Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Το μεγάλο κόλπο ...


Με αφορμή την επέτειο της ανατίναξης των δίδυμων πύργων στην Αμερική αναδημοσιεύω μικρά αποσπάσματα από την συνέντευξη που έδωσε στις 10/09/2006 (Ελευθεροτυπία) στον Γιάννη Μπογιόπουλο ο James Fetzer, ομότιμος καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα.


" … Αν η έρευνα μας είναι σωστή, η αμερικανική κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει βία και απειλή βίας για να εγκαταστήσει το φόβο στον αμερικανικό λαό, με σκοπό να μας χειραγωγήσει στις πολιτικές της επιδιώξεις. Αυτός είναι ο ορισμός της τρομοκρατίας. Πράγμα που σημαίνει, αν η έρευνα μας είναι σωστή, ότι η αμερικανική κυβέρνηση ασκεί τρομοκρατία στον αμερικανικό λαό. Αυτό πρέπει να τελειώσει …"


" … Το στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα βγάζει πολύ χρήμα. Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους κερδίζουν προσωπικά. Εταιρείες σαν τη Halliburton διαχειρίζονται εκατοντάδες δισ. δολάρια. Υπάρχει το προσωπικό κέρδος, αλλά επίσης και η επιδίωξη της δύναμης. Αυτοί οι άνθρωποι φαίνεται να έχουν ακόρεστη δίψα για δύναμη. Οι Dick Cheney, Donald Rumsfeld και Paul Wolfovich, θέλουν να δημιουργήσουν μια αμερικανική αυτοκρατορία. Μας το είπαν! Μας είπαν τι θέλουν να γίνει. Σχεδίασαν ένα λεπτομερές σχέδιο. Λέγεται "Πρόγραμμα για τον νέο αμερικανικό αιώνα» , ένα ‘think tank’ νεοσυντηρητικών που δημιουργήθηκε το 1997 και έπειτα στελέχωσε τις κυβερνήσεις Μπους. Οι εμπνευστές του προγράμματος πίστευαν ότι αμερικανικός λαός δεν θα ήταν διατεθειμένος να υποστεί οικονομικές θυσίες και τις απώλειες των ίδιων του των παιδιών για να υποστηρίξει το σχέδιο τους για βάσεις σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή για να ελέγχουν τα αποθέματα του πετρελαίου. Εκτός αν υπήρχε κάποιο φοβερά τραυματικό γεγονός, παρόμοιο με το Περλ Χάρμπορ … "
Παρέθεσα τα δύο αποσπάσματα ως απότιση ευλαβούς μνήμης προς τα θύματα αλλά και ως τροφή για σκέψη.
.

3 σχόλια:

  1. ΣΜΥΡΝΗ - ALLIENTE - TWIN TOWER
    ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΌ ΤΟ ΤΡΊΓΩΝΟ ΤΗΣ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @B.Bimbo
    καλό απόγευμα !
    πραγματικά καταστροφικό τρίγωνο !
    ... ανάμεσα σε δύο meetings έκανα και ένα post (πολύ κακώς) από τον υπολογιστή του γραφείου ...

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails