Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Αν


Δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα για την Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ ή να φύγει από την ΕΕ. Όλη η σχετική φιλολογία είναι απλώς χαμένος χρόνος. Ο Schäuble πετάει πότε - πότε και κανένα κουλό περί ρεύματος, ηλιοφάνειας και τα τοιαύτα για να εξημερώνει το υπερσυντηρητικό και στον πυρήνα του αντιευρωπαϊκό κόμμα του. Αυτό είναι όλο. Με πρόσχημα τα Δημόσια χρέη (που έλκουν την καταγωγή τους από τα ιδιωτικά) η Δυτική οικονομική ελίτ επιτίθεται στην Κοινωνία και σε κάθε τι κοινό.

Για κακή της τύχη η Ελλάδα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα όντας το εύκολο θύμα που θα λειτουργούσε συμβολικά για ολόκληρη την Ευρώπη (και ίσως όχι μόνο). Δυστυχώς το έκανε και το κάνει ακόμα. Ακολούθησαν την τρελή πορεία με τα Μνημόνια και το IMF και οι άλλες χώρες που γνωρίζουμε και θα ακολουθήσουν και άλλες. Η Ισπανία και η Ιταλία ‘παλεύουν’ για την επόμενη θέση. Το πρόβλημα / παιχνίδι δεν είναι ούτε ήταν ποτέ ‘Ελληνικό’ παρά είναι πολύ μεγαλύτερο και πολύ γενικότερο.

Θα δεχόμουν οσοδήποτε σκληρά μέτρα και πιστεύω βαθιά ότι θα τα δεχόταν και η μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας για να διορθωθούν τα Ελληνικά κακώς κείμενα που όλοι γνωρίζουμε αν (α) ήταν πραγματικά ισοβαρή και δίκαια (β) αν εξηγούνταν με πληρότητα, ηρεμία και ειλικρίνεια στο Ελληνικό κοινό (γ) αν η πολιτική τους καταγωγή ήταν γνήσια, υπήρχε δηλαδή πραγματική βούληση από τους πολιτικούς φορείς εξουσίας για την εφαρμογή τους (δ) αν δεν εφαρμόζονταν υπό την αιγίδα των νεοφιλελεύθερων γερακιών και του μνημονίου τους. Δυστυχώς, δεν ισχύει κανένα από τα παραπάνω «αν». Στην πραγματικότητα βρισκόμαστε σε ένα περίπλοκο και τρομακτικό αδιέξοδο.
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails