Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Σου το έλεγα να μην ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ αλλά δεν άκουγες


(Catastrophe - Leonard Aitken)

Προσπάθησα για καιρό να πείσω τον εαυτό μου ότι "τούτοι" είναι καλύτεροι από τους "προηγούμενους". Το έλεγα και το έγραφα με πάθος. Μέχρι χθες. Όμως δεν πάει άλλο. Ένας απολογισμός από έναν μέσο άνθρωπο με μέτρια πληροφόρηση όπως εγώ δίνει μόνο αρνητικά αποτελέσματα. Παντού.

Περισσότερο με τρομάζουν η αναποτελεσματικότητα με τις παλινωδίες στα οικονομικά, ο πολιτικός ενδοτισμός με την υποταγή στους μανδαρίνους της ΕΕ και ο απύθμενος αυταρχισμός τους, ανακατεμένος με μια υστερική καταστολή. Ο κύριος Χρυσοχοϊδης έχει αγγιστρωθεί πάνω στον τρομο-κουκουλο-νόμο της δεξιάς όπως το στρείδι πάνω στον βράχο.

Η πολιτική του περιβόητου και πολλά υποσχόμενου Υπ. ΠροΠο, εκτός από απροκάλυπτα ψεύτικη και δημαγωγική είναι και επικίνδυνα τρομολάγνα. Η "τρομοκρατία" τους θρέφει, τους προσφέρει λόγο για να υπάρχουν.

Νόμίζα ότι η χειρότερη κυβέρνηση μετά τον πόλεμο ήταν η προηγούμενη. Ανυποψίαστος.
Τώρα θα δοθεί ο ορισμός της χειρότερης κυβέρνησης. Τώρα.

Άκουσα από το στόμα του - πολύ - Αντιπροέδρου της Κυβέρνσης ακριβώς τα ίδια λόγια που άκουγα από Πολύδωρες και Λαουτζίκους ως κριτική στην Αριστερά. Ψεύδη και συκοφαντίες. Η πολιτική ξεπέφτει στην ποταπή χειραγώγηση. Η μάχη των εντυπώσεων. Οι φανφαρόνοι. Τα παράθυρα. Οι ψευτο-δαρμένοι της ψευτο-ΓΣΕΕ.

Παλεύουν έξι μήνες - σε φάση κρίσιμη - για να φτιάξουν ένα φορολογικό νομοσχέδιο η μορφή του οποίου κατέληξε (μόλις χθες) να είναι ερασιτεχνική, περίπλοκη, εκ προοιμίου αναποτελεσματική και εντελώς άδικη !

Στο Υπ. Υγείας δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα !
Στο Υπ. Παιδείας έγιναν μόνο ζημιές (ομίχλη στα επαγγελματικά δικαιώματα κλπ)
Στο Υπ. Πολιτισμού δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα !
Το Υπ. ΠροΠο δίδει μαθήματα τρομολαγνείας και φασισμού [μαζικές συλλήψεις, Μάριος Ζ., δίκη Κορκονέα, δολοφονία Φούντα, πλήρης 'αξιοποίηση' του κουκουλονόμου της δεξιάς κλπ κλπ]
Στο Υπ. Τουρισμού δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα !
Στο Υπ. Ναυτιλίας δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα !

...
...
...

Άχρηστοι 
Αντιλαϊκοί 

Πρέπει όμως να παραδεχτούμε ότι οι άνθρωποι εφηύραν μια νέα ιδεολογία, ένα αηδές νοητικό υβρίδιο: τον Σοσιαλιστικό Νεο-Φιλελευθερισμό. Εύγε.
.

10 σχόλια:

  1. ..σου το έλεγα να μην ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ αλλά δεν άκουγες...:(

    υγ. 13 security definition updates in 7 days only
    ( χωρις να δώ το dvd της τζούλιας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. υγ2...άσε που μου την πέσαν και στο picasa
    και μπλοκάραν/λογοκρίναν φωτογραφίες
    όπως την γελοιογραφία του στάθη
    που ξανανέβασα στο
    zorros and kamikaze Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010
    ...είναι εξαφανισμένη και από την ελευθεροτυπία...
    ...όπως και πολλες άλλες..:(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @bbimbo
    Νόμιζα ότι ήτο αρκετά σαφές - εκ του περιεχομένου και του ύφους του Blog τούτου - ότι ο γράφων ουδέποτε θα ήτο δυνατόν να ψηφίσει 'ΠΑΣΟΚ' ή άλλον ομοειδές τι :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. νομίζω ότι στο σχόλιο δεν υπάρχει αναφορά
    στον grsail...
    απευθύνεται στον κάθε αναγνώστη δηλαδή...
    μήπως κάνω λάθος..!?!?!!

    εκτός αυτού κάθε "νόμισμα"
    έχει δύο όψεις..:-)))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @bbimbo

    Aφού άρχισατε να ομιλείτε για 'νομίσματα' (εκ του νομίζω) τότε ημπορώ ασφαλώς να συμπεράνω ότι εψηφίσατε ΠΑΣΟΚ πτωχέ μου !

    Με τις υγείες σας :-)))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ..λέγε τέτοια να μας πάρουν με τις πέτρες..:-)))))

    υγ. άλλωστε το πρόβλημα δεν είναι ποιοί ψήφισαν πασόκ ,αλλά πόσοι θα το ξαναψηφίσουν....
    και δυστυχώς θα είναι πολλοί περισσότεροι
    από τον Οκτώβρη....
    μιάς και τα μπατζάκια έχουν στενέψει.

    ...για δές το και από αυτήν την πλευρά...
    ...την πλευρά του μαυραγορίτη/τυχοδιώκτη/τρακαδώρου..;-)

    κι' άμα μας φέρει και το ΔΝΤ ...
    ζήτω που καήκαμε..:(

    θυμίσου ότι από το 32 έως το 36 οι Βενιζελικοί
    ανοίγανε τον τάφο του λαού και μετά φέραν τον Μεταξά για να μας θάψει..!
    (δεν ήρθε μόνος του,ούτε τον κάλεσαν τ' ανακτορα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εξαρτατε τι φυτρωνει στην γκλαβα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 1/1000 η ισοτιμία της δραχμής & ευρώ σε λίγους μήνες. Θα κλάψουνε μανούλες. Σας τό 'λεγε κε Θανάση το ΚΚΕ για το Μάαστριχ και την ΟΝΕ αλλά εσείς... ακόμα και τώρα έχετε αυταπάτες για την ΕΕ. Το μόνο θετικό είναι πως είστε "παιδί" και ελπίζετε. Δεν πειράζει κάνει αντισώματα η "παιδική αρρώστια" και όντας διαβασμένος, θα είστε χρήσιμος στη Λαϊκή μας Κυβέρνηση. Επίσης ότι θα πεινάσουν και τα βόρεια προάστια θα είναι κι αυτό μια εμπειρία θετική. Όλα τα εισαγόμενα τέλος, θα είναι απλησίαστα άρα και μηδενισμός των εισαγωγών, φθηνή δραχμή - φθηνά ελληνικά προϊόντα άρα εξαγωγές και μείωση του χρέους και της ανεργίας. Δύσκολα όμως με Παγκαλοκαραμανλήδες. Κάποιον άλλον μάλλον πρέπει να δούμε. Το Λαό; Μήπως;

    Χαιρετούρες Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @gekoudi

    Αγαπητέ Γιώργο,

    Λαϊκή Κυβέρνηση με άτομα μισά και χωρίς όραμα, με μηχανισμούς σκοτεινούς και φθαρμένους, με ιστορία πολύ βλαβερή για την χώρα και τον λαό της και - κυρίως - με την αλαζονική αμφισβήτηση της Δημοκρατίας από φαστιστικά ιδεολογήματα σε στυλ "δημοκρατικός συγκεντρωτισμός" και "δικτατορία του προλεταριάτου" απλά : ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

    Να εύχεσαι να μην καταρεύσει η ΕΕ και το ευρώ διότι τότε πιά θα βουλιάξουμε στον πλέον αδυσώπητο ολοκληρωτισμό που μπορείς να φανταστείς. Το παιχνίδι που παίζεται τώρα είναι πολύ πάνω από εσένα, εμένα, το ευρώ και την Ελλάδα. Ή θα εξελιχθεί η Ευρώπη (με την Ρωσία;) προχωρόντας ένα βήμα εμπρός ή θα γυρίσουμε στο 1930.

    Το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα προδοτικό (με την ουσιασική και όχι την εθνική έννοια) που δεν εκπροσωπεί παρά καπηλεύεται ασύστολα και με ιδιοτέλεια τον λαό. Είναι τόσο αλάλγητοι που έχουν αναγάγει τις δυσκολίες και την δυστυχία του λαού (που πολλές φορές επιδιώκουν) σε πολιτική ευκαιρία. Ντροπή.

    Η νέα ευρωπαϊκή αριστερά ανατέλει αργά με δυσκολίες και πισωγυρίσματα. Σου εύχομαι να είσαι από τους πρωταγωνιστές της αρκεί να ξεφύγεις από το φαρμακερό αγγάλιασμα του δόγματος.

    Χρειάζεται πολύ διάβασμα, διάβασμα και διάβασμα !

    Και δύο κόλπα:

    (α) Διαβάζουμε πολύ επίσης και αυτούς που πιστεύουν τα ανίθετα από εμάς. Δεν φαντάζεσαι πόσα μαθαίνεις και πόσο ακονίζεις τις ιδέες σου έτσι.

    (β) Το να αλλάξουμε άποψη για ένα θέμα αποτελεί δώρο και κατάκτηση αρκεί να γίνεται μετά από σκέψη και να στηρίζεται σε επιχειρήματα που ψάχτηκαν από πολλές πλευρές. Η απόλυτη προσκόληση σε οποιαδήποτε ιδέα είναι κάτι σκοτεινό που υποβαθμίζει τον άνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails