Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Ιερώνυμος - Δαμανάκη: Μπαβαρουάζ με φράουλες, κατά της φτώχιας

28/07/2010 από Po

Με ορμητήριο το Χίλτον εξόρμηση κατά της αδικίας
Γράμμα από το ΛηξούριΑναγνώστης Λασκαράτος
Κύριε Ροΐδη,
Αντιγράφω από το ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ» για την επίσκεψη του αρχιεπισκόπου στην έδρα της Ε.Ε. και στον κ.Μπαρόζο με σκοπό την καταπολέμηση της φτώχιας:
«ΤΟ ΒΡΑΔΥ της Κυριακής ο Μακαριώτατος παρέθεσε δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου «Χίλτον». Στο τραπέζι ο Μητροπολίτης Βελγίου, ο Μητροπολίτης Γαλλίας, ο Επίσκοπος Νεαπόλεως, η επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν Μαρία Δαμανάκη και οι πρεσβευτές ….. Το μενού είχε καπνιστό σολομό, μοσχάρι νουά με γεμιστά ραβιόλια, σαρλότ μπαβαρουάζ με φράουλες και λευκό κρασί.»
«Σημαντική προσωπικότητα»
Η ΜΑΡΙΑ είπε ότι με την επίσκεψη αυτή ανοίγει νέο κεφάλαιο στη συνεργασία της Εκκλησίας με την Ε.Ε. Και ανέπτυξε τη σημασία της στρατηγικής της Ευρώπης για τη μείωση των φτωχών και αποκλεισμένων κατά είκοσι εκατομμύρια μέχρι το 2020. Η Δαμανάκη χαρακτήρισε επίσης τον Ιερώνυμο ως μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες που έχει σήμερα η Ελλάδα. Ο Μακαριώτατος, από την πλευρά του, είπε πως «είναι αμαρτία στη σημερινή εποχή να αφήνουμε ανενεργή τη δύναμη της Εκκλησίας που πρέπει να βγαίνει έξω από τα τείχη και να αγκαλιάζει αυτούς που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη».
Επίκαιρη αποδείχθηκε η φαντασία του Δ. Ψαθά όταν περιέγραφε στη «Μαντάμ Σουσού» εκδηλώσεις κυριών του Κολωνακίου κατά τη θερινή σαιζόν της φιλανθρωπίας. Κλασσική αποδείχτηκε η Μαρία Αντουανέττα όταν έλεγε ειρωνικά: «Ψωμί θέλει ο λαός δεν του κάνει το παντεσπάνι;».
Η κυρία Δαμανάκη ως εκφωνήτρια του Πολυτεχνείου είχε βάλει 3 στόχους: «Ψωμί, Παιδεία Ελευθερία». Κύλισε πολύ νερό κάτω ζαπό τα γεφύρια του Κηφισού, και η γενναία φοιτητριούλα αναβαθμίστηκε κοινωνικά, το ίδιο και ο τότε άσημος καθηγητής Λυκείου που λούφαζε στη Δικτατορία. Στη σημερινή Ελλάδα χιλιάδες άνθρωποι αντιμετωπίζουν το φάσμα των μισθών πείνας και της ανεργίας. Η Παιδεία γίνεται ολοένα και πιο ταξική, αρκεί να ρίξει κάποιος μια ματιά στα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών όπου η σπουδάζουσα νεολαία είναι πολύ συντηρητικότερη από την υπόλοιπη κοινωνία. Όσο για ελευθερία η χώρα κατάντησε και με την ψήφο της κας Δαμανάκη προτεκτοράτο του ΔΝΤ. Η φτώχια καλπάζει ακάθεκτη και η Εκκλησία παραμένει προκλητικά πλούσια, κρατικά επιδοτούμενη, ανεξέλεγκτη, σκανδαλοποιός και αφορολόγητη. Η κα Δαμανάκη μπορεί να μην πέτυχε τους στόχους της νιότης της για την ελληνική κοινωνία, τους πέτυχε όμως με το παραπάνω για ελόγου της και για τα παιδιά της, εξασφαλίζοντας δύναμη, προκλητικά προνόμια και μισθό την ώρα που περικόπτεται η σύνταξη του φτωχού και το φάρμακο του άρρωστου. Εξορμά λοιπόν στην Ευρώπη με τον αρχηγό της ζάπλουτης αρπακτικής φοροκλέφτρας Εκκλησίας για να σώσει τους πεινασμένους. Υπάρχει κανείς που να τους παίρνει στα σοβαρά; Ασφαλώς όχι. Πως όμως μπορεί να προκαλούν χωρίς να γίνεται περίγελως των θεατρικών επιθεωρήσεων, της μαχόμενης Δημοσιογραφίας και της Αριστεράς; Η κοινωνία έχει βυθιστεί σε νοσηρή απάθεια.
Επειδή μόνο με το γέλιο μπορούμε να σωθούμε σας παραπέμπω και στο σατιρικό μπλογκ του «Χριστιανού Ορθόδοξου», που από ότι αντιλήφθηκα ήταν και η μόνη σοβαρή αντίδραση στο φιλανθρωπικό γκαλά των Ιερώνυμου-Δαμανάκη:
http://orthodoxos.wordpress.com/2010/07/23/bourdes/

6 σχόλια:

  1. Πριν μερικά χρόνια είχε δημοσιοποιηθεί στα κανάλια το πόθεν έσχες των βουλευτών. Αν θυμάμαι καλά η κυρία Δαμανάκη είχε δηλώσει 40 ακίνητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Αγης Γηος

    Σαράντα μόνο, βλέπεις φτώχια ; Τώρα όμως με την επιτροπική αποζημίωση, τα επιδόματα, τα έξοδα παραστάσεων και τα τυχερά, θα μπορέσει να ρεφάρει ώστε να ξεπληρώσει επί τέλους εκείνο τον "Σταθμό του Πολυτεχνείου" που είχε αγοράσει με δανεικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μη γινεσαι τοσο καυστικος.
    Πραγματι εχει μεγαλη πατρικη περιουσια.
    Δεν προκαλεσε ουτε αυτοπροβληθηκε ποτε .....τωρα η προκληση αυτη πραγματι [ας καταγραφει με προσοχη] μη ξεχνας ομως πως εχει πολλα 'φρικια' το κινημα.............της ειχαν προσαψει και χιλια μυρια οσα ........που αποδειχθεικαν ........μπαλονια.
    Εκεινο που ισως δεν γνωριζεις ,ισως λεω, ειναι πως ο 'μπαμπας' υπηρξε ''ενωμοταρχης'!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @taspa

    Αν και έχουμε επανειλημμένα «σκοτωθεί» στα αμφιθέατρα της Νομικής όταν ακόμα είχα μαλλιά μου είναι ιδιαιτέρως συμπαθής η κ. Μ. Δαμανάκη, που να θυμάται βέβαια έναν απλό Έλληνα όπως εγώ … Τα ξέρω για τον ενωμοτάρχη.
    Όμως η χλιδή των Βρυξελλών (με παπάδες και σια) από την μια και η ανάληψη της προεδρίας του ποδοσφαιρικού μαγαζιού από τον άλλον αποτελούν πολύ κακό συμβολισμό. Ίσως να σηματοδοτούν και το τέλος της αριστεράς στην Ελλάδα όπως την ξέραμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλα που ξυπνησες!!!!!Τι φωναζω τοσον καιρο;;;
    Την ταυτοτητα μου λες τι να την κανω;;;
    Ασε ξερω.........θα ' μυρισει ασχημα'.....Σκεπτομαι να την βαλω σ' ενα κουτι μαζι με το πτυχιο προκειμενου να την βρουν τα εγγονια μου ,ισως αποκτησουν συλλεκτικη αξια.
    Και αναφερομι στο πτυχιο ,καθως ειναι επακολουθω καποιων εξετασεων ..........που εβγαζε ο κ...φωτια και το φροντιστηριο ηταν ντροπη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @taspa

    Όποιος έχει 'ταυτότητα', για τιμωρία να αντιγράψει το Κ. Μανιφέστο του Μαρξ δέκα φορές :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails