Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Το (τελεσίδικο;) εφιαλτικό προηγούμενο




Δεν είναι μόνο απογοητευτικό, την φάση αυτή την περάσαμε έτσι κι αλλιώς, είναι και εξόχως εκνευριστικό να παρακολουθεί κανείς τις δηλώσεις διαφόρων «αξιωματούχων» που κινούνται στο επίπεδο του «γιατί να μην βάζαμε 15% δασμό στις μεγάλες καταθέσεις και 25.000 όριο δασμολόγησης στις μικρές». Οι αριθμοί κατ’ άλλους θα έπρεπε να είναι 25% και 150.000 κοκ. Και για να ολοκληρωθεί ή δυστυχία, στον χορό αυτόν της αυτοκαταστροφικής κολοκυθιάς πρωταγωνιστεί το Γερμανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Ο μοναδικός που ζήτησε την συνολική απόσυρση αυτής της ολέθριας ιδέας είναι ο Πέτερ Μπόφινγκερ.

Εγχώριοι ιδιοτελείς και ολίγιστοι όπως ο «υπουργός» παπακωνσταντίνου και ο «υπουργός» στουρνάρας, έχουν πάρει μέτρα που πλησιάζουν σε ηλιθιότητα την αυθαίρετη δήμευση καταθέσεων, όπως η απαγόρευση συναλλαγών άνω των 1.500 ευρώ χωρίς πιστωτική κάρτα και το πρόσφατα θεσμοθετημένο εξωφρενικό μέτρο σχετικά με την πρόσβαση των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ στις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών. Μέτρα ομοειδή με τα πρόσφατα Κυπριακά που δίνουν την χαριστική βολή στην ήδη κατεστραμμένη -από άλλα «σοφά» μέτρα- Ελληνική Οικονομία.

Πέρα από όλα αυτά όμως, πρέπει κανείς να κρατά στο μυαλό του την εξαιρετικά ανησυχαστική διαπίστωση πως ανεξάρτητα από το αν τα Κυπριακά μέτρα θα υλοποιηθούν ή θα αναθεωρηθούν, οι ασκοί του Αιόλου άνοιξαν και η τεράστια ζημιά σε ότι έχει απομείνει από την Ευρώπη και το νόμισμά της έγινε !

Ως ελάχιστη παρηγοριά για τους Ευρωπαίους πολίτες -για τους δυστυχώς πολύ λίγους που αντιλήφθηκαν τι ακριβώς έγινε και τι εφιαλτικό προηγούμενο δημιουργήθηκε- θα ήταν η αποκάλυψη των προσώπων που φέρουν την ευθύνη  γι αυτή την άνευ προηγουμένου στα Ευρωπαϊκά Ιστορικά χρονικά καταστροφή. Ένα από αυτά τα πρόσωπα είναι ο καταστροφικός νάνος της οικονομίας Στουρνάρας, που ως μέλος του Eurogroup ψήφισε την δήμευση των Κυπριακών ιδιωτικών καταθέσεων.
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails