Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Καταστρατήγηση της πρώτης αρχής κάθε κυβέρνησης: να ενεργεί σύμφωνα με τα μακροπρόθεσμα εθνικά συμφέροντα.



Δεν άντεξα στον πειρασμό και αναδημοσιεύω τρία σημαδιακά αποσπάσματα από την συνέντευξη του καθηγητή Michael Hudson στον Ιό :


 [ … πρόκειται για τη σφραγίδα της ολιγαρχίας, που αποκλείει τον έλεγχο της κατανομής των οικονομικών πιστώσεων –και κατά συνέπεια του μελλοντικού προγραμματισμού- ενώ παράλληλα επιτρέπει στα μεγάλα χρηματοπιστωτικά συμφέροντα να στραγγαλίζουν τα προγράμματα δημοσίων δαπανών

Η Ισλανδία, η Λετονία και τώρα η Ελλάδα είναι το πρελούντιο στην παγκόσμια εκστρατεία που ετοιμάζεται για να ανατραπεί το μεγάλο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του 19ου αιώνα: η φορολόγηση της γης και της υπεραξίας των ακινήτων, των μετοχών και των ομολόγων καθώς και η υπαγωγή του χρηματοπιστωτικού τομέα στις ανάγκες της οικονομικής ανάπτυξης κάτω από δημοκρατική διεύθυνση.

Η Ελλάδα έχει εκχωρήσει τη δημοσιονομική της εξουσία στην ΕΕ και το ΔΝΤ, που της επιβάλλουν να παραβιάσει όσα οι πολιτικοί επιστήμονες έχουν περιγράψει ως πρώτη αρχή κάθε κυβέρνησης: να ενεργεί σύμφωνα με τα μακροπρόθεσμα εθνικά συμφέροντα. Η ελληνική κυβέρνηση υποχρεώνεται να ενεργεί προς το συμφέρον του τραπεζικού κεφαλαίου και ειδικά των ξένων χωρών με αποτέλεσμα τη λεηλασία περιουσιακών στοιχείων, αντί να προωθεί τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. ]

.

2 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω, αλλά με όλα αυτά που έχω διαβάσει τελευταία για τους όρους που έχουμε υπογράψει προκειμένου να πάρουμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε ώστε να μην πτωχεύσουμε, μου κάνει κάτι σαν υπογραφή παράδοσης της χωρας. Οικονομική κατοχή με λίγα λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Saq

    Μα περί αυτού ακριβώς πρόκειται αγαπητέ μου: κατοχή της χώρας και - δυστυχώς - όχι μόνον οικονομική.

    Η κατάπτυστη δυναστεία των Παπανδρέου ξεπέρασε το ψεύδος του Παππού και την ανευθυνότητα του Πατέρα στο πρόσωπο του εντολοδόχου των ξένων συμφερόντων Εγγονού.

    Το Πολωνοεβραίικο αυτό σόι ξεπέρασε τον εαυτό του, αλλά και την άλλη κατάπτυστη δυναστεία των Καραμανλήδων, σε εθνική μειοδοσία.

    Καμία ιστορική καταδίκη όσο σκληρή και αν είναι δεν αρκεί για να μετριάσει το ατόπημα. Οι σύγχρονοι ξεθυμασμένοι επίγονοι κατάντησαν την χώρα ως ξεπεσμένη καλύβα καταληστευμένη και χωρίς μέλλον, πιστοί (και οι δύο) στα κελεύσματα της ανίερης αστικής τάξης.

    Δεν πρόκειται μόνον για μια Εθνική καταστροφή. Μιλάμε για κάτι πολύ βαθύτερο και ίσως ανεπανόρθωτο διότι οι νενέκοι αυτοί αμαύρωσαν αυτή την ίδια την Ευρώπη. Η χώρα μας χρησιμοποιείται ως κερκόπορτα για την καταστροφή του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Κράτους.

    Καμιά κατάρα δεν αρκεί για τους μιάζοντες ... καμιά καταδίκη δεν θα είναι όσο πρέπει βαριά !
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails