Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

People's Army of the Fourth Awakening


Λαϊκός Στρατός της Τέταρτης Αφύπνισης (!). Η ‘Λαϊκή Πάλη’ και η ‘Σύγχρονη Αριστερά’. (εκτός από το δωρεάν μοίρασμα ειδών από τα σουπερμάρκετ υπάρχουν και πολλά άλλα που μπορούμε να κάνουμε …)

Ακολουθεί μετάφραση (γρήγορη...) από το άρθρο του Theunis Bates «Latvian Hackers Expose Fat Cats’ Greed” (aolnews.com):

Ομάδα Λετονών hackers εκθέτει την απληστία και την υποκρισία της ελίτ της Λετονίας, κλέβοντας τους εγγραφές φορολογικών στοιχείων και διαρρέοντας λεπτομέρειες σχετικά με τα υπερμεγέθη paychecks και μπόνους των ‘εκλεκτών’.

Το άτομο ή η ομάδα που αυτοαποκαλείται «Fourth Awakening Peoples Army» χαιρετίζονται ως Ρομπέν των δασών και σύγχρονοι ήρωες από τους κατοίκους της χώρας που κατατρώγεται από την βαθιά ύφεση μετά την απόσχισή της από το πρώην σοβιετικό κράτος.

Η Λετονία έχει πληγεί ιδιαίτερα σκληρά από την παγκόσμια ύφεση. Η οικονομία του μικρού έθνους της Βαλτικής συρρικνώθηκε πάνω από 20% πέρυσι, ενώ η ανεργία θα αυξηθεί σε 23%. Για την αποφυγή της πτώχευσης η κυβέρνηση περιέκοψε τους μισθούς των εργαζομένων του Δημοσίου τομέα στο ήμισυ και ανέστειλε ζωτικής σημασίας Κοινωνικές Υπηρεσίες (σας θυμίζει κάτι ;)

Αλλά σε μια σειρά από δημοσιοποιήσεις Twitter και μέσω των εγγράφων που αποστέλλονται στην Κρατική Τηλεόραση, ο «Λαϊκός Στρατός της Τέταρτης Αφύπνισης» κατέδειξε ότι ορισμένοι Λετονοί επωφελήθηκαν από τον πόνο άλλων συμπολιτών τους. Για παράδειγμα, το αφεντικό της κρατικής εταιρείας θέρμανσης στη Ρίγα, γενναιόδωρα παρέδωσε ο ίδιος στον εαυτό του ένα μπόνους $ 32.000 το 2009, ενώ η αμοιβή των εργαζομένων του κατρακύλησαν.

Άλλα οικονομικά στοιχεία που διέρρευσε ο FAPA για υψηλού προφίλ εταιρείες έχουν αφήσει αμήχανους τους υπευθύνους των ατασθαλιών. Διαχειριστές σε μια τράπεζα που ενισχύθηκε από το κράτος με χρήματα των φορολογουμένων, αποδείχθηκε ότι διατήρησε τους προκλητικά μεγάλους μισθούς παρ’ όλο που ήταν υποχρεωμένη να κάνει σοβαρές μισθολογικές περικοπές. Ο hacker με το όνομα ‘Neo’ (αναφορά στις ταινίες ‘Matrix’) διέρρευσε τους υψηλούς μισθούς των υψηλόβαθμων αξιωματικών της αστυνομίας και τους κάλεσε σε "ανάλυση των δεδομένων και καθορίζουν αν η μεταρρύθμιση των μισθών είναι δίκαιη."

Μέχρι στιγμής, λίγα είναι γνωστά σχετικά με τον Neo και την ομάδα του των ‘cybercriminals’. Ο ανώνυμος εισβολέας είπε στην κρατική Τηλεόραση ότι η ομάδα του ‘Fourth Awakening Peoples Army’ - που πιθανόν να δρα από το εξωτερικό, πιθανόν την Βρετανία – έχει αναλάβει την αποστολή να ξεσκεπάσει τους υπεύθυνους για την καταστροφή της χώρας.

"Πολλοί αντιλαμβάνονται τον Neo ως μια σύγχρονη εκδοχή του Ρομπέν των δασών," είπε ο παρουσιαστής στην Λετονική Τηλεόραση Ilze Nagla στο BBC. "Από την μία πλευρά, φυσικά αυτός έχει κλέψει εμπιστευτικά δεδομένα... και με αυτή την έννοια διέπραξε έγκλημα. Αλλά την ίδια στιγμή, υπάρχει θετικό αποτέλεσμα για το κοινό με την έννοια ότι τώρα κοινοποιήθηκαν πολλές πληροφορίες, και ολόκληρο το σύστημα ίσως γίνει λίγο πιο διαφανές."

Εάν οι πληροφορίες που έχουν ήδη διαρρεύσει δεν ενεργοποιήσουν μια μαζική κυβέρνητική μεταρρύθμιση, είναι πιθανό ότι ο Neo απλώς θα αποδεσμεύσει περισσότερο ενοχλητικές λεπτομέρειες.

Ο ‘Fourth Awakening Peoples Army’ απέσπασε  7,5 εκατομμύρια έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων στοιχείων του ΦΠΑ, εισπράξεων και επιστροφών φόρου από την υπηρεσία εσόδων του κράτους. Μόνο ελάχιστα από αυτά τα ‘καυτά’ έγγραφα έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής. Ολόκληρη η Λετονία παραμένει ‘συντονισμένη’ αναμένοντας περαιτέρω αποκαλύψεις.




.

3 σχόλια:

  1. ..φαντάζεσαι να βγάλουμε στον αέρα
    τους κουμπάρους του γιωργάκη..:-))))))))))))))))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτός από τους τραπεζίτες της Γαλλίας, που κατέχουν περί τα 75 δισ. του ελληνικού δημόσιου χρέους (εξού και η «αγάπη» του Σαρκοζί), της Ελβετίας που κατέχουν περί τα 64 δισ., της Γερμανίας που κατέχουν 43 δισ. (εξού η «συμπάθεια» της Μέρκελ), των ΗΠΑ που κατέχουν περί τα 13 δισ. (εξού η «φροντίδα» των Ομπάμα - Κλίντον),

    υπάρχουν και 4 ελληνικές τράπεζες,

    στο μετοχολόγιο των οποίων δεσπόζουν τα ονόματα επιφανών Ελλήνων πετρελαιάδων, βιομηχάνων, εργολάβων και λοιπών «πατριωτών - νταβατζήδων»,

    που ελέγχουν το 20% - 30% του ελληνικού δημόσιου χρέους,

    και που για το δικό τους, τελικά, «εξευμενισμό», οι εργαζόμενοι χάνουν τον 14ο, τον 13ο και τον 12ο μισθό τους!
    http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=5539534&publDate=9/3/2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ... είσαι βέβαιος; ΓΑΛ (75), ΕΛΒ (64), ΓΕΡ (43) και ΗΠΑ (13) ;;; περίεργοι συσχετισμοί ! Νομίζω ότι τα μεγαλύτερα ποσά είναι στην Γερμανία, μάλλον θέλει ξανακύταγμα ...

    ... είναι οι συνήθεις "ευεργέτες" της χώρας (με το αζημίωτο πάντα).


    Ο Μπογιόπουλος έχει δύο προβλήματα :

    (α) είναι άτεχνα επιθετικός έως αγένειας καμιά φορά στις συζητήσεις του
    (β) το έντυπο το οποίο γράφει είναι άχρηστο ... και την μεγαλύτερη αλήθεια να γράψεις εκεί μέσα ... πάει ! την μαγάρισες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails