Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Γεια σου ρε Βενιζέλο με τις πρωτοβουλίες σου !




Διαβάζοντας κάποιος  για την πρωτοβουλία Βενιζέλου ώστε να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, δεν μπορεί παρά να σκεφτεί αμέσως πως ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται. Μόνο που αυτή την φορά ο πνιγμένος, για να διατηρηθεί στο πολιτικό προσκήνιο, παίζει με πράγματα που μπορεί να σκάσουν στα μούτρα όλων μας.

Η πρόταση Βενιζέλου για απονομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής είναι άλλο ένα πυροτέχνημα από αυτά που συνήθως χρησιμοποιεί για να κρύψει την απόλυτη πολιτική και ηθική του κενότητα. Πρόκειται για ύστατη προσπάθεια αποφυγής του αναπόφευκτου κατά την άποψή μου, πολιτικού θανάτου ενός προσώπου που βρίσκεται τις τελευταίες δύο δεκαετίες ανακατεμένο με οτιδήποτε οπισθοδρομικό, αμφιλεγόμενο ή βρώμικο συνέβη στην χώρα αυτή.

Αλλά ακόμη και στην περίπτωση της απονομιμοποίησής της η Χρυσή Αυγή, όπως ήδη μας έχει προειδοποιήσει ο αρχηγός της, μπορεί να γίνει χρυσή ανατολή ή χρυσό απόβραδο. Ο Βενιζέλος παίζει συνειδητά με ένα τέτοιο ζήτημα για να δικαιολογήσει την αδικαιολόγητη πολιτική του ύπαρξη μην υπολογίζοντας την οποιαδήποτε πιθανή πολιτική και κοινωνική ανάδραση στην πρωτοβουλία του. Διότι καμιά φορά η δράση φέρνει πολύ ισχυρότερη και απρόβλεπτη αντίδραση.

Η αποδυνάμωση και η επαναφορά του ναζιστικού/φασιστικού κόμματος στην πολιτική ανυπαρξία πρέπει και μπορεί να προκύψει μόνο από την μεταστροφή της αντίληψης των πραγμάτων και των προτεραιοτήτων που ενυπάρχουν μέσα στην κοινωνία και όχι από αμφιλεγόμενες ‘πρωτοβουλίες’ και μηχανιστικά τερτίπια δικολάβων. Άλλωστε προς την κατεύθυνση αυτή εργάζεται πυρετωδώς η ίδια η Χρυσή Αυγή με τις αναχρονιστικές και ακραίες θέσεις της, το ανύπαρκτο πολιτικό και το απαράδεκτο κοινωνικό επίπεδο των ατόμων που την αποτελούν.

Αυτό το γνωρίζει φυσικά ο Βενιζέλος, το παραμερίζει όμως συνειδητά θέτοντας και πάλι ως ύπατη προτεραιότητα την προσωπική πολιτική του επιβίωση. Καμία έκπληξη. Τον έχουμε πλέον εμείς, μαζί με πολλούς άλλους, καταλάβει.
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails