Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Συνταρακτικά Νέα !


Επανεξελέγη αρχηγός (πρόεδρος ;) του ΚΚΕ η Αλέκα Παπαρήγα ! Στην συνέχεια, το κόμμα σε μια ιστορική έξαρση πολιτικής οξυδέρκειας αποκήρυξε τον Νικήτα Χρουτσώφ ! Στην φωτογραφία ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα της εκλογής σύνεδρος κάνει την πίπα του !

.

13 σχόλια:

  1. Χαχαχαχα,σωστός!!! Έχω στο μυαλό μου και ένα σκίτσο γι αυτό το θέμα...χεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σκίτσο το περιμένω με αγωνία :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα βρε παιδί μου...έσκασα...μόνο 99,04% ;;;

    Ρώτησα και την Αλέκα αυτό το 0,96% ποιοι είναι βρε παιδί μου; Ποιοι μπορεί να διαφώνησαν στις περί σοσιαλισμού, θέσεις της;

    Αχ, άμυαλοι οι σύντροφοι, μα ντιπ τσίπα δεν έχουν... δεν ντρέπονται....
    Υπάρχει βρε ένας, ένας, άνθρωπος για δείγμα στον πλανήτη, που να μην είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι η «συνεπής επαναστατική πορεία στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού στην Σοβιετική Ένωση ανακόπηκε το 1956 στο 20ό Συνέδριο του ΚΚΣΕ υπό τον Νικήτα Χρουστσόφ, οπότε εγκαινιάστηκε η «δεξιά οπορτουνιστική στροφή», η οποία εμπεδώθηκε επί Λεονίντ Μπρέζνιεφ (1964) για να κορυφωθεί με την «περεστρόικα» του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ (1985) και τη νίκη των «αντεπαναστατικών δυνάμεων».

    Εινια να μην δω΄σεις θάρρος ...στον συντροφο...καλέ οι ...διαφωνιούντες κόνταψαν να φτάσουν το 1%...
    Πεθανε ο Ιωσήφ...και χαλαρώσαν τα πράγματα...




    Αχ, ο Ιωσήφ, θα χαμογέλαει κάτω απο τα μουστάκια του, θα σου χαμογελάει Αλέκα μου, αναπαύτηκε η ψυχούλα του επιτέλους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το ο,96% είναι νεροκουβαλητές της αντίδρασης που έχασαν το ταξικό τους μίσος και ψάχνουν τώρα να το βρούν.
    Στο μεταξύ με ενημερώνουν ότι ένα άλλο 1% του κόμματος υποψιάζεται ότι ίσως να βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα!
    Διάλυση Κατερίνα μου, διάλυση!

    Ο Ιωσήφ είχε μία ενδιαφέρουσα συνήθεια: για να επισφραγίσει την λήψη μιάς απόφασης (που την έπαιρνε συνήθως μόνος του) χτυπούσε παλαμάκια! Τότε ΟΛΟΙ οι παρόντες ανεξαρτήτως αξιώματος έπρεπε να χτυπούν παλαμάκια με ενθουσιασμό ή να χορεύουν τον ρυθμό. Αν κάποιος δεν 'έπαιζε' μέχρι το βράδυ έπαιρνε ... μαθήματα άρπας :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kαλημέρα grsail,

    Αν πω ότι ο σ. Σταλιν ήταν αυτος που απογειωσε την ΕΣΣΔ , θα φαω πολύ ξυλο; Ειχε βεβαια καποια ελαττωματα ο ανθρωπος, καποια εκατομμυριακια ειδανε τα ραδίκια αναποδα. Αλλα η μετα τον Χρουτσωφ εποχη, ειδικα επι Μπρεζνιεφ, ήταν η εποχη του μεγαλου υπνου, της ακινησιας και της διαφθορας.

    Η ανοησια του ΚΚΕ ειναι οτι ακομα μενει γαντζωμενο σε απολιθωμενα συμβολα για να αυτοπροσδιορισθει, ειτε ειναι σταλιν, ειτε μπρεζνιεφ. Δεν εχουν καμια απολυτως επιδραση σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Eπανεξελέγη ; Σώωωωπα !!!
    Η προσκόλληση του ΚΚΕ σε απολιθώματα του παρελθόντος δεν ειναι πια προσήλωση σε σταθερές αρχές αλλα ακαμψία και κόλλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @cynical
    Είναι για μένα ανεξήγητη η διευρυνόμενη απόσταση ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ρωσία. Πάντα πίστευα ότι δεν μπορεί να υπάρξει το ένα χωρίς το άλλο (να δεις την ταινία 'η κιβωτός' του Σοκούροφ).
    Βέβαια η μετά Χρουτσώφ εποχή έτσι ήταν. Η πριν ήταν απλώς σαν ένα τραίνο που με ηλιγγιώδη ταχύτητα, μέσα σε σκοτάδι πίσσα, τρέχει προς την καταστροφή του. Ο σύντροφος άλλα ήθελε να κάνει και άλλα του βγήκανε. Η Ρόζα τα είχε προβλέψει όλα! [ Σημ.: Τα τραίνα αυτά ... δεν απογειώνονται :-)) ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @tzonakos
    Ακαμψία το ΚΚΕ; κόλλημα το ΚΚΕ; Όχι, όχι το αντίστροφο συμβαίνει, στο λήμμα 'ΚΚΕ' ο Μπαμπινιώτης εμφανίζει τις λέξεις 'κόλλημα' και 'ακαμψία', επίσης ΚΚΕ είναι αυτός που, χωρίς να το γνωρίζει αλλά και χωρίς άλλο ιδιαίτερο λόγο υπάρχει κοιμώμενος προκλητικά στις δάφνες άλλων!
    [ οοπς .. για εκτέλεση θα με πάνε ... :-) ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @grsail, ειναι πολυ μεγαλο κεφαλαιο η σχεση ρωσιας με ευρωπη. Το που ανηκε και ανηκει δεν εχει ακομα λυθει. Εχω καταληξει οτι η εξηγηση βρισκεται στο εξης γεγονος. Η ρωσια δεν περασε διαφωτισμο με ολες τις συνεπειες της μετεπειτα εξελιξης της. Βλεπεις καποιες ομοιοτητες με ελλαδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @cynical
    Πολύ εύστοχη παρατήρηση και για τις δύο χώρες, άλλωστε η Ρωσία ουδέποτε είχε πραγματική επαφή με την δημοκρατία!

    Το πρόβλημα βέβαια της Ελλάδας είναι περισσότερο βαθύ και περίπλοκο. Το περιγράφει καλύτερα ίσως από κάθε άλλον ο καθηγητής Βλάσης Αγτζίδης σε μία μόνον φράση:

    [ ... Η αδυναμία να συμπεριλάβει το νεαρό έθνος - κράτος τα κέντρα του έθνους, δημιούργησε δομικές αντινομίες με σοβαρές συνέπειες στη διαχείριση των ζητημάτων που σχετίζονταν με την εθνική ολοκλήρωση ... ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για τους "νεκρόφιλους" του ΚΚΕ δεν έχω αποψη πάντως στην φωτογραφία είναι ο στάλιν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ΙωάννηςΚ
    Αυτό ακριβώς είναι το γούστο και το νόημα του post ότι στην φωτογραφία είναι ο Στάλιν :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails