Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Όπως οι Ναζί του Χίτλερ έτσι και οι «ηγέτες» της Ελληνικής Δημοκρατίας ...


Απόσπασμα από το tvxs :

[ … Πριν από λίγες ημέρες, αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού «μάζεψε» από τη Σύμη, το Αγαθονήσι και τη Λέρο μετανάστες, τους οποίους μετέφερε στην Αλεξανδρούπολη και στη συνέχεια τους προώθησε στο Κέντρο Κράτησης στο Φυλάκιο Εβρου.

Ανάμεσά τους βρίσκονταν και έξι ανήλικοι Αφγανοί από τη Σύμη, ένας ανήλικος που η αστυνομία χώρισε στη Λέρο από τη μητέρα του (η οποία μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υποδοχής στη Σάμο), ένα αγόρι 10 ετών που χωρίσθηκε από την αδελφή του 15 ετών (που επίσης οδηγήθηκε στη Σάμο).
Προσφάτως ο Γ. Bαληνάκης, που εκλέγεται στα Δωδεκάνησα πρότεινε να χρησιμοποιηθεί ένα καράβι που θα μαζεύει τους μετανάστες και θα τους μεταφέρει στα κέντρα υποδοχής, είτε στη Σάμο είτε στον Πειραιά.

O υφυπουργός επικαλέστηκε το προηγούμενο της Oλλανδίας (οι Oλλανδοί με πλούσια ναυτική... παράδοση ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν πλοίο για τον σκοπό αυτό), ζητώντας μάλιστα και οικονομική συνδρομή από τον κ. Mπαρό … ]

Υπάρχει και το προηγούμενο των πλοίων ‘φαντάσματα’ που ήταν σε χρήση από τις χούντες της Λατινικής Αμερικής ... οι Έλληνες που έβαλαν τον κύριο στην Ελληνική Βουλή και τον έκαναν και Υφυπουργό (!) να τον χαίρονται !

Απόσπασμα από e-cynical :

[ ... Υ.Γ. Στο Calais, όπου, όπως γράφαμε πριν λίγες μέρες, οι αρχές προέβησαν κι εκεί στο ξήλωμα αυτοσχέδιου καταυλισμού μεταναστών, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ αποφάσισε να επέμβει παρέχοντας κάθε είδους βοήθεια, από εξασφάλιση ενός ανθρώπινου τρόπου διαβίωσης, έως και νομική για όσους δικαιούνται άσυλο. Στην Πάτρα ποιος θα επέμβει ; ... ]
.

10 σχόλια:

  1. ...η γιαγιά μου μου μιλούσε για κάτι πλοία "φαντάσματα" του 22 με ελληνική σημαία,
    ανάμεσα στην Σμύρνη και την Σάμο...
    και γιά αλλού μετά..:-((
    και μεταξύ άλλων που της πήραν 2 Λίρες χρυσές
    στην Σάμο για μιά σαρδέλλα (έγκυο γυναίκα)
    και άλλες 100 στον Πειραιά τις τελευταίες
    για να μπορέσει η μάνα της να δεί τον αδελφό της
    που ήταν καραντίνα στο πλοίο....
    περιττό να σου πώ ότι ούτε τον θάψανε..:(

    για τι ακριβώς μιλούσαμε..???!!!???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @B.Bimbo
    Οι δικοί μου (απο την πλευρά της μητέρας) ήρθαν από το Φανάρι, πριν την καταστροφή, με τα πόδια. Στο δρόμο ο παππούς δεν άντεξε και τον έθαψαν 'κάπου' μαζί με χαρτιά, ντοκουμέντα, συμβόλαια κλπ.

    ... μιλούσαμε, ακριβώς, για την απλή ανθρώπινη παραδοχή που λέει ότι αν έχεις υποφέρει δεν δικαιούσαι να κάνεις και άλλους να υποφέρουν ! ... ή κάνω λάθος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγώ και εσύ σίγουρα..!
    αλλά μιλούσαμε για μας ή για δημίους..!?!
    ακόμη...
    είμαστε σίγουρα μια "πάστα" μ' αυτόν τον
    σαρδανάπαλον όχλον..!?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. υπάρχουν και οι διεθνείς συνθήκες σύμφωνα με τις οποίες μετανάστες απο εμπόλεμη ζώνη απολαυμβάνουν το δικαίωμα της ασυλίας.Αλλο θελω να μου πείτε αν γνωρίζει κανείς που βρίσκονται ολοι οσους μάζεψαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @taspa,
    εμεις ψάχνουμε τον θείο μας από το 1922
    και δεν τον βρήκαμε ακόμη..:(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @taspa, @B.Bimbo

    Από ότι γνωρίζω δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία για το που είναι ποιός. Η μετακίνηση ανθρώπων απαιτεί υπηρεσίες που απλώς δεν υπάρχουν διότι δεν έχουν "στηθεί" από τους υπερ-οργανωμένους και υπερ-εθνικιστές "αρμόδιους" ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν αληθεύει το περιστατικό με τον ανήλικο που αναφέρει το κανάλι του Κούλογλου, ασφαλώς και θα πρέπει να αποδωθούν ευθύνες.
    Το να παραλληλίζετε όμως την ελληνική κυβέρνηση με συμμορία ΝΑΖΙ εξ αφορμής του συγκεκριμένου γεγονότος είναι μάλλον τραβηγμένο. Μου θυμίζετε ορισμένους Σκοπιανούς καλλιτέχνες και εκδότες του Εθνικοσοσιαλιστικού καθεστώτος Γκρουεφσκι που κατασκεύαζαν ελληνικές σημαίες με αγκυλωτούς σταυρούς και εξώφυλλα με τον Καραμανλή αξιωματικό των SS. Όσο για τον κ.Βαληνάκη συνεργάτη του ΕΛΙΑΜΕΠ και αγαπητο συνομιλητή των ΗΠΑ μπορεί να είναι πολλά πράγματα όχι όμως και "υπερεθνικιστής"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Ανώνυμος 21 Ιούλιος, 2009 13:26

    Για ποιο πράγμα αποδόθηκαν ευθύνες ώστε να αποδοθούν και για αυτό ;

    Η συμπεριφορά της "κυβέρνησης" στην Πάτρα με τις προπηλακίσεις ανυπεράσπιστων πειναλέων και τους 'τυχαίους' εμπρησμούς (θυμάστε τον Νέρωνα ;) είναι αυτό ακριβώς : ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ !

    Ως υποστηρικτικό επιχείρημα υπενθυμίζω και το απάνθρωπο, αντιδημοκρατικό, αντισυνταγματικό και ΑΝΤΕΘΝΙΚΟ νομοθετικό της 'έργο' :

    http://grsail.blogspot.com/2009/07/blog-post_2326.html

    Για τον «υφυπουργό» δεν απαντώ διότι μάλλον τα γνωρίζετε καλύτερα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Godwin's Law: "As a Usenet discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."[2][3]

    Godwin's Law is often cited in online discussions as a deterrent against the use of arguments in the widespread reductio ad Hitlerum form. The rule does not make any statement about whether any particular reference or comparison to Adolf Hitler or the Nazis might be appropriate, but only asserts that the likelihood of such a reference or comparison arising increases as the discussion progresses. It is precisely because such a comparison or reference may sometimes be appropriate, Godwin has argued,[4] that overuse of Nazi and Hitler comparisons should be avoided, because it robs the valid comparisons of their impact.
    ==========================================
    Σεβαστή η θέση σου, προσωπικά πάντως ποτέ δεν συμφώνησα με τέτοιου είδους ισοπεδωτικές υπερβολές. Καλό θα ήταν επίσης να αναλογιστούμε και τι "ευαισθησία" έχει επιδείξει ο ίδιος ο κύριος Κούλογλου και οι οπαδοί του σε μία σειρά από άλλα ζητήματα. Ας μην επεκταθούμε όμως και χαλάσουμε τις καρδιές μας :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος 21 Ιούλιος, 2009 19:58

    Ενδιαφέρον το απόσπασμα με όχι μακριά από την αλήθεια :-)

    Η "ισοπεδωτική υπερβολή" μπορεί ενίοτε να χρησιμοποιηθεί και ως εργαλείο υπογράμμισης της σπουδαιότητας ενός θέματος ...

    Δεν γνωρίζω ούτε είμαι "οπαδός" του κυρίου που αναφέρατε, αναδημοσίευσα απλώς μια πληροφορία που έκρινα ως αληθή και η οποία δεν τιμά την χώρα μας.

    Να είστε καλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails