Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Διάγγελμα Putin -- «Ευθύνη της Δύσης ο πόλεμος»

 


Διάγγελμα Putin -- «Ευθύνη της Δύσης ο πόλεμος»

Βασικά Σημεία:

Η Δύση ότι άρχισε τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι δυτικές χώρες, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, επιδιώκουν “απεριόριστη εξουσία” στις παγκόσμιες υποθέσεις. Η Μόσχα αψηφά τις προσπάθειες της Δύσης να καταστρέψουν την οικονομία της Ρωσίας μέσω ενός άνευ προηγουμένου πακέτου κυρώσεων, τρισεκατομμύρια δολάρια διακυβεύονται για τη Δύση, αλλά οι ροές εισοδήματος στην Ρωσία δεν έχουν στερέψει. Εξασφαλίσαμε την σταθερότητα της οικονομικής κατάστασης, προστατεύσαμε τους πολίτες, η Δύση απέτυχε «να αποσταθεροποιήσει την οικονομία μας.

Η Ρωσία ήθελε να επιλυθεί η διένεξη στην Ουκρανία ειρηνικά. Κάναμε ό,τι είναι δυνατό για να επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα διαπραγματευόμενοι για μια ειρηνική επίλυση αυτής της δύσκολης σύγκρουσης, αλλά πίσω από τις πλάτες μας προετοιμαζόταν ένα πολύ διαφορετικό σενάριο.

Είναι μια δύσκολη και σημαντική στιγμή για τη Ρωσία, σε μια περίοδο ριζικών αλλαγών παντού στον κόσμο. Η Ρωσία δεν θα υποκύψει ποτέ στις δυτικές προσπάθειες να διχάσουν την κοινωνία της. Η πλειονότητα των Ρώσων υποστηρίζει την στρατιωτική εκστρατεία στην Ουκρανία.

Είναι αφόρητα σκληρό τώρα για τις συζύγους, τους γιους, τις κόρες των πεσόντων στρατιωτών, τους γονείς τους, οι οποίοι ανέθρεψαν άξιους υπερασπιστές της Πατρίδας. Η ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία θα συνεχιστεί, η υπό τις ΗΠΑ συμμαχία του NATO πυροδότησε τη σύγκρουση, έχοντας τη λανθασμένη εκτίμηση ότι θα μπορούσε να νικήσει την Ρωσία. Η Ρωσία θα αντιμετωπίσει με μεθοδικότητα και συνέπεια τις δυσκολίες που βρίσκονται μπροστά της. Η Δύση ελευθέρωσε το τζίνι από το μπουκάλι σε μια σειρά περιοχών σε όλον τον κόσμο σπέρνοντας χάος και πόλεμο.

Ο λαός της Ουκρανίας έγινε όμηρος του καθεστώτος του Κιέβου και των δυτικών αφεντών του, που έχουν στην πραγματικότητα καταλάβει αυτήν την χώρα κατά πολιτική, στρατιωτική και οικονομική έννοια. Η Δύση χρησιμοποίησε την Ουκρανία για να τελειώσει’ με τη Ρωσία, και φέρει ακέραια την ευθύνη για την κλιμάκωση. Οι ελίτ της Δύσης δεν κρύβουν τον στόχο τους να προκαλέσουν στρατηγική ήττα στη Ρωσία, δηλαδή να τελειώσουν μαζί μας μια για πάντα. Όμως είναι αδύνατο να μας νικήσουν. Η Δύση υποστηρίζει νεοναζιστικές δυνάμεις στην Ουκρανία για να παγιώσει εκεί ένα αντιρωσικό κράτος.

Εγγυόμαστε την ασφάλεια της χώρας μας, και θα εξαλείψουμε τις απειλές από το νεοναζιστικό καθεστώς της Ουκρανίας που επιβλήθηκε μετά από το πραξικόπημα του 2014.

Κινεζική έκθεση καταδικάζει την ηγεμονία των ΗΠΑ

 

Κινεζική έκθεση καταδικάζει την ηγεμονία των ΗΠΑ


(δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 20/03/2023 στην επίσημη ιστοσελίδα του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών)

Αποσπάσματα:

‘Η Ουάσιγκτον χρησιμοποιεί τον υπόλοιπο κόσμο για το οικονομικό της όφελος, επιδεικνύοντας αλαζονεία και προκατάληψη. Οι ΗΠΑ κάνουν κατάχρηση της ηγεμονικής τους θέσης στον κόσμο εδώ και δεκαετίες για να αποκομίσουν οφέλη για τον εαυτό τους και να σπείρουν ανταγωνισμό και αστάθεια σε άλλα έθνη’.

Οι πρακτικές των ΗΠΑ είναι επικίνδυνες για την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα και την ευημερία όλων των λαών, ο εγωισμός της Ουάσιγκτον είναι εμφανής στους τομείς της πολιτικής, του στρατού, της οικονομίας, της τεχνολογίας και του πολιτισμού.

Για έναν ολόκληρο αιώνα, οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν τη Λατινική Αμερική ως την πίσω αυλή τους, όπου όσοι αντιστέκονται αντιμετωπίζουν πολιτική παρέμβαση, στρατιωτική επέμβαση και ανατροπή καθεστώτος. Αλλού, δημιουργεί διχαστικά μπλοκ υπό την επιρροή τους και προωθούν ‘έγχρωμες επαναστάσεις’ εναντίον αντιπάλων. Πρόσφατα η Ουάσιγκτον έχει θέσει το ψευδοδίλλημα ‘δημοκρατίες εναντίον απολυταρχιών’ και χαρακτηρίζει αυθαίρετα τα έθνη ως μέλη ενός από τα δύο αυτά στρατόπεδα.

Η χρήση βίας είναι χαρακτηριστικό του επεκτατισμού των ΗΠΑ. Μόνο από το 2001, οι πόλεμοι που ξεκίνησε η Ουάσιγκτον στο όνομα της δήθεν καταπολέμησης της τρομοκρατίας έχουν στοιχίσει πάνω από 900.000 ζωές με περίπου 335.000 από αυτούς άμαχους. Το Πεντάγωνο έχει χρησιμοποιήσει μια σειρά από αποκρουστικές μεθόδους πολέμου, από βιολογικά όπλα στην Κορέα έως πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου πιο πρόσφατα προκαλώντας αμέτρητα θύματα αμάχων και μόνιμη περιβαλλοντική ρύπανση.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει χρησιμοποιήσει το καθεστώς του δολαρίου ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος και την επιρροή του στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, για να καταστείλει τον ανταγωνισμό και να επιβάλει μονομερείς κυρώσεις κατά αντιπάλων. Η Ουάσιγκτον βασικά συλλέγει ‘χαράτσι’ από όλο τον κόσμο και κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, αναστάτωσε την παγκόσμια οικονομία εισφέροντας τρισεκατομμύρια δολάρια σε αυτήν.

Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν την ιδιότητά τους ως ηγετικής τεχνολογικής δύναμης για τη διεξαγωγή ηλεκτρονικής παρακολούθησης και κατασκοπείας, ακόμη και κατά των στενότερων συμμάχων τους, καθώς και για κυβερνοπόλεμο. Μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας επιτρέπουν στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να λογοκρίνει το Διαδίκτυο προωθώντας μονόπλευρα τις δικές της απόψεις σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ φιμώνει οποιαδήποτε αντίθετη άποψη.

Οι ΗΠΑ θα πρέπει να κάνουν σοβαρή αυτοκριτική και να αλλάξουν την προσέγγισή τους, καθώς οι ιστορικές τάσεις της ειρήνης, της ανάπτυξης, της συνεργασίας και του αμοιβαίου οφέλους είναι ασταμάτητες.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails