Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Ε.Υ.Π. και ΕΛ.ΑΣ. και ... πράσινα άλογα !


Ας ανασύρει η ΕΛ.ΑΣ. την υπόθεση της κυρίας Κωνσταντίνας Κούνεβα από το αρχείο (στο οποίο κάποιοι έσπευσαν να την παραπέμψουν) και ας την επιλύσει όπως οφείλει !
Τότε ίσως θα μπορούσαν να απολαύσουν κάποια κοινωνική αποδοχή. Στην προσπάθειά επίλυσης ας τους βοηθήσει και η ικανότατη (sic) Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών - Ε.Υ.Π.

Αφού επιλύσουν άμεσα την υπόθεση Κούνεβα κατόπιν ας εξαρθρώσουν και τις διάφορες «τρομοκρατικές ομάδες» η δράση των οποίων υποβαθμίζει την ζωή της χώρας μας ...

Τότε, ναι, θα παραδεχτούμε ότι πράγματι πρόσφεραν - έστω γα μία φορά ! - κάποια σοβαρή υπηρεσία στο κοινωνικό σύνολο !


Είναι απίστευτα κουραστικό και γελοίο να αναλώνονται σχεδόν όλα τα δελτία ειδήσεων στην υπόθεση της απαγωγής του γνωστού επιχειρηματία.

Είναι γνωστό ότι η Ελληνική Αστυνομία που αριθμεί σχεδόν εξήντα χιλιάδες άτομα (60.000) είναι ένα πανάκριβο σώμα το οποίο δεν προσφέρει σχεδόν τίποτε στο κοινωνικό σύνολο. Αντίθετα αποτελεί πηγή αυταρχισμού, διαφθοράς, απαξίωσης του πολίτη και των δημοκρατικών θεσμών με δεκάδες απαράδεκτα συμβάντα κάθε χρόνο (από βασανισμούς, ληστείες και άσκοπη χρήση των όπλων μέχρι δολοφονίες πολιτών και «ζαρτινιέρες»). Οι άνθρωποι αυτοί είναι απλώς εκτός κοινωνίας.

Τώρα η εξιχνίαση της υπόθεσης αυτής θα αξιοποιηθεί κατά κόρον. Η υπερ-πληροφόρηση του κοινού με άχρηστες λεπτομέρειες θα αγγίξει και θα ξεπεράσει τα όρια του γελοίου. Λες και έκαναν κάτι άλλο πέρα από την δουλεία τους για την οποία πληρώνονται –με το παραπάνω- από τον Ελληνικό λαό.

Δεν φτάνει αυτό αλλά μας πλασάρουν τώρα ως κοινωνικό σωτήρα και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, την γνωστή Ε.Υ.Π. διάδοχο της γνωστής στους παλαιότερους Κ.Υ.Π. η οποία λειτουργούσε επί χρόνια εις βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού λαού ως ανεξέλεγκτο παράρτημα ξένων μυστικών υπηρεσιών. Η επίσης πανάκριβη αυτή υπηρεσία με τον ανεξέλεγκτο «εξοπλισμό» που μπορεί να υποκλέψει τα πάντα από οποιονδήποτε οποτεδήποτε το αποφασίσουν οι χρήστες του, βγαίνει στο προσκήνιο δήθεν καθαγιασμένη ως βασικός μοχλός της εξιχνίασης.
.

20 σχόλια:

  1. Βλέπεις την μίση πλευρά του φεγγαριού.

    γράφεις ότι η αστυνομία απαξιώνει τους θεσμούς. δηλαδή μια θεσμικά κατοχυρωμένη δομή ακυρώνει την δημοκρατία.
    Έχουμε δηλαδή αστυνομοκρατία. Μήπως η ΓΑΔΑ εκδίδει και νομοθετικά διατάγματα.

    Μιλάς οπως και πολλοί άλλοι για αυταρχισμό, διαφθορά που πράγματι υπάρχουν.

    σου αναφέρω περιστατικό. Γυναίκα που έχει επιχείρηση στο κέντρο της αθηνας (φτιάχνει κάδρα, είδη τέχνης) έπεσε θύμα εξαπάτησης καθώς κάποιος αγόρασε πίνακες με επιταγή.

    Η επιταγή ήταν κλεμμένη. αποτέλεσμα : η γυναίκα προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα και για μια νύχτα την αντιμετώπιζαν σαν εγκληματία.

    Το θέμα είναι ποιο ευρύ από ότι το παρουσιάζετε.εσείς επικεντρώνεται στις ζαρντινιέρες στο περιστατικό με το πιτσιρίκι που σκυλεύσατε με απίστευτο τρόπο μετά το θάνατο του.

    γράφεις επίσης για άσκοπη χρήση όπλων. Ποια άσκοπη χρήση.Εδώ τους αστυνομικούς τους σκοτώνουν σα τα σκυλιά. Εκτός και αν ως τέτοια τους βλέπετε!

    Προσπαθώ να καταλάβω γιατί είστε τόσο επιθετικοί και γιατί επιτίθεστε σε ότι δεν σας αρέσει ενώ όταν πρόκειται για τα δικά σας λάθη ψάχνετε δικαιολογίες.

    Φταίει και η ΕΥΠ. Δεν πρέπει να έχουμε μυστικές υπηρεσίες! πρέπει να μην ξέρουμε ποιοι καίνε τα δάση , δεν πρέπει να ξέρουμε ποια κόμματα ήταν πίσω από τα γεγονότα του Δεκέμβρη. ούτε πρέπει να ξέρουμε ποιος μας τι φυλάει.

    Δεν έχουμε εχθρούς δεν έχουμε εθνικά προβλήματα δεν είμαστε στόχοι.

    Νομίζεται ότι ζείτε στην Ευρώπη και ονειρεύεστε. Στα Βαλκάνια ζείτε στο γεωργαφικο μήκος και πλάτος που έχει χυθεί το περισσότερο αίμα.

    αν θέλετε να καταργηθεί η ΕΥΠ και η Αστυνομία πείτε το φωναχτά.
    Αν θέλετε να την μετατρέψετε σε σκορποχώρι για πείτε το φωναχτά.
    Είσαστε δυστυχώς μειοψηφία και κάνετε κακό. Χάρη στις ακραίες σας απόψεις θα ανεβεί η πραγματική ακροδεξιά και τότε θα καταλάβετε το πόσο ηλίθια δράτε.

    Δεν είστε δημοκράτες γιατί θα ξέρατε ότι στην δημοκρατία υπάρχουν όροι και κανόνες λειτουργίας. Ζείτε σε ένα κόσμο με αυταπάτες και χαίρεστε για αυτό. Θα ανακαλύψετε σύντομα πως είστε βαρίδια και όχι μοχλός προόδου.

    δείτε τα πράγματα καθαρά γιατί ο χρόνος όλων ας τελειώνει και τα οποία δικαιώματα θα εκλείψουν πριν το καταλάβετε.

    ΥΓ βρίστε με όσο θέλετε. Αλλά απαντήστε μου για όσα σας κατηγορώ. θέλω να δω επιχειρήματα για να πειστώ για την προθέσεις σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ότι το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι η αστυνομία στις συγκεκριμένες περιπτωσεις αλλά η δικαιοσύνη. Οι δικαστικες αρχές έβαλαν την υπόθεση Κούνεβα στο αρχείο κάτι που δεν έκαναν φυσικά για την υπόθεση Παναγόπουλο.
    Και οι δικαστικές αρχές είναι αρμόδιες να ασκούνε πιέσεις και να επιμένουν στην εξιχνίαση των εγκλημάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @dexter

    Αγαπητέ dexter,

    Μπορεί να βλέπω την μισή πλευρά του φεγγαριού όπως λέτε (δεν διεκδικώ την αυθεντία ούτε το αλάθητο) αλλά φοβάμαι μήπως η άλλη μισή είναι ακόμα χειρότερη !
    Βεβαίως και απαξιώνει τους θεσμούς, αρκεί να δεις την απόλυτη αναποτελεσπατικότητά της, την άσκοπη βιαιότητα και το μίσος που εκπέμπουν οι «άνθρωποί» της όχι μόνο στις διαδηλώσεις αλλά και αλλού. Τα χαστούκια σε στυλ βασανιστηρίου και η ζαρντινιέρες ΔΕΝ είναι μεμονωμένα περιστατικά δείχνουν την εσωτερική κουλτούρα της ‘υπηρεσίας» και το επίπεδο των στελεχών της.
    Τα κατάπτυστα νομοσχέδια του κ. Δένδια και οι «γνωματεύσεις» του κ. Σανιδά που μας πηγαίνουν δεκαετίες πίσω, είναι πράγματι ως η ΓΑΔΑ να εκδίδει νομοθετικά διατάγματα !
    Δεν γνωρίζω κανένα «πιτσιρίκι».

    Γνωρίζω ότι τον Δεκέμβριο του 2008 δολοφονήθηκε εν ψυχρώ ο κύριος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος από υπάλληλο του Ελληνικού κράτους χωρίς αιτία.
    Είναι αδύνατον να αντιληφθώ τι εννοείτε με το «σκυλεύσατε» (!)
    Ποιοι άραγε σκοτώνουν αστυνομικούς και γιατί ; Ποιοι ωφελούνται από αυτούς τους κτηνώδεις φόνους ; Θεωρείτε εσείς ότι οι φονιάδες αυτοί έχουν καμία σχέση με οποιοδήποτε τμήμα του Ελληνικού κοινού ; Εγώ όχι !

    Αλλά αφού μιλάμε για κτηνώδεις φόνους διβάστε παρακαλώ εάν βρείτε τον χρόνο το παρακάτω : http://archive.enet.gr/online/online_print?id=30724868,38746244

    Παρακαλώ μην μπερδεύετε την έννοια «επιθετικός» με την έννοια «αντικειμενικός». Τι εννοείτε «δικά μας λάθη» ;

    Η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν έχει και το καλύτερο όνομα μέσα στους Έλληνες πολίτες.
    Εσείς που έχετε εμπιστοσύνη σε «υπηρεσίες» όπως η ΕΥΠ γνωρίζετε ποιοι καινε τα δάση ;
    Το ποια κόμματα ήταν πίσω από τα γεγονότα του Δεκέμβρη αφορά την ΕΥΠ ;
    Η δουλειά της ΕΥΠ είναι να παρακολουθεί τα Ελληνικά κόμματα ;
    Για αυτό τo λόγο ο καλόβολος Έλληνας πολίτης πληρώνει αυτόν τον πανάκριβο μηχανισμό ; Για να συντηρεί χαφιέδες που – όπως πάντα – υπονομεύουν την Δημοκρατία ;

    Είδαμε όλοι πόσο αποτελεσματικά και ΕΓΚΑΙΡΑ μας ενημέρωσε η ΕΥΠ για την εισβολή των Τούρκων το ’74, πόσο «κομψά» χειρίστηκε την υπόθεση Οτσαλάν, πόσο έγκαιρα ενημέρωσε τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για την προβοκάτσια των Ιμίων και πόσο αποτελεσματικά αντιμετωπίζει την τρέχουσα εγκληματική δράση των τρομοκρατών.

    Βεβαίως και έχουμε εχθρούς. Ένας από τους χειρότερους είναι η ανικανότητα τμημάτων του κρατικού μηχανισμού !

    Βεβαίως και ζούμε στην Ευρώπη. Στην Ευρώπη που φτιάχτηκε από το υπέροχο πνεύμα αλλά και το αίμα των παππούδων μας !

    Αυτή η ΕΥΠ και αυτή η Αστυνομία δεν «τραβάνε». Χρειάζεται γενναία αναδιοργάνωση, εκπαίδευση, επενδύσεις, σωστό προσωπικό και κυρίως απαγκίστρωση από τις ιδεολογικές αγκυλώσεις του παρελθόντος. Το μέσο στέλεχος (αλλά και οι ανώτεροι) πρέπει να αποβάλουν την νοοτροπία του κουμπουροφόρου βεληγκέκα και να αντιληφθούν ότι το υπέρτατο αγαθό που καλούνται να προστατέψουν είναι η Δημοκρατία, ο υπέρτατος στόχος είναι η εξυπηρέτηση του Πολίτη (και κυρίως αυτού που δεν «φορά γραβάτα»).

    Είναι σε όλους τους Έλληνες γνωστό ότι η ΕΥΠ και η Αστυνομία που υποστηρίζετε αποτελούν άντρο της ακροδεξιάς. Οι κανόνες πρέπει να ισχύουν για όλους και να μην απαιτούν θυσία των ελευθεριών ! Είναι δικαίωμά σας να θεωρείτε ότι ζω με αυταπάτες, και αποτελώ βαρίδι, εγώ όμως δεν το νομίζω καθόλου !

    Ο χρόνος μας πραγματικά τελειώνει, ίσως μάλιστα να τελείωσε. Η κατάδυση της Ευρώπης στον φόβο και στον υπερ-συντηρητισμό είναι από τα χειρότερα κοινωνικά και πολιτικά συμπτώματα που θα μπορούσαν να μας συμβούν και μάλιστα στην συγκεκριμένη ιστορική περίοδο που όλα ξαναμοιράζονται και όλα παίζονται.

    Μπορείτε επίσης να με θεωρείτε – όπως λετε –ηλίθιο και αντιδημοκράτη αλλά φοβάμαι ότι θα ανακαλύψετε την πλάνη σας σύντομα και με τον χειρότερο – για όλους μας – τρόπο !

    Τέλος δεν βρίσκω, αγαπητέ κύριε, κανέναν λόγο να σας βρίσω όπως επίσης δεν βρίσκω και κανέναν λόγο να σας πείσω για τις προθέσεις μου ή οτιδήποτε άλλο. Ο κάθε ένας από εμάς είναι υπεύθυνος για τις αντιλήψεις τις επιλογές και τις εκτιμήσεις του !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Πάρης

    Καλησπέρα,

    Συμφωνώ βέβαια αλλά η υπόθεση ετέθει στο αρχείο διότι επί πολλούς μήνες δεν υπήρξε απολύτως κανένα νέο στοιχείο ! Αυτό είναι το σημείο που ήθελα να θίξω και που αφορά την Ελληνική Αστυνομία !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @dexter
    ( αντι σχολίου )
    Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες μας, ο ένας εκ των διαπραγματευτών για τα λύτρα του Περικλή Παναγόπουλου, ο οποίος κατηγορείται μαζί με τους άλλους είναι ο Μανώλης Σκαρλάτος. Είναι ένα από τα ονόματα που αποκαλύψαμε από χθες το μεσημέρι. Ο πατέρας του Σκαρλάτου λοιπόν, ο οποίος διατηρεί ξενοδοχειακή μονάδα μαζί με τον γιο του στην περιοχή του Ρεθύμνου, είναι ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ του Γιάννη Κεφαλογιάννη! Μάλιστα ο συλληφθείς έχει συνεργαστεί πολλές φορές με το πολιτικό γραφείο του πρώην υπουργού της ΝΔ! Ο Σκαρλάτος, πριν από περίπου πέντε χρόνια καταδικαστεί για μεγάλη ληστεία στο Τυμπάκι Ηρακλείου Κρήτης. Τότε με παρέμβαση του Γιάννη Κεφαλογιάννη είχε μετακινηθεί στις καλύτερες φυλακές της Κρήτης. Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης είχε βάλει λυτούς και δεμένους για να πέσει στα μαλακά ο γιος του κουμπάρου του. Τίποτα δεν μένει κρυφό! Το pressmme έχει μάτια και αυτιά παντού...
    για να θυμόμαστε τα ζωνιανιά..;-)
    και υπάρχουν χιλιάδες καθημερινές "εξυπηρετήσεις" ημέτερων,με το γνωστό κόστος...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προσωπικα ως πολιτης δεν με πειράζει η ύπαρξη καποιας ΕΥΠ. Δεν υπολογιζω τα μεμονωμένα περιστατικα βιας της αστυνομιας (γιατι μεμονωμένα συνεχιζω να πιστευω πως ειναι) . Μονο που πληρωνω χαρατσι. Και εξευτελιστικα μεγαλο χαρατσι σε συγκριση με αλλα εθνοι. Που εκει τουλαχιστον γνωριζω πως εστω και λιγο απο το χαρατσι καταλήγει σε υπηρεσιες και εργα χρησιμα για τον λαο,με στοχο τον λαο. Ετσι παυει να ονομαζετε χαρατσι και ερχετε μια αλλη λεξουλα να προσδιορισει αυτη την συνδρομή. "Φόρος"..(οχι οτι πιστευω οτι υπαρχει αλλου η ιδανικη οικονομια. Αλλα σε μας εχει ενδιαφερον το πραμα)

    Ποσες υπηρεσιες ,ποσα εργα ,ποσες χρηματοδοτησεις εχουν προτεραιότητα τον πολιτη που στην ουσια τα πληρωνει κι'ολας σ αυτη την χωρα? Κατσε σκεψου κατι φτιαγμενο απο τον φορο που πληρωνεις που πραγματικα βοηθαει και πιστευεις οτι δουλευει σωστα για την πλειοψηφία και οτι θα μπορουσε να ειναι παραδειγμα για την σωστη λειτουργια του κρατους. Πραγματικα θελω να μου πει καποιος.

    Και μετα σου λενε οτι θα βαλουνε και καμερες στους δρομους.. αυτο λειπει απο την αστυνομια για να γινει η δουλεια και να σκιαχτει το ~έγκλημα!!

    5.000 υψηλής ανάλυσης κάμερες (μαρκα παραπλισια της σιεμενς παντα!)
    άλλες τόσες οθόνες,
    χιλιόμετρα καλόδια για ρεύμα και εικόνα
    καμιά 500ρα υπαλλήλοι πίσω απ της οθόνες
    με ντόνατς στα χέρια

    Αμα ο απλος πολιτης θεωριτε κατωτερος και ανεφ σημασιας απο αλλες ομαδες πολιτων π.χ. : βουλευτες,εισαγγελεις,μεγαλοστελεχια. Πως το λες δημοκρατια το παιχνιδι? Ποια αλλαγη περιμένεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. GRSAIl,
    Ο υπερ-συντηρητισμός δεν είναι σύμπτωμα είναι κοινωνικό φαινόμενο. η άνοδος της ακροδεξιάς δεν είναι αδικαιολόγητος. Η αριστερά και οι αυτοαποκαλούμενες προοδευτικές δυνάμεις έχουν ξεστρατίσει.
    διαβάζω την ιστορία της ελληνικής αριστεράς και ελληνικής δεξιάς και βλέπω μια κλιμακούμενη απέχθεια προς ότι ελληνικό. Με ενοχλεί ιδιαίτερα η εικόνα της αμφισβήτησης των θυσιών και των αγώνων του ελληνικού λαού καθώς και η αμφισβήτηση της εθνικής μου συνταγματικά κατοχυρωμένης ιδιοπροσωπίας.
    Μια παρόμοια αίσθηση έχουν και οι ψηφοφόροι αυτών των κομμάτων που απέναντι στην συστηματική απαξίωση τους και πέφτοντας θύματα ρατσισμού από το ίδιο τους το κράτος προτιμούν την στήριξη ενός κόμματος που εκφράζεται ενωτικά και φιλικά προς την ιδέα του εκάστοτε έθνους και oχι την αριστερά που έχει μετατραπεί σε προστάτη των μεταναστών -που δεν έχουν καμιά σχέση πολιτισμικά με την χώρα στην οποία επέλεξαν να ζουν.
    Το βρετανικό εθνικιστικό κόμμα δικαίως διαμαρτύρεται για την ισλαμοποίηση της Βρετανίας και μάλιστα το στηρίζουν και μαύροι αγγλικανοί στο θρήσκευμα οι οποίοι είναι αγανακτισμένοι με την δουλικότητα των πολιτικών τους και οι νέοι μαύροι με την ευνοιοκρατία στα αγγλικά πανεπιστήμια . Συγκεκριμένα σε πανεπιστήμια του Λονδίνου που οικονομικά στηρίζονται σε επενδύσεις παραγόντων από μουσουλμανικές χώρες, οι μουσουλμάνοι φοιτητές είναι αρκούντως επιθετικοί και αρκούντως ευνοημένοι στις βαθμολογίες, κάτι ανάλογο με τους εδώ εκ βαλκανίων και όχι μόνο μεταναστών που εκμεταλεύονται την ηλιθιότητα του ελληνικού κράτους και περνούν θέσεις σε ελληνικά πανεπιστήμια και υπηρεσίες. Μετά εννοείτε είναι οι πρώτοι που μιλούν για ρατσισμό.
    Εννοείτε πως η αριστερά θα συνεχίσει να αποδυναμώνεται όσο συνεχίζει να προκαλεί τους εδραίους πληθυσμούς. Ήδη στην Ελλάδα ο κλάδος των οικοδόμων είναι λίγο επιφυλακτικός προς το ΚΚΕ. Θα δούμε ίσως μετακίνηση από τα αριστερά στην ακροδεξιά. Θα γίνει δηλαδή ότι έγινε στην Γαλλία όπου οι εργάτες στήριξαν Λεπέν.

    Για αυτό λέω ότι δεν είναι σύμπτωμα ο υπερσυντηρητισμός - είναι κοινωνικό και πολιτικό φαινόμενο. Αν Το βλέπεις ως σύμπτωμα τότε θα το ενισχύεις χρόνο με το χρόνο. Δε ρίχνεις λάδι στην φωτιά! Νερό της ρίχνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @B.Bimbo
    Όπου κι αν ψάξεις όποια βρομιά κι αν σκαλίσεις από κάτω θα βρείς κάποια "αγία" οικογένεια. Οι πλέον αδέξιοι εκτίθεντε. Ας φανταστούμε πόσες (και ποιές) περισσότερο 'επιδέξιες' οικογένειες υπάρχουν και τι ... δεν γνωρίζουμε :-(

    Πάντως οι ανύπαρκτοι της ΕΛ.ΑΣ. είναι απίστευτα εκνευριστικό να κομπάζουν πάνω στο βουνό την δικής τους ανικανότητας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Bimbo,

    Δεν με εκπλήσσει η αποκάλυψη:

    Σου θυμίζω μόνο οτι :
    - έκανε την κόρη του νομική σύμβουλο του πρωθυπουργου,
    -την εβαλε υποψηφια στις εκλογες του 2007,
    -την εβγαλε βουλευτίνα για να παίζει τα μαλλιά της στην βουλη,
    -πέτυχε την διαγραφή από το κόμμα της ΝΔ για δυο χρόνια του συνυποψηφίου της στην Κρήτη γιατί ήθελε να ξαναγίνει καταμέτρηση ενός μεγάλου αριθμού ψήφων.

    στο να βολεψει ημετερους θα κόλλαγε.
    Δεν το υποστηρίζω βγάλτε και αλλά. Έτσι και αλλιώς οι ψευτόμαγκες πρέπει να έχουν την θέση που τους αναλογεί. Στην φόρα όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @dexter
    Φοβάμαι ότι η Ελληνική δεξιά (όπως δυστυχώς και άλλες) έμεινε αδίδακτη από την ίδια της την ιστορία και χειροτέρεψε αντί να εξελιχθεί.
    Η αριστερά απλώς δεν υπάρχει.
    Το ΚΚΕ κατά την άποψή μου δεν ανήκει στην αριστερά περισσότερα έγραψα στο :
    http://grsail.blogspot.com/2009/06/politics.html
    και στο:
    http://grsail.blogspot.com/2009/06/politics-2.html

    Η αριστερά ως περιεχόμενο, ως σημασία θα πρέπει να καθοριστεί από την αρχή. Αυτό είναι ιδιαίτερα περίπλοκο και επίπονο έργο που δεν μπορεί να γίνει ‘τοπικά’, αφορά την Ευρώπη ως σύνολο.

    Ο "πολυπολιτισμός" είναι ένα γεγονός που θα ενταθεί πάρα πολύ στα επόμενα χρόνια δεν είναι επιλογή μας ούτε μπορούμε να τον αποφύγουμε όπως δεν μπορούμε να αποφύγουμε το γεγονός ότι ο Ήλιος βγαίνει από την ανατολή.

    Πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτό το φαινόμενο και να μάθουμε να ζούμε με αυτό ! Είναι προτιμότερη η εξυπνάδα από τους λεονταρισμούς που δείχνουν μόνο φόβο !
    Αλλιώς χαθήκαμε !

    Η χώρα αυτή δημιούργησε την θαυμαστή της ιστορία γατί είχε πάντα τις πόρτες και τα μυαλά της ανοιχτά !!

    Ακόμα και αν οι συντηρούμενοι από την Δύση εμφύλιοι στην Αφρική και πόλεμοι στην εγγύς Ανατολή σταματήσουν, εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε τις κλιματικές αλλαγές. Αυτές θα σπρώξουν μεγάλα τμήματα πληθυσμών προς τον βορρά και την Ευρώπη. Αυτή η δημογραφική πίεση θα είναι κολοσσιαίων διαστάσεων και δεν μπορεί να σταματήσει.

    Φαντάσου ότι στο Μπαγκλαντές μια χώρα με έκταση όσο και η Ελλάδα (είναι πρακτικά το δέλτα του Γάγκη) φιλοξενεί σήμερα περίπου εκατόν εξήντα εκατομμύρια κατοίκους ! Όταν οι άνθρωποι αυτοί που είναι ήδη εκτεθειμένοι στην πλέον αφάνταστη για εμάς φτώχια απειληθούν επίσης από το ίδιο τους το περιβάλλον φαντάζεσαι τι θα γίνει ;

    Οι χώρες δεν είναι κλειστά οικόπεδα, είναι επικράτειες μέσα στις οποίες λειτουργεί ο ανθρώπινος πολιτισμός, εφαρμόζονται οι αξίες και εξασκούνται πολιτικές !
    Αυτά όμως προϋποθέτουν ηγέτες με όραμα, πραγματικό ενδιαφέρον και αυτοσεβασμό ... γνωρίζεις κανέναν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Μύδας

    Ακριβώς ! Θα πληρώσουμε για τις κάμερες, τα καλώδια και όλα τα άχρηστα 'λιλιά' τα οποία βέβαια θα προμηθευτούμε σε 'φιλικές τιμές' από Αμερικανικές και Βρετανικές εταιρείες.

    Η λειτουργία του κράτους δεν έχει καμία σχέση πλέον με την Δημοκρατία. Όσο νωρίτερα γίνει αυτό κατανοητό από τα μεγάλα τμήματα του Ελληνικού κοινού τόσο το καλύτερο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γνωρίζω έναν τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ αλλά δεν είναι κοντά μας.

    τον λένε Ιωάννη Καποδίστρια.
    Είναι ο μόνος πολιτικός που θα έμπαινα μπροστά του για να μην έτρωγε την σφαίρα.

    Όσο για το Μπαγκλαντές συμφωνώ μαζί σου αλλά διαφωνώ επίσης με τη λογική σας.
    Μπορείς να μου εξηγήσεις πως άνθρωποι από τα βάση της Ασίας θέλουν μεταναστεύουν στην Ευρώπη και οι Σέρβοι που ζουν σε μολυσμένη από πυρηνικά γη δεν μετανάστευσαν

    Το θέμα δεν είναι να τους δεχτούμε. Εμείς δεν τους αντέχουμε ούτε εμείς ούτε η Ευρώπη.
    αυτοί που τους τυρρανούν είναι οι συμπατριώτες τους πολιτικοί . εκείνοι πρέπει να αλλάξουν ρότα και όλα τα κράτη πρέπει να συγκεντρώσουν τα πείρα τους ξανά στην ελίτ που διοικεί την Αμερική. (Ο Ομπάμα έτσι και αλλιώς υπάλληλος είναι)
    Εκείνη σχεδιάζει αλλαγές συνόρων και εθνολογικές αλλοιώσεις για να φτιάξει τους στρατούς των εξαθλιωμένων μεταναστών για να διαλύσει τον μεγάλο πονοκέφαλο που λέγετε εθνικό κράτος.

    Και εν πάσει περιπτώσει υπάρχουν και μετανάστες που ασπάστηκαν την ορθοδοξία και μάλιστα ειλικρινώς και δεν στρέφονται ενάντια στους Έλληνες. Αυτοί για μένα είναι αδελφοί μου και θεωρώ ότι πρέπει να τους προστατέψω και να τους βοηθήσω, όπως και τους αδελφούς μου στην Σερβία. Δεν μπορώ να δεχτώ όμως ότι η Ελλάδα θα λογοδοτεί σε μουλάδες και σε φανατισμένους ισλαμιστές. Αυτοί πρέπει να φύγουν - να πληρωθούν αν χρειαστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @dexter
    Καποδίστριας, Τρικούπης, Κουμουνδούρος, Βενιζέλος.
    Αυτοί υπήρξαν οι μέγιστοι και ανιδιοτελείς ηγέτες.

    Δεν θα μας ρωτήσουν αν τους αντέχουμε, πιστέψτε με. Η προετοιμασία και η έλλειψη φόβου και προκατάληψης είναι τα μόνα εργαλεία.

    Η ‘ελίτ’ δεν διοικεί μόνον την Αμερική. Χίλιες οικογένειες διοικούν όλον τον κόσμο !

    Τα δύο μεγάλα προβλήματα: (α) το στενά εθνικό κράτος (β) η εργαλειακή χρήση της ιστορίας (βλ. Σκόπια).

    Τα θρησκευτικά που λετε είναι έξω από τα ενδιαφέροντά μου, έτσι κι αλλιώς δεν τα αντιλαμβάνομαι καθόλου. Άλλωστε σε τι διαφέρει ο μουλάς από έναν φανατικό καθολικό ή ορθόδοξο, από έναν άκαμπτο ραβίνο ; Οι θρησκείες αυτές γνωρίζετε ότι είναι παραλλαγή η μία της άλλης και ο ‘μοναδικός’ θεός κόστισε πολλά δεινά στην ανθρωπότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @grsail,Διόρθωση..:
    - Οι θρησκείες αυτές γνωρίζουμε ότι είναι παραλλαγή η μία της άλλης και ο ‘μοναδικός’ θεός πίνει ακόμη και σήμερα το αίμα της ανθρωπότητας και δολοφονεί τα παιδιά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @dexter,
    όλα στην φόρα,συμφωνώ..,
    αλλά δεν θ' αρέσει ούτε κάν σε σένα..;-)
    πόσο μάλλον στο παπαδαριό και στον
    "απλό έλληνα πολίτη"...:-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. bimbo,

    ότι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. grsail,
    Το θρησκευτικό λες οτι δεν σε ενδιαφέρει.δηλαδή δεν σε ενδιαφέρει να αναζητήσεις κατι που πολλοι ανθρωποι το θεωρουν δεδομένο.

    Δεν ειμαστε όλοι ψυχωσικα άτομα οπως διαλαλει η αθειστική και αγνωστικιστική πλευρά.

    Κάτι μας κεντρίζει το ενδιαφέρον.

    καποια φορά πρεπει να μιλησουμε όλοι ανοικτά. Ο καθενας με τις θέσεις και τις απόψεις.

    Καλό θα κάνει σε όλους μας. και πρώτα στους ευατούς μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Άνευ ιδιαίτερης σημασίας ίσως, αλλά τα γραφόμενα σου με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @dexter
    Εγώ δεν ξεχωρίζω τους ανθρώπους σε "θρησκείες". Κάθε πίστη είναι απολύτως σεβαστή.
    Η θρησκοληψία όμως ταιριάζει σε άτομα ψυχωσικά και αντικοινωνικά.
    Πάντα μιλώ ανοικτα και υποστηρίζω τις απόψεις μου με επιχειρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Μια φορα κι εναν τρελο

    Είναι ευχάριστο να βρίσκω ανθρώπους που σκέπτονται με παραπλήσιο με τον δικό μου τρόπο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails