Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009

G. Sachs: Ρυθμιστής για Ελλάδα η Moody΄s ελέω ΕΚΤ
Αναδημοσιεύω το σχόλιο του euro2day που περιγράφει σε λίγες μόλις γραμμές :

(α) πόσο πολιτικά αλλά και ηθικά σαθρό είναι το οικοδόμημα που λέγεται ΕΕ
(β) πόσο ανοίκεια και ύπουλη είναι η επίθεση που αυτή την στιγμή δέχεται η χώρα μας
(γ) πόσο αδύναμοι και απροετοίμαστοι είμαστε αφού η από του 1824 πουλημένη ηγεσία της χώρας είναι ανίκανη να την προστατεύσει 

Διαβάστε :

Την … παράδοξη θέση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να περιμένει από τη Moody’s να αποφασίσει κατά πόσον η Ελλάδα δικαιούται να έχει πρόσβαση στα δάνεια του κεντρικού τραπεζικού ιδρύματος σχολιάζει έκθεση της Goldman Sachs για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία. 

Όπως επισημαίνει ο οίκος, η Moody’s αναγορεύεται σε de facto ρυθμιστή της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας λόγω των κανόνων της ΕΚΤ που ορίζουν ότι για να γίνουν αποδεκτά τα ομόλογα μιας χώρας πρέπει τουλάχιστον ένα από τα τρία πρακτορεία αξιολόγησης να τα αξιολογεί με rating "A-" ή μεγαλύτερο. 

Με τη Fitch και την S&P να έχουν υποχωρήσει σε χαμηλότερες αξιολογήσεις από αυτήν, μένει μόνο η Moody’s, η οποία αναμένεται να αλλάξει την τρέχουσα αξιολόγησή της από το "Α1" που είναι τώρα σε χαμηλότερη. 

Λόγω της κρίσης η ΕΚΤ έχει προσωρινά μειώσει τις απαιτήσεις της για το ελάχιστο ύψος της πιστοληπτικής αξιολόγησης σε "BBB-", επίπεδο που καλύπτει προς το παρόν την ελληνική οικονομία. 

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο αναλυτής της Goldman Sachs, κ. Erik Nielsen, όταν ύστερα από περίπου έναν χρόνο το κεντρικό ευρωπαϊκό ίδρυμα επαναφέρει τις προηγούμενες απαιτήσεις, οι ιθύνοντες θα έρθουν πιθανότατα αντιμέτωποι με την παράδοξη κατάσταση το ομολογιακό χρέος μιας χώρα-μέλους να μην είναι αποδεκτό από την ΕΚΤ- το οποίο χαρακτηρίζεται από την έκθεση "ξεκάθαρα αστήριχτο".
.

3 σχόλια:

 1. όλοι τους γνωρίζαν πως οδηγούμαστε
  στον καπιταλιστικό φασιστικό/νεοφιλελευθερισμό αλλοιώς

  από την ενωμένη ευρώπη
  υπό την συνθήκη της Λισαβόνας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @B.Bimbo

  ... η 'ενωμένη' Ευρώπη δεν φαίνεται να είναι και τόσο ενωμένη ... οι οσφυοκαμπτική της ηγεσία με πρωταγωνιστές τους απαράδεκτους και ενοχικούς γερμαναράδες ακολουθεί τις διαταγές των εβραιοαμερικάνων ... εξαργύρωσαν την επανένωση του υπερήφανου και πρωτοπόρου ΕΘΝΟΥΣ τους (βλ. τείχος) με την ίδια την ΨΥΧΗ ΤΟΥ ! είναι δυστυχώς μάλλον ανεπανόρθωτο !

  Να το πεις στους ανθρώπους ΕΚΕΙ ... με ενδιαφέρει η γνώμη τους ... !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @B.Bimbo

  ... να τους πεις επίσης ότι αυτά τα λέει ο γιός ενός από τους ηγέτες της αντίστασης ... σίγουρα κάποιοι έμειναν ορφανοί από παππού λόγω του πατέρα μου ... :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails