Κυριακή 10 Μαΐου 2009

νδ – ΠΑΣΟΚ - λαος ψήφισαν για…”Εκκλησία ΑΕ”


Επειδή πλησιάζουν εκλογές -βουλευτικές (με ευρω- ή χωρίς ευρω-) δεν άντεξα στον πειρασμό και αναδημοσιεύω από το σημαντικότατο blog Ροΐδη Εμμονές ... (γιατί τα σύκα, είναι σύκα)


Η πανελληνίως γνωστή και κακόφημη εταιρεία της Εκκλησίας ΣΥΜΕΑΝ, έγινε ΑΝΟΕΕ ΑΕ., δηλαδή σε απλοϊκά ελληνικά “άλλαξε ο Μανωλιός και φόρεσε τα ρούχα του Αλλιώς”

Αλλά η ιστορία φίλοι μου είναι πολύ παλιά – κι εδώ δεν σας ξαφνιάζω – κρατάει πολλούς αιώνες εις την ορθοδοξίαν. Κάθε αμαρτία εξαλείφετε διά της μετανοίας και του εξαγνισμού, κι ο αμαρτωλός (και νυν εξαγνισμένος) επιστρέφει στη μάταιη καθημερινότητα άμωμος και άσπιλος, και εάν θέλουμε να ξεχαστούν τα αμαρτήματα, αλλάζουμε το όνομα του αμαρτωλού.

Η αμαρτωλή ΣΥΜΕΑΝ (Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης, Υποστήριξης Επιχειρηματικών και Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων, Μελετών και Έργων της Εκκλησίας) που ίδρυσε ο μακαρίτης Χριστόδουλος με στόχο την αξιοποίηση των κονδυλίων της Ευρ. Ένωσης, δηλαδή από τους “ευρωλιγούρηδες” όπως συνήθιζε να λέει ο ίδιος ο μακαρίτης, και νυν Λατρευόμενος, από τα συνήθη κατά τους αιώνας πλήθη των αμνοεριφίων, που όλο και μειώνονται, εξού και η μείωση του περιεχομένου των παγκαρίων σε όλες τις ενορίες της επικράτειας. Αυτή λοιπόν η ΣΥΜΕΑΝ φαλίρισε. Όταν ανέλαβε ο Ιερώνυμος, στα ταμεία της βρέθηκαν (το θυμάστε, είμαι βέβαιος) μόνο €366,45.

Ο αρχιεπίσκοπος διέταξε έρευνα, και στην πορεία (το θυμάστε, είμαι βέβαιος), βρέθηκαν τρύπες πολλές, μαύρες κι άραχνες, που να κακο-χρονο-να-χουν και να-πάνε-στον-αγύριστο γιατί περί του Σατανά επρόκειτο που, να-τον-δω-να-ψήνεται-στα-τάρταρα. Αποφασίστηκε λοιπόν· με την “συνεργασία” της επίσημης πολιτικής εξουσίας, πριν ακόμη βγει η δυσωδία και προστεθεί στις άλλες δυσωδίες (εκείνες που έχουν ήδη παραγραφεί…), να διαλυθεί η παλιά και να ανασυσταθεί με άλλο όνομα. Μια νέα εταιρεία, χωρίς αμαρτωλό παρελθόν γεννήθηκε, από προχθές υπάρχει πλέον στη ζωή άμωμη, άσπιλη, κυρίως Παρθένα με την ψήφο των ευσεβεστάτων ορθοδόξων κομμάτων νδ – ΠΑΣΟΚ - λαος…

Η ψηφοφορία κατά περίεργη και τυχαία σύμπτωση έγινε λίγο πριν το κλείσιμο της ολομέλειας της Βουλής και, αν το μυαλό ορισμένων πάει στο κακόπιστο “διέγραψαν τα παλιά σκάνδαλα και ένα νέο γεννιέται, αυτό της Εκκλησίας ΑΕ“, νομίζω ότι τέτοιοι που σκέφτονται τέτοια, είναι κοινοί συκοφάντες, αναξιόπιστοι και κατά της “επιστροφής της πολιτικής”

Και αυτό που αναφέρεται στο νέο νόμο, το ….”O αναπτυξιακός οργανισμός της Εκκλησίας θα αναλαμβάνει την κατασκευή, τη μελέτη και την επίβλεψη έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η διοίκηση θα ασκείται από την Εκκλησία και το προσωπικό θα μπορεί να αμείβεται από το δημόσιο…” Μην πάει ο κακόβουλος νους σας ότι πρόκειται για μια εταιρεία Ιδιωτικού Δικαίου, τυπικά μόνο αναφέρονται όλα αυτά, για τους κουτόφραγκους που θα μας χρηματοδοτούν. Κ α τ α λ ά β α τε;

Επίσης μην συγχέετε τα παραπάνω με συνθήματα τύπου “επανίδρυση του κράτους” + “η Ελλάδα θέλει μια νέα διακυβέρνηση” + “το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί το διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους”. Όχι.

Ούτε τα παρακάτω ισχύουν:
Ότι η νδ – ΠΑΣΟΚ – λαος, “... θέσπισαν στην κερδοσκοπική διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας και από τα πρόσφατα σκάνδαλα, με πρώτο αυτό του Βατοπεδίου, προχώρησαν από κοινού, μετά από μία δευτερεύουσα, για τα μάτια του κόσμου, κυβερνητική τροποποίηση, στην ψήφιση μιας χαριστικής και σκανδαλώδους τροπολογίας σε όφελος της ιεραρχίας της Εκκλησίας. Μια ανώνυμη εταιρεία με μοναδικό μέτοχο και διαχειριστή την Εκκλησία, η οποία υποκαθιστά τις δημόσιες αρχές στην ανάληψη, επίβλεψη, μελέτη και κατασκευή έργων του ΕΣΠΑ και συμπράξεων με άλλους δημόσιους φορείς, ενώ η Ανώνυμη Εταιρεία αυτή θα χρηματοδοτείται από το δημόσιο από το οποίο μπορεί να παίρνει και προσωπικό που θα πληρώνει το κράτος…” Όχι, και πάλι Όχι δεν είναι αυτό που νομίζετε.

Μην τα ισοπεδώνουμε όλα!

Πηγές
“Το Ποντίκι” 30.04.09.
“Αυγή” 08.05.09

Σημ. grsail 1: τα σύμβολα ‘νδ’ και ‘λαος’ και ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιήθηκαν ... εξεπιτούτου.
Σημ. grsail 2: όπου ‘λαος’ η γνωστή Γελοιώδης Συναγερμική Απόφυσις
Σημ. grsail 3: όπου 'νδ' = παπαγοΕΡΕ (των απανταχού μαυρο- *μιχαλαίων και *γιαλούρων)
.

11 σχόλια:

  1. καλά..,
    1.τα πηγαιν' έλα στον ιερώνυμο δεν τα έβλεπε κανείς..;
    εκτός και αν πιστεύαν
    πως όλοι τρέχαν για
    την ευλογίαν και την δύναμιν της αγίας ζώνης..!?!
    2. Τα οικονομικά κι' οικογενειακά του αρχιεπισκόπου δεν τα γνώριζε επίσης κανείς..???
    3.τα περί φαρισσαίων μυθεύματα αγνοούνται επίσης
    από το κοπάδι των πιστών..?!?
    καλησπέρα μας όσο είναι δυνατόν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @B.Bimbo
    καλησπέρα ... όσο είναι δυνατόν φυσικά !
    με αυτά και με αυτά το ερώτημα που γεννάται εντός ενός υγιούς, παιδευμένου και καλής διάθεσης εγκεφάλου: 'τι να ψηφίσω' αποκτά τραγικές διαστάσεις.

    - Αποτελεί η αποχή αποδεκτή πολιτική και κοινωνική συμπεριφορά ;

    - Έχει νόημα το λευκό αφού "πολιτικά" δεν υπάρχει εφ' όσον προσμετράται με τα άκυρα;

    - Η αλλαγή χώρας, πλανήτη ή και γαλαξία εξακολουθεί να αποτελεί option ;


    ΥΓ: Μόλις ολοκλήρωσα ανάγνωση συνέντευξης του τρεμμάμενου (Ο-Π) στην 'καλύβα' η οποία μου υπενθύμισε έντονα τις 'προτροπές' της taspa ...

    ... μη χειρότερα ... :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σε παρακαλώ..,
    μη σπαταλάς πολύτιμην φαιάν ουσίαν
    σε τέτοιου είδους και ποιότητας πονήματα..:-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. B.Bimbo
    Είμαι σε βαθιά περισυλλογή προσπαθώντας να αντιληφθώ ποια ήταν η προσφορά της Ulrike Meinhof και του Anderas Baader στο ζήτημα της πολιτικής αντίδρασης του μέσου ανθρώπου.

    H Ulrike έγραφε πριν από 45 χρόνια:

    "Όποιος δεν οπλίζεται πεθαίνει. Όποιος δεν πεθαίνει, είναι θαμμένος ζωντανός: στις φυλακές, στα αναμορφωτήρια, στις τρύπες (τις πόλεις-δορυφόρους), στις απαίσιες πέτρες των μοντέρνων κτιρίων, στους παιδικούς κήπους και τα σχολεία, στις πλήρως εξοπλισμένες μοντέρνες κουζίνες, στις κρεβατοκάμαρες-παλάτια"

    Να οπλιστούμε ... ναι βέβαια ... με τι ;
    (με μολότωφ και ντουφέκια; ... άστο ... το μοντέλο δοκιμάστηκε και απέτυχε !!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το λοιπόν τι ρωτάς..!?!
    ποιά επανάσταση μέχρι τώρα κατόρθωσε
    να μην προδώσει τα ιδανικά της..;
    καμμία..!
    και αυτή η αλήθεια μας οδηγεί στην αποχή,
    στη μη συμμετοχή στα κοινα/κυνα/κείνα τα δαχτυλοδειχνούμενα δηλαδη,στα δημόσια..!
    όχι σε στύλ γκάντι και άλλων οπαδών του πάθους,
    πλήρη αποχή(άστους να πάνε να πνιγούν -η- να σωθούν,δικαίωμά τους...εννοώ βέβαια τους προφέσσιοναλ όλων των ιδεών και χρωμάτων)..!
    Η αποχή,η πλήρης άρνηση δηλαδή της ύπαρξης/υπόστασης τους,τούς οδηγεί σε άμεσο θάνατο/καταστροφή/ανυπαρξία και δεν υπάρχει
    τίποτες το χειρότερο απ'αυτό..;-)
    Ενώ άτομα/ομάδες σαν τους Ulrike Meinhof και του Anderas Baader,17 του Νοέμβρη,παπακώστας κτλ.διάφορα , τους δίνουν κάθε δυνατή εξουσία και δικαίωση στο κοινωνικό σύνολο..:-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @B.Bimbo
    Ίσως με μία έννοια η μεγάλη προσφορά της ομάδας Baader - Meinhof είναι ότι απέδειξε - μία και καλή - ότι η συγκεκριμένη μορφή πάλης δεν είναι αποτελεσματική και δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνον στην αυτοκαταστροφή των συντελεστών της ... και την παροχή έμμεσου άλλοθι στο 'σύστημα'.

    Αν το καλοσκεφτείς ... δεν είναι και λίγο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δεν έχω καμμία αντήρηση....
    για την διαρκή επανάληψη της σκηνής στο μάθημα της
    ιστορίας και κοινωνικής δράσης...
    όπως και όλων των επαναστατικών και καθεστωτικών
    κινημάτων..:-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προφανως το ΠΑΣΟΚ εννοούσε οτι θα φορολογήσει την εταιρεία Εκκλησία ΑΕ και οχι την ΕΚΚΛΗΣΙΑ ακριβώς όπως θα θέλαμε.
    Αλλα εχω την υποψία οτι πάνε να στήσουν ενα μόρφωμα τύπου ΔΕΚΟ με ημέτερους ενθεν κακείθεν που θα το πληρώνουμε πάλι εμείς αφου οπως λες οι αμοιβές προσωπικού θα ειναι απο το Δημόσιο !!!
    Ελεος !
    Αντι να βοηθήσει την κατάσταση η Εκκλησία, της νομιμοποιούν επιχειρηματικές δράσεις και στο μεταξύ οι παπάδες παραμένουν δημόσιοι υπάλληλοι !
    Ρε γμτ... πού ζούνε, στον μεσαίωνα !
    Ο κόσμος θα υποφέρει πολυ περισσότερο μετα απο την παταγώδη αποτυχία της νδ-ούλας στα οικονομικά και το *μπιπ* χτενίζεται !
    Εκει, η Εκκλησία να μη χάσει κυρίως.
    Γμτ την τρέλα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @tzonakos
    ... τι να πω, ώρες ώρες όλα αυτά φαίνονται ως σουρρεαλιστική ταινία.
    Από την άλλη ο Μπερλουσκόνι στην Ιταλία έχει 75% δημοτικότητα !
    Δεν ξέρω ... ίσως η Ευρώπη περνά έναν νέο ιδιόρυθμο μεσαίωνα ή μπορεί όλοι να ζούμε ένα κακό ... όνειρο και να ξυπνήσουμε ξαφνικά :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ελα ντε αυτο με τον Μπερλουσκόνι ειναι ενα παράξενο αστείο των Ιταλών ή ειναι το μέλλον της Ευρώπης ;
    Θα έλεγα οτι πρόκειται πάντως για ταινία θρίλερ, κακής ποιότητας μάλιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ... δεν είναι αστείο, ο 'cavaliere' είναι από τους ισχυρότερους ανθρώπους στην Ευρώπη και ήδη έχει δρομολογηθεί η διαδικασία ... ελεγχόμενης διαδοχής στην 'αυτοκρατορία' του :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails