Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2009

Η κλιματική αλλαγή και ... άλλα διηγήματα ...


Κάποιοι κρατούν καλά κρυμμένες τις πληροφορίες που δείχνουν ότι οι διακυμάνσεις του διοξειδίου και οι αυξομειώσεις της πλανητικής θερμοκρασίας είναι φαινόμενα που επαναλήφθηκαν εκατοντάδες φορές στα τεσσεράμισι δισεκατομμύρια χρόνια της ζωής του Πλανήτη και πολύ πριν ο άνθρωπος ανακαλύψει καν την ίδια την φωτιά !

Το κοινό βομβαρδίζεται ανελέητα από μοντέλα και αναλύσεις που περιγράφουν την διακύμανση της θερμοκρασίας του πλανήτη σε εύρος μισού βαθμού Κελσίου (!!) για τις δέκα τελευταίες δεκαετίες – λες και κάτι τρέχει στα γύφτικα !

Κάποιοι ξεχνούν να μας πληροφορήσουν για τα προφανή συμπεράσματα από την μελέτη του πάγου μεγάλου βάθους στην Αρκτική και στην Ανταρκτική που σχετίζονται με μεγάλες και επαναλαμβανόμενες διακυμάνσεις στην θερμοκρασία του πλανήτη και στην περιεκτικότητα της ατμόσφαιράς του σε διοξείδιο πριν ακόμη εμφανιστεί το είδος μας! Διάφοροι γητευτές σε στυλ Αλ Γκόρ υπνωτίζουν εκατομμύρια ανθρώπους δημιουργώντας μια νέα γενιά ανυποψίαστων θυμάτων.

Δεν μας εξηγεί κανείς ότι οι νέες μορφές ενέργειας αναπτύσσονται ταχύτατα, από τις ανεμογεννήτριες και τους θαλάσσιους συλλέκτες μέχρι την νέα γενιά φωτοβολταϊκών αλλά ΚΑΙ τα τελευταίου τύπου πυρηνικά ‘εργοστάσια’ που λειτουργούν πρακτικά χωρίς ρίσκο, με ελάχιστα απόβλητα παράγοντας σχεδόν, τα ίδια τα καύσιμά τους ! (… είναι και αυτό μια μορφή ανεξαρτησίας από τους κοιλαράδες του TEXAS).

Δεν μας εξηγεί κανείς την ραγδαία, την ανεπανάληπτη στην ιστορία της τεχνικής, πρόοδο στην ενεργειακή παραγωγή από σύντηξη που βρίσκεται πλέον ελάχιστες δεκαετίες μακριά από την φάση της βιομηχανικής παραγωγής, ούτε βέβαια ότι οι ενεργειακές ανάγκες της ανθρωπότητας αυξάνονται με πολύ χαμηλότερους ρυθμούς από ότι πιστεύαμε πριν χρόνια !

Ακόμα και η παρατηρούμενη αστάθεια στο ρεύμα το κόλπου (από τα δις τόνους γλυκού νερού από το λιώσιμο των πάγων του Β. Πόλου) είναι στα πλαίσια της μη σταθερής συμπεριφοράς του πλανήτη που ΔΕΝ είναι υποχρεωμένος να λειτουργεί κατά τα γούστα μας !

Το παραμύθι περί κλίματος είναι καλό διότι έχει και δράκο !

Ο δράκος είναι η προσπάθεια να εμπορευματοποιήσουμε την ίδια την ατμόσφαιρά μας, είναι η προσπάθεια ορισμένων (υπό το όνομα της οικολογίας) να μανιπουλάρουν τους ρυθμούς και τους τρόπους ενεργειακής ανάπτυξης ολόκληρων χωρών προσπαθώντας μάταια να δώσουν επί πλέον ζωή σε οικονομικά σχήματα, συνασπισμούς και πολιτικές που βρίσκονται πλέον στην φάση της παρακμής.

Ο δράκος είναι η χρήση των εξωφρενικά (εξωφρενικά!) ακριβών ‘πράσινων’ λαμπτήρων, πράσινων αυτοκινήτων, πράσινων ρούχων και πράσινων αλόγων …

Ο δράκος είναι που μας τρομάζει τόσο ώστε ως φιλήσυχα, ανυποψίαστα και φοβισμένα πρόβατα θα ανοίξουμε τα πορτοφόλια μας και θα αγοράσουμε εκατοντάδες εκατομμύρια «οικολογικά» αυτοκίνητα που είναι «πράσινα» εξ’ ου και εξωφρενικά και αδικαιολόγητα ακριβότερα από 20 έως 50% ! Τα παλιά αυτοκίνητα θα τα ανακυκλώσουμε (με τεράστιο ενεργειακό κόστος) !

Φυσικά και προτιμούμε τις ήπιες και ανανεώσιμες μορφές ενέργειας ! Έχουμε όμως πολλούς (πάρα πολλούς!) και πραγματικούς λόγους γι αυτό.

Οι υστερικοί ‘κλιματιστές’ ας ψάξουν για κορόιδα … αλλού !
.

6 σχόλια:

 1. Συγχαρητήρια, πολύ μεστό και γεμάτο νόημα κείμενο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @γεράκι

  ... πάντα πίστευα ότι η απλότητα και η κοινή λογική είναι τα αποτελεσματικότερα εργαλεία για την αναζήτηση της αλήθειας ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Συμφωνώ.
  Το λέω και το ξαναλέω σε όλους τους γνωστούς μου. Το να εχεις οικολογική συνείδηση και να ενδιαφέρεσαι για το περιβάλλον, είναι καλό κατά τη γνώμη μου αλλά, είναι μια πράξη καθαρά τοπικιστική. Θέλω να πω ότι πετώντας σκουπίδια μέσα στην πόλη απλά δημιουργείς ένα βρώμικο περιβάλλον διαβίωσης. Το να κυκλοφορείς με ποδήλατο κάνει καλό στο να μην επιβαρύνεται η πόλη στην οποία ζεις και κατά συνέπεια η ποιότητα ζωή σου. Σε καμιά περίπτωση η γη δεν έχει πρόβλημα αλλά κι αν είχε δεν θα την σώζαμε εμείς κλίνοντας το standby της τιβί, είναι μια παραπλάνηση.

  Και τέλος, προχτές είχα δει ένα ντοκιμαντέρ με την πτώση του μετεωρίτη που ουσιαστικά εξαφάνισε τους δεινόσαυρους. Σχεδόν όλα τα όντα και τα φυτά και τα δέντρα πάνω στη γη καταστράφηκαν και έπειτα δημιουργήθηκαν από την αρχή. Η θερμοκρασία ανέβηκε σε τρελά επίπεδα από τις φωτιές και ξαναέπεσε. Αυτό δεν τα λέει όλα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @Newton

  Άλλο οικολογική συνείδηση και προστασία του περιβάλλοντος και άλλο υστερόβουλες υπερβολές. Όσοι παρακολουθούν την σύνοδο της Κοπεγχάγης θα είδαν τις διάφορες χώρες να δίνουν προτεραιόττητα όχι στην ουσία (περί κλίματος κλπ) αλλά στα ποσοστά ρύπων και τις άλλες 'διευθετήσεις' που έχουν επίπτωση στα οικονομικά μοντέλα και στους ρυθμούς ανάπτυξης. Ο καυγάς γίνεται απλώς για το ... πάπλωμα !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πουναι ο Gay Hero; ή ο Zαν Κοεν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails