Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Γιατί χαίρεται και χαμογελά ο κόσμος;



Αν πρόσεχε κάποιος ποιοι χαμογελούν και ποιοι γελούν δυνατά βουλιαγμένοι μέσα σε πελάγη ευτυχίας μετά την συμφωνία της συνόδου κορυφής περί «στήριξης» της Ελλάδας, θα έβγαζε, και μόνο από αυτό, πάρα πολλά συμπεράσματα. Η Ελληνική κυβέρνηση σύρθηκε κυριολεκτικά στην σύνοδο κορυφής απλώς για να της ανακοινωθούν οι αποφάσεις των δύο μεγάλων χωρών και των λοιπών Βρυξελλανθρώπων. Ο δήθεν πρωθυπουργός και ο δήθεν υπουργός οικονομικών και αντιπρόεδρος (sic) πέρα από πολιτικάντηδες υποκριτές του χειρίστου επιπέδου είναι και απλοί αχυράνθρωποι κατασκευασμένοι από τα χειρότερα υλικά δόμησης των yesmen. Καμία Ελληνική πρόταση δεν έγινε δεκτή (πχ ευρωομόλογα) και στην πραγματικότητα ούτε καν συζητήθηκε.

Η συμμετοχή των ιδιωτών, που έγινε για να σωθεί κάπως η μούρη της Μέρκελ, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα τραπεζικό κερδοσκοπικό πακέτο ύψους 54 δισ. ευρώ από τα μέσα του 2011 έως τα μέσα του 2014, και συνολικά 135 δισ. ευρώ από τα μέσα του 2011 έως το τέλος του 2020 που θα υποστηριχθεί από πολλαπλές εγγυήσεις. Με τα νέα δάνεια η απόλυτη οικονομική εξάρτηση της χώρας επιμηκύνεται για τις επόμενες τρείς τουλάχιστον δεκαετίες και το απόλυτο χρωστούμενο ποσό προσεγγίζει πλέον τα 500 δις. Πρόκειται όχι μόνο για την απόλυτη οικονομική καταστροφή αλλά για την καταστρατήγηση και αυτών των βασικών όρων της κοινής λογικής στο βωμό του συμφέροντος των ελίτ. Αυτός ο κυκεώνας ανταλλαγής χρέους, επαναλαμβανόμενου, ατέρμονος δανεισμού και θολών σεναρίων μετακύλησης που αποφασίστηκε από την Σύνοδο είναι στην πραγματικότητα ασαφής ανεξέλεγκτος και αδιέξοδος. Θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη διότι ο μοναδικός τρόπος, στοιχειώδους έστω, εφαρμογής του είναι οι συνεχείς αναδιαπραγματεύσεις και αναθεωρήσεις. Ας μην ξεχνάμε ότι ομοειδή με την Ελλάδα προβλήματα έχουν πολλές άλλες χώρες μερικές από τις οποίες, όπως η Ισπανία και η Ιταλία, είναι πολύ μεγάλες. Η διαδικασία στήριξης που εισάγεται ως πανάκεια από την Σύνοδο θα αποτελεί πάγια πηγή έντονης ευρωπαϊκής αστάθειας. Η Ευρώπη ολόκληρη βάζει το κεφάλι της στον πάγκο του χασάπη από την ανικανότητα των ηγετών της και από την προσήλωσή της στις χρηματοπιστωτικές θεότητες.

Όλες οι διευκολύνσεις θα δοθούν με πρόσθετες εγγυήσεις. Αυτό σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή και ανάλογα με τις προτεραιότητες και τα γούστα των πιστωτών η χώρα θα μπορεί να σύρεται σε νέα μνημόνια. Αυτό από μόνο του αποτελεί την χειρότερη βόμβα στα θεμέλια κάθε προσπάθειας για οικονομική και κοινωνική σταθερότητα αλλά και κάθε προσπάθειας για πραγματική ανάπτυξη. Επίσης σημαίνει ότι οι αλλοπρόσαλλες αποφάσεις για λιτότητα και η επίθεση στο εισόδημα των πολιτών θα συνεχιστούν και θα ενταθούν. (Η κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων στα Πανεπιστήμια της χώρας και το τσάκισμα της Δημόσιας Υγείας είναι ένα πολύ χαρακτηριστικά παραδείγματα περί του τι πραγματικά περιμένει την Ελληνική κοινωνία ως σύνολο αλλά και τους πολίτες ως εργαζόμενους και καταναλωτές). Η προσήλωση στην κουλτούρα και την παντοδυναμία των «οίκων» και το δέος που τρέφει η Ευρωπαϊκή πολιτική ελίτ γι αυτούς φάνηκε αφού μόλις λίγες ασαφείς λέξεις τόλμησαν να ψελλίσουν στο ανακοινωθέν της Συνόδου για το ζήτημα αυτό. Τέτοιας ποιότητας και πυγμής Ευρωπαϊκή ηγεσία έχουμε !

Η εισροή των κεφαλαίων στήριξης και η διάθεσή τους θα ελέγχεται από ειδική ομάδα ειδικών που θα συσταθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η εισροή αυτή είναι σχεδιασμένη με γνώμονα τις χρηματοπιστωτικές ισορροπίες της Ευρωζώνης και δεν δίνει πεντάρα τσακιστή για την πραγματική ανάπτυξη και την ουσιαστική διαρθρωτική εξυγίανση της Ελληνικής οικονομίας. Το χρήμα –και πάλι- θα διοχετευτεί στους αχόρταγους υμετέρους για την υλοποίηση «προγραμμάτων» χωρίς όραμα και πραγματική ουσία που θα νομιμοποιούνται από ένα πανάκριβο και χαώδες χαρτοβασίλειο «προσφορών», «μελετών», «εγκρίσεων» και «προτάσεων» οι οποίες θα εκπορεύονται από τα γραφεία της βαθειάς οικονομικής ελίτ που είναι πάντα μισοσκότεινα και μυρίζουν ακριβά πούρα και ουίσκι. Οι πραγματικές παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που αγωνίζονται για γνήσια παραγωγικές δραστηριότητες με όρους οργανικής ανάπτυξης, θα μείνουν και πάλι έξω από τον χορό. Ήδη ένας συρφετός από Γερμανούς ειδικούς, επιχειρηματίες και εμπειρογνώμονες έρχονται για να εισπράξουν τα μπράβο και την απαραίτητη επιβράβευση για την «βοήθειά» τους και για να αρπάξουν ότι μπορούν από τον λιγνίτη, τα νερά ή ότι άλλο προσφέρεται από την κυβέρνηση των δοσίλογων αλλά και για να μας πουλήσουν, σε καλές και συμφέρουσες τιμές φυσικά, την ενέργειά τους. Αυτήν που είναι στην πραγματικότητα πανάκριβη, απατηλή και … πράσινη, πολύ πράσινη.

Οι Ελληνικές κυβερνήσεις χάνουν όλο και περισσότερο τον θεσμικό τους ρόλο και μετατρέπονται σε ανδρείκελα και άβουλους, θλιβερούς θιάσους που αντλούν την νομιμοποίησή τους από το εξωτερικό και επιβιώνουν στο εσωτερικό με την δημαγωγία και την διαρκώς εντεινόμενη χυδαία και βάρβαρη καταστολή.

Η Ευρώπη από όραμα των πολιτών βασισμένο σε μια μεγαλειώδη ιστορική συνέχεια, μετατρέπεται σε αντικοινωνική χρηματοπιστωτική συμμορία.
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails