[ «Βαθύτατα δίκαιη» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου την αλλαγή στο ασφαλιστικό σύστημα, υποστηρίζοντας ότι για πρώτη φορά παύουν να υπάρχουν πατρίκιοι και πληβείοι στις συντάξεις και χαιρέτησε την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καθώς, όπως είπε, υπήρξε συνεννόηση, στο σημερινό πολωμένο κλίμα, προς όφελος όλων. ]
Ακριβώς, σκέφτηκα : παύουν να υπάρχουν πατρίκιοι και πληβείοι, τώρα θα υπάρχουν μόνο λίγα κοιλαράδικα αφεντικά και πολλοί πειναλέοι Έλληνες. … Αμέσως μετά όμως συνήλθα και συνειδητοποίησα ότι αυτή η δήλωση είναι φανταστική και κανείς αξιοπρεπής άνθρωπος, με σώας τας φρένας δεν θα έλεγε τέτοια πράγματα στην χώρα μου.
Δεν μπορώ βέβαια να μην σκεφτώ πόσο βαθύτατα ποταπός και εξτρεμιστικά αδιάντροπος θα ήταν κάποιος που αφού παρέδιδε την χώρα του στα σκυλιά θα έκανε κατόπιν τέτοιες δηλώσεις. Πόσο ντροπή θα γέμιζε αυτούς που τον μεγάλωσαν και τον σπούδασαν. Πόση απέχθεια θα προκαλούσε στους άτυχους συν-πολίτες του.
… θεωρητικά μιλάμε …
… θεωρητικά μιλάμε …
.
Διάβασα τη δήλωση πριν από λίγο. Από τη μια με πιάνουν τα γέλια από την άλλη προσπαθώ να σκεφτώ λίγο πιο μεστά. Σίγουρα το νέο ασφαλιστικό είναι άδικο για μεγάλο μέρος των συνταξιούχων. Το παλιό όμως νομίζω ότι ήταν εξίσου άδικο για επίσης πολλούς από εμάς. Δε νοείται κάποιος να παίρνει σύνταξη στα 45 του ούτε μετά από 15ετία. Δε γίνεται οι μισοί να δουλεύουνε και οι άλλοι μισοί να απολαμβάνουνε τους κόπους των κορόιδων και να τρώνε και τη δουλειά τους κάνοντας μαύρη εργασία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό που βλέπω τώρα είναι ότι από τη μια κάποια πράγματα μπήκαν στη σειρά τους κάποιοι αδικήθηκαν ακόμα περισσότερο και οι δυο ομάδες άνηκαν σε μεσαίες και φτωχές τάξεις.
ουδεν σχόλιον..!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Saq
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο νέο ασφαλιστικό δεν είναι άδικο για μεγάλο μέρος των συνταξιούχων. Είναι άδικο για όλες τις γενιές των εργαζόμενων για τις επόμενες δεκαετίες. Αν το παλιό ασφαλιστικό είχε προβλήματα ας τα διόρθωναν. Αντ’ αυτού τα ζώα αυτά που νέμονται σήμερα την εξουσία διέλυσαν καθ’ αυτή την έννοια της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Αν πράγματι πιστεύεις ότι «κάποια πράγματα μπήκαν στη σειρά τους» τότε σε ζηλεύω για την ηρεμία που εσύ έχεις ενώ εγώ όχι … το ζήτημα μου θυμίζει έναν στίχο του Καρυωτάκη που ήταν κάπως έτσι : «ανυποψίαστοι και γι αυτό προνομιούχοι» :-)
@bbimbo
ΑπάντησηΔιαγραφήΑντίθετα, εγώ περίμενα από 'σένα μια λέξη συμπάθειας για τον Γιώργο ...
Προσπαθεί καλέ το παιδί ... προσπαθεί πολύ !
grsail
ΑπάντησηΔιαγραφήΚοίτα να δεις, τόσα χρόνια έβλεπα καραβανάδες και αξιωματικούς, στρατιωτικούς,να βγαίνουν στη σύνταξη από τα 45 50 τους και να τρώνε τα χρήματα του δικού μου μόχθου. Έβλεπα τραπεζικούς υπαλλήλους να συνταξιοδοτούνται μετά από 15 χρόνια εργασίαςκαι πολλά άλλα άπειρα παραδείγματα. Τι καναμε για αυτήν την αδικία; προσπαθούσαμε να βρούμε μέσο να γίνουμε και εμείς προνομιούχοι βολεμένοι και να καθόοοοομαστε.
Πίστεψέ με, δεν είμαι ανυποψίαστος, και είμαι χτυπημένος βαριά από όλα αυτά. Όλοι βάλαμε λιθαράκι στο να καταντήσουμε την ελλάδα έτσι, απλά κάποιοι κλέφτες πολιτικοί πήραν τα χοντρά φράγκα, αλλά σκέφτομαι, ποιος τους ψήφισε;
Τέλος, σε πρόσφατη συζήτηση με μια γνωστή μου, με ρώτησε: "πιστεύεις ότι φέρουμε μέρος της ευθύνης σε όλα αυτά; όλες αυτές οι λοβητούρες δε νομίζεις ότι ειναι ανήκουν καθαρά στους πολιτικούς και σε μερικούς καρχαρίες που μάδησαν τα χρήματα των όπων μας;¨"
"Ναι πιστεύω ότι φέρουμε μέρος της ευθύνης, κατά ποσοστό, γιατί αυτοί ψηφίστηκαν από εμάς και αν στην αρχή είχαμε άγνοια, έπειτα από 20 χρόνια η άγνοια λέγεται βλακεία. Και έπειτα όποιος Έλληνας μπορούσε να κλέψει το έκανε"
"Και πιστεύεις ότι πρέπει να πληρώσουμε τόσο ακριβά το τήμημα ακόμα και αν δεν έουμε τόσο μεγάλο μέρος στο πσοστό αυθύνης;"
"όχι, βέβαια, απλά δεν ξέρω με ποιον άλλον τρόπο γίνεται να βγούμε από το τέλμα που βρισκόμαστε"
"εγώ πιστεύω", μου λέει "ότι πρέπει να βάλουν τον κόλο τους κάτω και να βρουν τους ενόχους"
Εσύ grsail τι λες, έχεις λύση;
@Saq (01/05)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚακό αυτό με τους καραβανάδες, τραπεζικούς κλπ (όχι τυχαίο αφού αποτελούν εκ’ των πραγμάτων στοιχεία του «συστήματος») αλλά κακό που μπορούσε να διορθωθεί με χίλιους δύο τρόπους (με νόμο, με μέτρα, με αλλαγή συμβάσεων κλπ κλπ). Δεν χρειαζόταν να ξηλωθεί συθέμελα το όποιο Κοινωνικό μας Κράτος (εργασιακά και ασφαλιστικό). Ούτε να εκμηδενιστούν οι Κρατικές επενδύσεις.
Διαφωνώ κάθετα στο ότι ο Έλληνας πολίτης έχει την παραμικρή ευθύνη για όλα αυτά. Ο Έλληνας πολίτης είναι αυτός που αγωνίστηκε σκληρά επί έξι δεκαετίες για να αναστήσει την χώρα και να την φτάσει στο σημείο που είναι σήμερα, δηλαδή μία από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου (κάπου στην 25η θέση αν θυμάμαι καλά).
@Saq (02/05)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο αήθες σχόλιο του κρυπτοφασίστα «αντιπροέδρου» ότι «μαζί τα φάγαμε τα λεφτά» είναι ένα ασύστολο ψεύδος. Οι Έλληνες πολίτες δεν «έφαγαν» τίποτε λεφτά.
Η ψήφος μας υφαρπάζεται από τα γεράκια που ελέγχουν τις εφημερίδες, τα κανάλια, τις τεχνικές προβολής και διαφήμισης και κυρίως από τα γεράκια που ξέρουν να παίζουν με τις ελπίδες μας. Πίστευα όπως και πολλοί άλλοι ότι δεν ήταν δυνατόν να υπάρξει χειρότερη κυβέρνηση από αυτήν του Καραμανλή αλλά δυστυχώς έπεσα έξω. Υπάρχουν και πολύ χειρότερα. Εδώ η πραγματικότητα ξεπέρασε την φαντασία !
Φαντάζομαι ότι δεν θα πιστεύεις ότι οι χαρτογιακάδες που ήρθαν από την Wall Street και το IMF δίνουν έστω και μία πεντάρα τσακιστή για να «συμμορφώσουν» την χώρα μας. Ήρθαν για να σιγουρέψουν τα λεφτά των δανειστών μας αλλά και για να αρπάξουν κοψοχρονιά ότι θα απομείνει από τον δημόσιο τομέα.
@Saq (03/05)
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι υπάρχει λύση. Στις 5 Οκτωβρίου 2009 έπρεπε να έχουμε αρχίσει διαδικασίες αναδιαπραγμάτευσης του χρέους και να έχουμε προχωρήσει σε μερική κρατικοποίηση του Τραπεζικού τομέα. Οι Ρώσοι, οι Άραβες, οι Κινέζοι ακόμη και οι Αυστραλοί μας πρότειναν συνεργασίες και αγορά ομολόγων με επιτόκια εφάμιλλα και χαμηλότερα του IMF αλλά η κυβέρνησή μας τους έφτυσε.
Αντ’ αυτού φρόντισαν να εξακοντίσουν το έλλειμμα στο 13% από το 7,5% που υποστήριξε ο Καραμανλής και που μόλις είχε γίνει επίσημα αποδεκτό από την ΕΕ !
Γιατί άραγε τέτοια πρεμούρα; Τους έπιασε λες κρίση ειλικρίνειας ή απλώς ήθελαν εξακοντίζοντας τα spreads στο υπερπέραν να «κάψουν» οποιαδήποτε εναλλακτική λύση για την χώρα πέραν αυτής του IMF;
@Saq (04/05)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ταξίδι του «πρωθυπουργού» στις ΕΠΑ χωρίς καμία συνεννόηση με τους Ευρωπαίους ηγέτες και η πρώτη του από εκεί τοποθέτηση περί «πολύτιμης τεχνογνωσίας του IMF» πως μπορεί να ερμηνευτούν εκτός από καθαρή μορφή εσχάτης προδοσίας;
Θα μπορούσα να γράφω όλο το βράδυ στοιχεία και επιχειρήματα (μπορείς να διαβάσεις αν θέλεις περίπου εξήντα σχετικές με το θέμα αναρτήσεις μου, λίγες αναδημοσιεύσεις και μερικές μεταφράσεις που υπάρχουν στο blog από την αρχή της χρονιάς).
@Saq (05/05)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι πλέον απόλυτα πεπεισμένος ότι η χώρα έμπλεξε στο πλέον βρώμικο παιχνίδι στην μεταπολεμική της ιστορία την στιγμή που το τιμόνι κρατιέται από την πλέον ξενόδουλη και πλέον προδοτική κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος !
Προβλέπω – και εύχομαι με όλη μου την ψυχή να βγω ψεύτης – ότι θα μας αφήσουν να πληρώνουμε τα αβυσσαλέα χρεολύσια και τόκους μέχρι όσο αντέξουμε (λίγους ακόμα μήνες) και μετά θα μας σύρουν σε μια πτώχευση στα μέτρα τους (αυτό θα πει γι αυτούς το περιβόητο «ελεγχόμενη»). Αν δεν συμβεί αυτό τότε θα δεις την πιο ακραία και ανεξέλεγκτη εκποίηση δημόσιας περιουσίας που γνώρισε ο τόπος.
Αλλά όπως είπα και πριν περισσότερο από όλους εγώ είμαι αυτός που ελπίζω (ακόμη) να βγω ψεύτης.
grsail
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι βέβαιο ότι οι έλληνες έφαγαν όσα χρήματα μπόρεσαν αλλά με την ανοχή των κυβερνήσεων και την επίγνωση της εε. Χρήματα από κοινοτικά πακέτα που ήρθαν με σκοπό την ανάπτυξη και έγιναν φτερά στις τσέπες των επίδοξων επιχειρηματιών και μακρυχέριδων βουλευτών. Και αυτή, φυσικά, είναι μια μόνο περίπτωση αρπαγής. Έχουμε αγροτικές αρπαγές, αρπαγές δημοσίων έργων κ.α. Σε καμιά περίπτωση βέβαια όλα αυτά δεν φτανουν τα χρήματα που λείπουν αυτή τη στιγμή. Απλά εντοπίζω το ποσοστό που έλεγα παραπάνω.
Κοίτα να δεις, δεν είμαι ειδικός ούτε ψαγμένος τρομερά, απλά κάνω σκέψεις. Για τα δάνεια από Κίνα, όπως αναφέρεις, έχω ακούσει ότι όποιες χώρες πήραν, βούρκωσαν ακόμα πιο πολύ. Η Ρωσία για παράδειγμα και η αμερική που έκανε ανοίγματα ίδρωσε μέχρι να τους ξεφορτωθεί (τους Κινέζους).
Πράγματι, έχουμε μπλέξει σε ένα περίεργο παιχνίδι και δεν ξέρω που θα μας βγάλει, είμαι σίγουρος όμως ότι είμαστε ανίκανοι να αντιδράσουμε.