθρωποφύλακες γνωρίζουν καλά ότι αν το κάνουν θα αδειάσουν άμεσα τα σχολειά τους.

    Το "σχολει(ά)" έτσι με τόνο στην λήγουσα το χρησιμοποιεί κατά κόρον η διαβίου για να δείξει (α) ότι δεν γνωρίζει Ελληνικά (β) ότι είναι λαϊκιά (sic).

    ... χάλια, χάλια αδιόρθωτα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails