Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Τι φοβούνται οι πολιτικά ανύπαρκτοι κομματάνθρωποι του ΚΚ ;



Τα κείμενα της Έλλης Παππά δίνει στη δημοσιότητα το 1ο εξάμηνο του 2010 το Μουσείο Μπενάκη, στο οποίο τα είχε εμπιστευτεί η ίδια, με την προϋπόθεση ότι θα εκδοθούν μετά το θάνατό της. Αυτό ίσως δημιουργήσει συνειδησιακές ανατριχίλες στο απολιθωμένο κόμμα, ήδη ο πολιτικός νάνος κος Μαϊλης ‘έκρινε’ (sic) τις θέσεις της κυρίας Έλλης Παππά … τα χειρότερα (μάλλον) έπονται. 

Όπως αναφέρει, σε ανακοίνωσή του το Μουσείο, πρόκειται για δύο «φακέλους» - μαρτυρία, με περιεχόμενο που αφορά την ιστορική πορεία του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος και, κυριότατα, τη δική της σχέση με αυτό. Ο πρώτος φάκελος έχει τίτλο «Υπόθεση Πλουμπίδη», ενώ ο δεύτερος σχετίζεται με «τη δράση της μέσα στις γραμμές της ελληνικής κομμουνιστικής Αριστεράς». 


[    Με το όπλο «παρά πόδα» αναμένει ο Περισσός τη δημοσιοποίηση από το Μουσείο Μπενάκη της «πολιτικής διαθήκης» της Ελλης Παππά, συντρόφου του Νίκου Μπελογιάννη, ο οποίος εκτελέστηκε το 1952 από το μετεμφυλιακό καθεστώς. Η είδηση ότι το μουσείο θα εκδώσει ως το προσεχές καλοκαίρι τα κείμενα που παρέδωσε η ίδια (το 1993 και το 1995) στον διευθυντή του Αγγ. Δεληβορριά με τη ρητή προϋπόθεση να γίνει γνωστό το περιεχόμενό τους μετά τον θάνατό της, ενεργοποίησε τα κομματικά ανακλαστικά.

Η δημοσίευση της επιστολής που συνόδευε μέρος του «φακέλου» της και η οποία συνιστούσε ένα δριμύ «κατηγορώ» κατά των σταλινικών μεθόδων στην άσκηση της κομματικής εξουσίας, προκάλεσε την (αναμενόμενη) αντίδραση του ΚΚΕ, το οποίο διά του εκπροσώπου του- και εκ των κεντρικών ιδεολογικών εκφραστών του Περισσού- κ. Μ. Μαΐλη απεφάνθη ότι «η Ελλη Παππά δεν έβγαλε σωστά συμπεράσματα από την πορεία του ΚΚΕ» (σσ : τι μας λες!).

Το «σήμα» που εξέπεμψε εμμέσως η ηγεσία του κόμματος προς κάθε κατεύθυνση- από τον Τύπο ως τους οικείους της- ήταν ότι όσα γράφονται και λέγονται, αλλά κυρίως όσα θα έλθουν στο φως της δημοσιότητας με την έκδοση του πλήρους περιεχομένου της «πολιτικής διαθήκης», έχουν στόχο «να πλήξουν το ΚΚΕ».
- (Από το tvxs και από άρθρο του Λάμπρου Σταυρόπουλου στο «Βήμα της Κυριακής»)    ]

18 σχόλια:

  1. Βυζαντινισμοί των Μαρξιστών Λενινιστών..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι ΚΚΕ τι ΣΥΡΙΖΑ

    ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ
    ΑΠΟ ΤΗΝ 3η ΔΙΕΘΝΗ ΤΩΝ ΣΛΑΥΩΝ (ΚΚΕ)
    ΣΤΟΝ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @B.Bimbo
    ... Λενινιστές σίγουρα (και αυτός σαλτιμπάγκος της ιστορίας ήτανε), Μαρξιστές όμως .... παίζεται !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Ανώνυμος 17:01

    Με πιάνεις απροετοίμαστο ... Συριζα είναι ο ΣΥΝ ; ή ο ΣΥΝ είναι ο Σύριζα ; ο Συνασπισμός πού ανήκει ; Η ... 'ανανεωτική πτέρυγα' είναι του ΣΥΝ ή του ΣΥΡ ;

    Όταν απαντηθούν αυτά τα θεμελιώδη ερωτήματα ... βλέπουμε.

    Πάντως το απολιθωμένο κόμμα (πάντα ζημιάρικο για την χώρα και τον λαό) πρέπει να είναι από τα χειρότερα (και σκοτεινότερα) της Ευρώπης !

    Εδώ που τα λέμε ποτέ δεν είδα ή δεν διάβασα κάτι καλό που να προέρχεται από τον εθνικισμό ... σωστά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να σε φοβούνται και πεθαμένο. Αυτή είναι Αθανασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @simple man

    ... αυτή είναι η Αθανασία ... οι κάτοικοι των σκοτεινών υπογείων του Σταλινισμού, του αντικοινωνισμού και της υποκρισίας καλά θα κάνουν να φοβούνται αυτή την ευγενική ψυχή, την στωική ! την συνώνυμη με την αξιοπρέπεια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κομματόσκυλο γνωρίζει τι σημαίνει αξιοπρέπεια. Ακούγεται σαν ανέκδοτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @OXIA

    ... πρέπει να σημφωνήσω ... ή κομματόσκυλο ή αξιοπρέπεια ... μαζί δεν πάνε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. grsail ξέρεις τι είναι να νομίζεις ότι τα΄χεις όλα καταχωνιασμένα στο υπόγειο του περισσού και να σου βγαίνει από την άλλη;

    Και όχι από τον οποιονδήποτε.
    Από τον καταλληλότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @tiktos

    ... κάποιοι θα έχουν χάσει τον ύπνο τους ;-)

    Κοίταξε όμως : το 'σύστημα' προστάτευσε τον εαυτό του αλλά ΚΑΙ το ΚΚ καίγοντας τους φακέλους της ασφάλειας (είχε ωραίους _ρόλους_ εκεί μέσα το ΚΚ ...), μετά το ΚΚ καταχωνιάζει το μέγιστο τμήμα των αρχείων της Εθνικής Αντίστασης (λες και είναι κτήμα του!) και τώρα να βγαίνουν ανεξέλεγκτες πληροφορίες και αρχεία από το μουσείο Μπενάκη ; που ακούστηκε ;

    "... βρε τι πάθαμέεεεε " που θα έλεγε και η Ρένα Βλαχοπούλου :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το όπλο που έχουν "πάρα πόδας" ΔΕΝ θα το σηκώσουν οι Μαΐληδες να κάνουν "παρουσιάστε" αλλά θα αρχίσουν βολή κατά ρυπάς με συκοφαντίες όπως είναι μαθημένοι. Ε ρε που φτάσαμε να μιλάει ο κάθε μαΐλης για μεγέθη σαν την ΈΛΛΗ ΠΑΠΠΑ.
    Καληνύχτα σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ksipnistere

    ... σας είδαμε και ευχόμαστε καλή επιτυχία !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Φώντας

    ... το χειρότερο πράγμα που μπορεί να σου τύχει είναι το ανεπανόρθωτο ... ο χειρότερος άνθρωπος που μπορείς να συναντήσεις είναι ο αμετανόητος και ο αδιόρθωτος, τέτοιοι είναι όσοι μετέχουν στον εσμό του ΚΚ : αμετανόητοι και αδιόρθωτοι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο αντικομουνισμός πάντα πάει χέρι χέρι με το φασισμό. Και σεις είστε επαναστάτες του keyboard. Εσείς από πριν (τις εκλογές κάνατε αβάντα το ΠΑΣΟΚ) στις εκλογές προτείνατε λευκό και τώρα αναλάβατε το ρόλο του Πάγκαλου, τη βρώμικη δουλειά να φιλάτε το ΠΑΣΟΚ από αριστερά. Λάμπρος Σταυρόπουλος; Βήμα; Συγκρότημα Λαμπράκη; Τι μας λέτε! Μήπως είναι αυτοί επαναστάτες και δεν τους ξέρουμε τους γίγαντες. Νάνος ο Μάκης Μαΐλης ε; Και είναι γίγαντες ο Λαμπρόπουλος με τον Μαράκη στο Βήμα. Ο Μαράκης γιος στρατιωτικού από του Παπάγου πρώην κνίτης μιλούσε με τον μπαμπά του στον πληθυντικό. Με την αναμπουμπούλα ανέλαβε στο Βήμα κουκουεδολόγος.
    Ανύπαρκτοι οι κουκουέδες δεν ντρέπεστε και ποιος είναι υπαρκτός; Ο Γιωργάκης; Ο συμμαθητής του ο Σαμαράς; Ή τάχα οι κουκουλοτροτσκες του μηδέν κώμα μηδέν. Πόσα παίρνετε ρε να κάνουμε μια οικονομική εξόρμηση στο λαό και στους εργάτες μας να σας τα δώσουμε διπλά να κάνετε και γιορτές αληθινές κοκόνες. Ρουφιάνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οικονομία - Πολιτική - Επιστήμη --- Μια φιλική πλατφόρμα παρουσίασης και ανταλλαγής ειδήσεων και ιδεών. ΠΟΡΔΕΣ! ΜΠΟΥΡΔΕΣ! ΨΙΛΙΚΑΤΣΙΔΙΚΟ! ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ πριν την χούντα είστε που διέμειναν στους καταδότες μετανιωμένους αριστερούς.
    Είστε αριστεροί της πορδής.
    Γιατί ρε δεν τα λέγατε αυτά όσο ζούσε η Έλλη, που ούτε την ξέρατε φυσικά και τώρα βγάλατε μια γλώσσα να!
    Γιατί το ΚΚ μας είναι ανύπαρκτο το μεγαλύτερο ΚΚ στην Ευρώπη.
    Μεγάλοι αναλυτές και προβληματισμένοι είστε...

    ... πάω να δω την Αλέκα για τον προϋπολογισμό. Θα σας ρίξει πράμα μπόλικο. Θα επανέλθω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προς φοβισμένους και πολιτικά ανύπαρκτους ανώνυμους (φυσικά !) :

    ---------


    Το δημαγωγικό ΚΚΕ που δεν πληρώνει όσο θα έπρεπε τους συνεργάτες του (της Τυποεκδοτικής ντε !) «διότι είναι κομουνιστές», και ως εναντίον της Μικρασιατικής Εκστρατείας (ύστατη προσπάθεια των Ελλήνων να σώσουν εστίες 40 αιώνων !) και διακαώς πασχίζον για την ανεξαρτησία της Μακεδονίας και της Θράκης, (πράγματα για τα οποία ουδέποτε ζήτησε ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό λαό ως όφειλε !).

    Ως υποστηρίζον ΜΟΝΙΜΩΣ την Δεξιά (μετά παλαιοτέρας στενότατης συνεργασίας επί ‘89) κλπ κλπ κλπ προφανώς και ΔΕΝ είναι για κόσμου μάτια, αποτελεί μια ντροπή για την χώρα και για τους ταλαίπωρους οπαδούς του ! ....

    Εδώ έχουμε ένα 5 με 7% του ΚΚΕ που αποτελεί ένα παγιωμένο αλλά και παγωμένο ποσοστό που δεν έχει καμία απολύτως πολιτική σημασία. Το ΚΚΕ χρωστάει την ύπαρξή του στην ανοχή της Δεξιάς αφού αυτό ΔΙΑΠΛΕΚΕΤΑΙ μαζί της σε κάθε ευκαιρία ώστε απλώς να αναπαράγει τον εαυτό του, ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ του προοδευτικού κινήματος !

    Η εκτεταμένη συνέντευξη του ασφαλίτη κου Σφακιανάκη (Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος) προς την βουλευτή του ΚΚΕ κα Κανέλλη στο City995 πριν από λίγους μήνες είχε ενδιαφέρον, ψάξτε ανυποψίαστοι και φειδωλοί ως προς την σκέψη ‘οπαδοί’ να βρείτε τις παραδοσιακές (ναι!) διασυνδέσεις του ‘τιμημένου’ (sic) κομμάτός σας με την Ασφάλεια !

    Σας παραθέτω και το παρακάτω ντοκουμέντο προς μελέτη και επεξήγηση, αξιολύπητοι κουκουέδες, ιδεολογικά θύματα του δικτατορίσκου Λένιν και του αιμοσταγούς Στάλιν, σφετεριστές του Μαρξ και κάπηλοι του λαού μας ! :

    [ Απο:”το ΚΚΕ επίσημα κείμενα τόμος 2ος 1925-1928 ”. εκδ. ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ 1974. (σελ.564,576,579,586) :

    Πρός τίς Καταπιεζόμενες εθνότητες Μακεδονίας καί Θράκης!
    —————————————————————————-
    Η ελληνική μπουρζουαζία καθώς καί οί πάτρωνες της αγγλογάλλοι ιμπεριαλιστές, σάς κρατάνε κάτω απ’ τόν απαίσιο ζυγό τής εθνικής υποδούλωσης καί καταπίεσης στή Μακεδονία, στή Θράκη καί αλλού.

    Η καθημερινή σας υπεράσπιση, ή πάλη γιά τήν εθνική σας ανεξαρτησία, γιά τήν ENIAIA ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ Μακεδονία καί Θράκη, είνε αγώνας πού μόνο μαζί μέ τήν εργατιά, μπορεί νάχει αποτελέσμα τήν απελευθέρωση σας από τό ζυγό τής εθνικής καταπίεσης, μέ επικεφαλής τά κομμουνιστικά κόμματα τής Βαλκανικής.

    Ο αγώνας αυτός είνε κοινός μέ τόν αγώνα τών εργατών καί τών καταπιεζόμενων εθνοτήτων, για τήν ανεξαρτησία τής Μακεδονίας καί Θράκης, γιά τή Βαλκανική σοβιετική ομοσπονδία.

    Παλεύουμε γιά κυβέρνηση τών εργατών καί αγροτών τής ελλάδος.

    Ενιαία καί ανεξάρτητη Μακεδονία καί Θράκη.
    Βαλκανική σοβιετική ομοσπονδία. ]

    Διαβάζετε – πτωχοί τω πνεύματι – για να ντρέπεστε στο διηνεκές !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μήπως πήρες(φούμαρες) πράσινη ανάπτυξη και μας λες και τέτοια φούμαρα; Τι είναι αυτά που λες; Θα σε ακούσουν και οι κοριοί της cia και θα χάσεις το μισθό σου και τα bonus από την ΚΥΠ. Μας το παίζεις και πατριώτης, τρομάρα σου! Ρουφιάνε του ΙΚΑ, των χιλίων ευρώ. Να πεις χαιρετισμούς πολλούς στον αρχηγό σου, τον αρχηρούφιανο "μεγάλο τραγουδιστή" και το Γερμανοεβραίο Σημίτη με τη γυναίκα του, τη Δάφνη Φιξ που είπε το μεγάλο ευχαριστώ στους Αμερικάνους, καθώς και στο Γιωργάκη(να τον χαίρεστε), που βαρούσε προσοχές στην οχιά Ολμπράιτ. Όσο για τη Μακεδονία, όποτε θυμάστε, χαίρεστε. Θα πάτε και στα προ Χριστού να μας πείτε, πατριώτες της Μακρονήσου και της Ακροναυπλίας. Πατριώτες της Ζίμενς, των Πάμπερς. Μάθε ποδήλατο ρε και μετά τα λέμε. Άντε τώρα ρουφιάνε... ψάξε τις IP να μας βρεις, να μας τα κάνεις αέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Ανώνυμος 02:04

    ... ελπίζω να έχεις εκτονωθεί τώρα και (έστω και μέσα στην μιζέρια σου) να αισθάνεσαι καλύτερα ... καλές γιορτές !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails