Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Θάλεια Δραγώνα (2)




Επειδή οι αμετανόητοι μικρόψυχοι ανθέλληνες, οι χρυσίζοντες του υπερδεξιού ανεγκέφαλου (φυσικά) χώρου συνεχίζουν τις αήθεις και βασισμένες στο ψέμα επιθέσεις τους στην Ειδική Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, αναδημοσιεύω απόσπασμα από την συνέντευξή της στο 'Κανάλι 1' του Πειραιά :

«Ποιο είναι το διακύβευμα… Στη Θράκη δούλεψα πάνω από 10 χρόνια, σε ένα ομολογουμένως πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα και πολύ δύσκολο, το οποίο στόχο είχε την ελληνομάθεια των παιδιών της μειονότητας και την ένταξή τους στην κοινωνία μέσα από την εκπαίδευση, τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά θεαματικά, δηλαδή η σχολική διαρροή που ήταν τεράστια – εξακολουθεί και είναι πολύ μεγάλη σε σχέση με τον υπόλοιπο μέσω όρο της χώρας - δηλαδή να φανταστείτε το 2000 η σχολική διαρροή από την υποχρεωτική εκπαίδευση ήταν 65% για τα παιδιά της μειονότητας, όταν ο εθνικός μέσος όρος ήταν 6% και με αυτό το πρόγραμμα και με άλλα μέτρα της κυβέρνησης κατάφερε να πέσει μέσα σε λίγα χρόνια, μέσα σε έξι χρόνια, από το 65% στο 30%. Αυτά είναι θεαματικά δεδομένα για την εκπαίδευση που αλλάζει αργά. Η πρόσβαση των παιδιών στο Γυμνάσιο, στο Λύκειο, δηλαδή, μιλάμε για συγκλονιστικούς αριθμούς. Μέσα σε 10 χρόνια, τετραπλασιάστηκε η πρόσβαση των παιδιών στο Γυμνάσιο».
«Οι «πατριώτες» ψάχνουν πάντα κάτι που να μοιάζει εκφοβιστικό, άρα το να ασχολείται κανείς με τη μειονότητα είναι από μόνο του ένα θέμα, τι να πω… «εθνικά ύποπτο». Μία βαθύτερη ρητή ή άρρητη επιθυμία είναι «ας την αγράμματη, ας την στο περιθώριο», αν και αυτά είναι πολύ πεπαλαιωμένες απόψεις γιατί αποδείχτηκαν και τελείως αναποτελεσματικές και μιλάμε για 20 χρόνια πριν. Κατάλαβε η ελληνική πολιτεία εδώ και 20 χρόνια ότι αυτή ήταν μία «στραβή» πολιτική και την ανέκρουσε και νομίζω ότι έχει αρχίσει και βλέπει πάρα πολλά σημαντικά αποτελέσματα. Δηλαδή το 1996 έκανε αυτή την σχετική διάκριση για την είσοδο των παιδιών στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, αυτό έφερε μία τρομερή αλλαγή. Πρόσφατα υπογράφηκε η δυνατότητα πρόσληψης στο δημόσιο, δηλαδή πράγματα που είναι λίγο αυτονόητα και σιγά – σιγά, παίρνουν μορφή. Και εδώ που τα λέμε, τα αγκαλιάζουν και τα δύο μεγάλα κόμματα, δηλαδή αυτά που ακούγονται είναι μόνο ακραίες θέσεις»

15 σχόλια:

  1. ρωτα την ποσα πηρε?

    ΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι σίγουρα απορίας άξιο το να μην πιστεύουν στη δύναμη της ελληνικής Παιδείας οι αυτοαποκαλούμενοι υπέρμαχοί της... Και να ζητούν να μείνουν αγράμματοι μερικοί άνθρωποι οι οποίοι ζουν στη χώρα μας.

    Η σχολική διαρροή και ο απομονωτισμός των μειονοτήτων είναι το λίπασμα του εξτρεμισμού. Η απάντηση είναι η ψυχραιμία και η κοινωνική ενσωμάτωση.

    Οφείλουμε ξανά ν' ανακαλύψουμε τα αυτονόητα φίλε grsail!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ίσως απο τις αξιοπρεπεστατες φιγουρες στο χώρο της η Θαλεια η Δραγωνα.
    Αλλά βρηκαν μαλλί να ξάνουν οι ανιστορητοι Ελληναράδες.

    Καλη Χρονιά και κάθε καλό grsail

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οι ανεξοδοι αντιρατσιστες.

    οι εθνομηδενιστες του σχεδιου ΑΝΑΝ και της παρανομης λαθρομεταναστευσης.

    βεβαια εσυ ΚΑΤΕΡΙΝΑ δεν μενεις στον Αγ.Παντελεημονα.
    δεν εισαι ανεργη
    δεν εισαι ανασφαλιστη
    εισαι τοσο ευαισθητη με την Δραγωνα
    που πρεπει τα παιδια να νομιζουν
    οτι δεν ειναι ΕΛΛΗΝΕΣ,
    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΓΩΝΑ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΤΥΧΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ,
    ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ ΑΜΟΙΦΘΗΚΕ ΚΑΛΑ.
    ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.

    ΠΡΩΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σημερα είχε ενα κειμενο η "Ε" του Τ. Μίχα, όπου ανασκευαζει τις κατηγοριες που τις προσαπτουν. Δηλ οτι η εθνικη συνειδηση γεννηθηκε τον 19ο αι. Αυτο όμως ειναι η καθολικα αποδεκτη θεση των ιστορικών παγκοσμιως.

    Να σου πω grsail, κουραζεσαι πια να χρειαζεται καθε φορα να αποδεικνυεις τα χιλιο-αποδεδειγμένα.

    Σου ευχομαι καλή χρονια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ikor

    ... όμως είναι πραγματικά οδυνηρό να αποδεικνύεις το αυτονόητο ξανά και ξανά ή να μιλάς σε κάποιον που δεν θέλει (αλλά ούτε και μπορεί) να ακούσει ... με τρομάζει αυτή η ακαμψία και η εχθρότητα, αυτό το μίσος που μεταλάσσεται -δήθεν- σε πολιτική θέση ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Ανώνυμος 18:56

    Απαντώ μόνο ότι αξίζει να απαντηθεί.
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @katerina

    ... έ είναι φυσικό σε μια χώρα όπου ο Άρειος Πάγος πριν λίγο αποφάσισε την αναψηλάφιση της δίκης των έξι (!!!), να βρίσκουν οι αγιάννηδες και οι φαρισαίοι 'μαλί' να ξάνουν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Ανώνυμος 19:55

    ... έ λοιπόν ας προσέξουν οι υπερ-ελληνες φανφαρόνοι όπως εσύ να μην σκίσετε -από το πολύ ζόρι- κανένα καλσόν ... ε άμα πιά ... μας έχετε πρήξει με τις σαχλαμαρίτσες σας βρε παιδιά ! έλεος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @cynical

    ... μιά ήρεμη και αντικειμενική μελέτη για τον ρόλο της εθνικής συνείδησης στην ιστορία, είμαι βέβαιος ότι θα έκρυβε γι αυτά τα 'ελληνόψυχα' (sic) παιδιά πολλές μα πάρα πολλές εκπλήξεις !

    ... η ελληνικότητα ως κληρονομιά Ευρωπαϊκή είναι -αλί και τρις αλί- δυτικοβαρής !

    ... όσο για την κούραση ... αυτή είναι ο προθάλαμος του αυταρχισμού ... δεν επιτρέπεται να κουραζόμαστε εμείς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εχουν λυσσαξει οι Εθινολαικισταραδες στο Διαδικτυο
    Τα ιδια ομως δεν κανανε και περυσι μετα τον Δεκεμβρη ... Με τις Βρωμερες , Λασπολογικες και ακρως συκοφαντικές επιθεεις ποτε στο Συριζα ποτε στους Ο - Π;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλα...Ο Κωσταντινος ειναι φασιστας,ο Σαββας ειναι φασιστας,ο strategy ειναι φασις,ο factoras ειναι φασις... Καλα ε!Θα μας τρελανεις ολους.Δεν εισαι μονο εσυ κουφος.. ειμαι και γω,δεν εισαι μονο εσυ στραβος.. ειμαι και γω,δε ξερεις μονο εσυ.. ξερω και γω,δεν ειδες μονο εσυ.. ειδα και γω,τι δε καταλαβες για να σου πω. 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Ανώνυμος 01:23

    Πήγαινε αν θέλεις στο :

    http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.com/2010/01/blog-post_3822.html#comment-form

    θα βρείς έναν άντρα ανάμεσά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Νοσφεράτος

    ... ναι αλλά από που αντλείται αυτός ο 'θόρυβος' πως γινεται να κάνουν _τόση_ φασαρία ; τι δεν κανουμε σωστά ; ή μήπως τους δίνουμε μεγαλύτερη σημασία από ότι πρέπει , ή είναι κάτι άλλο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. να ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ 13 ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙς ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΧΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails