Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Οι ανεύθυνες και αχόρταγες ΗΠΑ παίζουν με τις τύχες του κόσμου




Το πόσο επικίνδυνη και ζωώδης εξακολουθεί να είναι η εξωτερική πολιτική του φερέλπιδος προέδρου Ομπάμα, μου θύμισε η είδηση (Καθημερινή) ότι οριστικοποιήθηκε η πώληση αντιπυραυλικών συστημάτων «PATRIOT» από τις ΗΠΑ στη νησιωτική Ταϊβάν, την οποία το Πεκίνο, αλλά και ο ΟΗΕ θεωρούν αποσχισθείσα Κινεζική επαρχία.

Με την πώληση των προηγμένων αντιπυραυλικών συστημάτων
PAC-3 στην Ταϊβάν, η Ουάσιγκτον άγγιξε μια εξαιρετικά ευαίσθητη εθνική χορδή των Κινέζων. «Η Κίνα αισθάνεται ότι οι ΗΠΑ από τη μία πλευρά θέλουν κάθε είδους συνεργασία, από την άλλη όμως εξακολουθούν να πουλούν όπλα στην Ταϊβάν», δήλωσε ο καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, Τσου Φενγκ.

Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας απάντησε με επίδειξη ισχύος ολοκληρώνοντας επιτυχώς ιδιαίτερα προηγμένη τεχνολογικά αντιπυραυλική δοκιμή.


Όσοι ανυποψίαστοι ‘προοδευτικοί’ ήταν υπέρμαχοι του νέου προέδρου των ΗΠΑ έχουν δυστυχώς όλο και περισσότερους λόγους να ψάχνουν τρύπα για να κρυφτούν !

.

1 σχόλιο:

  1. Όσοι ανυποψίαστοι ‘προοδευτικοί’ ήταν υπέρμαχοι του νέου προέδρου των ΗΠΑ έχουν δυστυχώς όλο και περισσότερους λόγους να ψάχνουν τρύπα για να κρυφτούν ...:-)))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails