Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Όταν εξαφανίστηκαν οι μετανάστες


Η «Πρώτη Μαρτίου 2010-24 ώρες χωρίς εμάς» είναι ένα ειρηνικό κίνημα, που συσπειρώνει ανθρώπους κάθε εθνικότητας, καταγωγής, πίστης, εκπαίδευσης και πολιτικού προσανατολισμού.



---

«Χθες το πρωί, θα ήταν η ώρα επτά, αποφάσισα να αγοράσω ένα τουφέκι για να πυροβολήσω νέγρους.

Όμως πρώτα ήθελα ένα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού. Μόνο που στην κουζίνα τα πορτοκάλια είχαν τελειώσει. “Περού!”, φώναξα. Τίποτα. Έψαξα παντού την Περουβιανή υπηρέτρια, ακόμη και κάτω από τη σκάλα όπου την έχουμε εγκαταστήσει. Τίποτα. Αναρωτήθηκα: λες η Πάολα να της έδωσε και άλλο ρεπό, παρ΄ όλο που της δώσαμε ένα πέρυσι; Όμως η γυναίκα μου κοιμόταν. Έτσι αποφάσισα να πάρω πρωινό στην καφετέρια. Μετά, είπα, θα πάω ν΄ αγοράσω το τουφέκι. Και η αγορά είναι στη γωνία, θα πάρω και πορτοκάλια.

Στην καφετέρια μου είπαν ότι τα πορτοκάλια είχαν τελειώσει. Απ΄ έξω δεν υπήρχε ούτε μία Τσιγγάνα. Με τόσες ελεημοσύνες που τους δώσαμε στις γιορτές, δεν θα έχουν γυρίσει ακόμη από τις διακοπές τους, σκέφτηκα. Είναι όλοι τους βαθύπλουτοι, αυτοί οι Τσιγγάνοι. Αλλά τώρα που θα αγοράσω το τουφέκι, είπα στον εαυτό μου, θα μπορώ να πυροβολώ και αυτούς. Ή μπορείς να πυροβολείς μόνο τους νέγρους; Πρέπει να ενημερωθώ. Όταν βγήκα στην πλατεία της αγοράς, κατευθύνθηκα προς τον πάγκο όπου ψωνίζει η γυναίκα μου. Όμως ο πάγκος δεν ήταν εκεί. Ούτε η αγορά. Πήγα στον εφημεριδοπώλη. Συγγνώμη, η αγορά; Τι τα θέλετε, μου απάντησε, σ΄ αυτή τη χώρα δεν λειτουργεί τίποτε πλέον. Σκεφτείτε ότι ακόμη περιμένω τις εφημερίδες. Θα τις διαβάζει ο διανομέας, αστειεύτηκα. Όχι, ο διανομέας που μου τις φέρνει είναι Ρουμάνος, προτιμάει τις ρουμάνικες, απάντησε εκείνος.

Πήγα στο οπλοπωλείο. Όμως ο ιδιοκτήτης, αντί να το ανοίγει, το έκλεινε. Τι θέλετε, με ρώτησε. Ένα τουφέκι για να πυροβολώ νέγρους του απάντησα. Μου έδειξε τις άδειες βιτρίνες. Κατάλαβα, χαμογέλασα. Πότε θα έρθουν τα καινούργια; Ακούστε, μου εξήγησε, τη νύχτα έφυγαν όλοι οι νέγροι και κατά συνέπεια τα εργοστάσια τουφεκιών έκλεισαν· χωρίς νέγρους, το να πυροβολείς νέγρους έγινε μια ουτοπία. Όπως και ο χυμός πορτοκαλιών, μουρμούρισα. Όμως, πρόσθεσα, πρέπει να ενημερωθώ: ίσως να μπορεί κανείς να πυροβολεί Τσιγγάνους, Ρουμάνους, Μαροκινούς. Δεν τα μάθατε, μου απάντησε εκείνος, εξαφανίστηκαν κι αυτοί. Κρίμα, είπα εγώ. Κρίμα, είπε εκείνος.

Στενοχωρημένος, κατευθύνθηκα προς το σπίτι. Και τότε με κυρίευσε ένα πολύ κακό προαίσθημα. Από το κινητό μου τηλεφώνησα στην Παντέρα, την τρανσέξουαλ που προτιμώ. Όμως ο αριθμός βγήκε άγνωστος. Ωχ όχι, μουρμούρισα. Τότε δοκίμασα να καλέσω τον Αλί, τον έμπιστο ντίλερ μου. Δεν ήταν διαθέσιμος. Μόνον εκείνη τη στιγμή κατάλαβα το νόημα μιας φράσης που είχα διαβάσει σ΄ έναν τοίχο αρκετά χρόνια πριν: "ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΜΗ Μ΄ ΑΦΗΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ".

(Απόσπασμα από άρθρο του συγγραφέα Τζουζέππε Κουλίκια στην εφημερίδα «Λα Στάμπα». Αυτό τον μήνα, κάτοικοι του Ροζάρνο της Καλαβρίας επιτέθηκαν με τις ευλογίες της Μαφίας σε μετανάστες,πυροβολώντας τους με καραμπίνες)

Πηγή: "Τα Νέα", 16 Ιανουαρίου 2010
.

6 σχόλια:

  1. Τι μαλακίες.... Εκ του ασφαλούς αερολογίες και θολοκουλτούρες...

    Για πήγαινε λίγο στο κέντρο της Αθήνας να δεις τι ωραία που είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Ανώνυμος

    Κανονικά δεν απαντώ σε υβρίζοντες αλλά ήθελα να σε πληροφορήσω ότι οι αδιάφοροι κηφήνες που πληρώνουμε εσύ και εγώ ώστε να προβλέπουν μέτρα για την ορθή διαχείρηση του μεταναστευτικού δεν κάνουν την δουλειά τους !

    Αυτά τα αδιόρθωτα ζώα φταίνε (άρα και ΕΜΕΙΣ) και όχι οι μετανάστες που με κίνδυνο της ζωής της δικής τους και των παιδιών τους έφτασαν (και θα φτάνουν) εδώ αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον !

    Τα θολά μυαλά φταίνε λοιπόν που δεν καταλαβαίνουν ότι η άρνηση και το μίσος (που αποπνέει και το σχόλιό σου) δεν έδωσαν ποτέ λύσεις για τίποτα !

    Οι χώρες δεν είναι ιδιόκτητα οικόπεδα αλλά -πρέπει να είναι- κοινωνικά σύνολα που συμβιούν αρμονικά και -πρέπει να είναι- ανοικτές κοινωνίες ... αλλιώς οδηγούμαστε πίσω στην βαρβαρότητα ... γκέγκε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "...και -πρέπει να είναι- ανοικτές κοινωνίες"

    Αυτό το "πρέπει" ποιά ανωτέρα αρχή το καθορίζει;
    Δεν θα έπρεπε να καθορίζει ο ίδιος ο λαός (επί τη βάση της πλειοψηφικής βούλησης) τι πρέπει και τι δεν πρέπει να είναι η χώρα του;
    Εκτός κι αν άλλαξε το πολίτευμα και δεν έχουμε πια δημοκρατία. Να μας το πούνε τότε, να μην ματαιοπονούμε και να κάνουμε κι εμείς τα κουμάντα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @mnk

    Καμία αρχή δεν το καθορίζει παρά μόνο οι αιώνες Ευρωπαϊκού πολιτισμού από την Αναγέννηση μέχρι τον Διαφωτισμό.
    Ο πλανήτης ανήκει σε όλους !

    Δεν είδα τον λαό να ‘τρώγεται’ με τους μετανάστες παρά μόνο όταν η αδιαφορία και η αναποτελεσματικότητα του κράτους μας άφησε να δημιουργηθούν τοπικά προβλήματα.

    Αυτοί που ‘τρώγονται’ με τους μετανάστες είναι οι διάφοροι κάπηλοι που ψάχνουν για ευκαιρίες πολιτικής ανάδειξης με κάθε τίμημα ή -κυρίως- οι συνήθεις ανεγκέφαλοι υπερ-έλληνες οι οποίοι πάντοτε στα δύσκολα προδίδουν την χώρα τους μετρατρεπόμενοι σε καταστροφείς του έθνους … Αυτοί λοιπόν οι θρησκόληπτοι φασίστες έλκουν την καταγωγή τους από τους κουκουλοφόρους της Γκεστάπο και τους χουντικούς προδότες της Κύπρου. Δεν είναι –με την σημασία της λέξης- Έλληνες, απλά μαγαρίζουν την χώρα μας με το μίσος και τον φανατισμό τους.

    … κάνε τώρα τα κουμάντα σου …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ενημερωτικοί και αυτοδιαφημιστικοί λόγοι
    με φέρνουν στα μέρη σας..:

    http://puzstasalat.blogspot.com/2010/02/goebbelism.html


    υγ. αυριο είναι η πρώτη του μήνα μάρτη,
    κάνω λάθος...?
    μήπως αλλάξαμε και πάλι ημερολόγιο..?
    ...:-)))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ***Ο πλανήτης ανήκει σε όλους!***

    Α! Ωραία! Αύριο έρχομαι να κατασκηνώσω σπίτι σου, να γλιτώσω και το ενοίκιο. Δεν πιστεύω να μένεις εκτός πλανήτη, ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails