Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Μιλάνε όλοι μιλάνε και οι κώλοι


Συναγωνιζόμενη τον Καρατζαφύρερ, για το ποιος θα κάνει τα μεγαλύτερα εγκώμια στους κατασταλτικούς μηχανισμούς, εμφανίστηκε η Ντόρα Μπακογιάννη στην σημερινή τοποθέτησή της στην βουλή: «Η αστυνομία έκανε το καθήκον της και οφείλουμε να συγχαρούμε τα παιδιά αυτά του ελληνικού λαού που εχτές είχαν περισσότερη ψυχραιμία από εμάς μέσα σ αυτή την αίθουσα διότι σταθήκανε όρθιοι και προφύλαξαν την λειτουργία της δημοκρατίας» μας είπε για το «θεάρεστο» έργο που επιτελούν οι υφιστάμενοι του Παπουτσή, ενώ σχεδόν απαίτησε να συληθούν στελέχη της Ανταρσύας φωτογραφίζοντας τα ότι προκάλεσαν επεισόδια στα Χανιά. Παρακολουθούμε λοιπόν σε βίντεο τις απόψεις της Μπακογιάννη όπως και το έργο των μηχανισμών καταστολής για το οποίο είναι «άξιοι συγχαρητηρίων» όπως μας είπε η κόρη του «εφιάλτη της δημοκρατίας».

.

Εκτός από τους ασφαλήτες υπάρχει και το ΚΚΕ


Διαβάστε τι είπαν οι άνθρωποι:

Η Παπαρήγα κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι αξιοποίησε το πολυφωνικό και θολό κίνημα των αγανακτισμένων και το χρησιμοποίησε σε αντιπαράθεση με το λαϊκό κίνημα.Το δεύτερο σχέδιο, είπε η Παπαρήγα, ήταν ότι σε μιά πανελλαδική απεργία θα δημιουργούσαν σκηνικό όπου αγανακτισμένοι θα συγκρούονταν με το ΠΑΜΕ ώστε να δοθεί η δυνατότητα στην αστυνομία να μπεί στην πλατεία Συντάγματος και να περάσειι η καταστολή ως αναγκαστική επιλογή.

Καταλάβατε; σουρεαλιστικές άρες μάρες κουκουνάρες ...
.

ΥΓ. αυτή η στερεότυπη φρασεολογία με τα "θολά" κλπ δεν σας θυμίζει κάτι από λαος και χρυσαυγίτικη ρητορία; είναι κοντά τα γραφεία τους άραγε ή υπάρχει άλλου είδους συγγένεια;
.

Οι ονειροναύτες της αλλαγής που έρχονται από το μέλλον


Εντυπώσεις από χθες

Αυτό που με ανησύχησε πιο πολύ είναι η ελάχιστη συμμετοχή του κόσμου την Τρίτη και την Τετάρτη.

Ελάχιστη !

Ειδικά χθες μιλάμε για λιγότερες από 20.000 ανθρώπους, από όσο μπόρεσα να εκτιμήσω γυρίζοντας από τις 19:30 έως 20:30 σχεδόν ολόκληρο το κέντρο. Ο πυρήνας της χώρας ολόκληρης παιζότανε στα ζάρια των πουλημένων της Βουλής, αλλά οι Έλληνες δεν αντέδρασαν. Ένα ή ενάμισι εκατομμύριο κόσμος θα μπορούσε να γύρει την ζυγαριά έξω αλλά και μέσα στην Βουλή. Η ευκαιρία χάθηκε και η ζημιά έγινε μέσα αλλά και έξω από τα σύνορα αυτής της χώρας.

Επίσης σημαδιακή ήταν η απουσία των λεγόμενων προοδευτικών κομμάτων. Που είναι οι αριστεροί δημοσιογράφοι για να αποτρέψουν την λυσσώδη βία απλώς και μόνο με την δυνατότητα συνεχούς και λεπτομερούς καταγραφής της; Ο «συνειδητοποιημένος» κόσμος και τα περιβόητα κόκκινα ροπαλάκια; Η ενημέρωση και η προστασία του κοινού; Που είναι οι «οργανωμένοι» και «έμπειροι» μηχανισμοί της αριστεράς με την «ιστορία» και τα «γαλόνια»; Ούτε μια απόπειρα από τους μαρξιστές, τους λενινιστές, τους σταλινικούς, τους ανανεωτικούς και τους παθιασμένους αναγνώστες του Badiou για ένα σχέδιο δράσης και μια πραγματική, χωρίς πολιτική ιδιοτέλεια, συνεργασία με τον κόσμο της πλατείας.

Αυτός ο κόσμος, αφανής, στωϊκός και ανιδιοτελής, χωρίς να είναι προστατευμένος από κυκλώματα ή κομματικές ταυτότητες στην ουσία δέχτηκε το μεγαλύτερο βάρος και την πλέον έντονη κατασταλτική πίεση.

Η πολιτική δράση των, παραδοσιακών και μη, αριστερών του … 1918 έπαθε αγκύλωση από τον πολύ «κομμουνισμό» κι έτσι η ιστορία πέρασε δίπλα τους «σύριζα» … Οι πολίτες αφέθηκαν μόνοι τους να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν από το μεσημέρι κι έπειτα μια καλά σχεδιασμένη κατασταλτική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας που ο μόνος της περιορισμός ήταν να μην υπάρξει νεκρός. Ο μόνος.

Απορώ πως οι λίγες εκατοντάδες νέοι που κρατούσαν το κέντρο της πλατείας και την περιοχή μπροστά από την είσοδο του μετρό άντεξαν τόσα δακρυγόνα για τόσες πολλές ώρες. Φαίνεται ότι το μόνο πράγμα που διατηρεί ελπίδα για τους άπραγους πολίτες και προβάλλει κάτι θετικό στο μέλλον τους είναι η νεολαία αυτής της χώρας. Είναι οι αθώοι νεαροί πληβείοι με τα δακρυσμένα κατακόκκινα μάτια και τα άσπρα από τις αλοιφές πρόσωπα. Αυτοί έσωσαν την αξιοπρέπεια μιας ολόκληρης χώρας !

Είναι οι μοναχικοί και τραγικοί κλόουν με τα άσπρα πρόσωπα, οι ονειροναύτες της αλλαγής που έρχονται από το μέλλον.

Όσοι αντιστέκονται πρέπει να συνεχίσουν να αντιστέκονται. Θα έρθουν κι άλλοι. Στις πλατείες έγιναν και γίνονται κάποια πολύ σημαντικά πράγματα. Θα είναι μεγάλη απώλεια να πάνε όλα αυτά στον βρόντο. Η κοινωνία των πολιτών φαίνεται να αφυπνίζεται καλούμενη να αναλάβει τον ιστορικό της ρόλο από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα και από την Βαρκελώνη μέχρι την Ρώμη.
.

Εγκληματικοί αλήτες με στολή




... με μισθό από τους Έλληνες πολίτες, ζούν ανάμεσά μας ...
.

Τι είναι ;


Είναι Ελληνική Αστυνομία ή Σωματοφύλακες των προδοτών;
.

Όποιος θέλει ας το μεταφράσει στα Γερμανικά


Φαίνεται ότι ο αξιοσημείωτος κεντροευρωπαϊκός λαός μετά τον δεύτερο πόλεμο έχασε εκτός από την ανθρωπιά του και την αξιοπρέπειά του. Μπορεί άραγε να περιμένει κανείς σήμερα κάτι πραγματικά θετικό από τους γερμανούς πολίτες; Δυστυχώς φαίνεται να είναι βαθύτατα φθαρμένοι τόσο από την εξευτελιστική υποτέλειά τους στις ΗΠΑ που συνεχίζεται και σήμερα, όσο και από τους ανέντιμους τρόπους με τους οποίους συμπεριφέρθηκαν στην Ευρώπη συγκεντρώνοντας πλεονάσματα εις βάρος άλλων κρατών, λειτουργώντας έτσι καταστροφικά για κάθε προσπάθεια Ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Πρέπει να καταλάβουμε κάποια στιγμή και εμείς όλοι, αλλά κυρίως οι ανυποψίαστοι καλοθρεμένοι Γερμανοί πολίτες, ότι στην εποχή μας η πλέον βίαιη, επιθετική και απόλυτα καταστροφική μορφή πολέμου είναι η συγκέντρωση αδικαιολόγητα υψηλών πλεονασμάτων. Αυτή η μορφή πολέμου, αυτή η πρακτική, είναι το τέλειο εργαλείο καταστροφής για την Ευρώπη αλλά και την Γερμανία την ίδια.

Διαβάζω στο tvxs ότι η κυρία Merkel έχει την πεποίθηση ότι σε ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη «υπάρχει ελάχιστος ζήλος για εργασία». Κοίταξα τους αριθμούς, λέει, και ίσως στην πράξη ο χρόνος εργασίας αλλού στην Ευρώπη να είναι υψηλότερος από ότι στην Γερμανία, όμως εάν αφαιρέσετε όλες τις απεργίες και τα λοιπά (sic), τότε διαπιστώνεται ότι τα σταθερά κράτη είναι συγκριτικά αποτελεσματικότερα. Τον περασμένο μήνα η Merkel είχε πει: «θα πρέπει σε κράτη, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία οι εργαζόμενοι να μη συνταξιοδοτούνται νωρίτερα σε σύγκριση με τη Γερμανία, όλοι να κάνουν τις ίδιες προσπάθειες».

Οι ποταποί ισχυρισμοί της Merkel εκτοξεύονται βέβαια ως συνειδητό ψέμα προς εσωτερική κατανάλωση, δείχνουν όμως παράλληλα το επικίνδυνα χαμηλό επίπεδο των ευρωπαίων «ηγετών». Είναι γνωστό πλέον σε όλους και αδιαμφισβήτητο, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, γεγονός ότι, ο ισχυρισμός πως οι Γερμανοί εργάζονται περισσότερο από άλλους Ευρωπαίους, είναι εντελώς λανθασμένος: Ο μεσοσταθμικός χρόνος εργασίας στη Γερμανία είναι 1.390 ώρες, ενώ στην Ελλάδα φθάνει τις 2.119 ώρες, στην Ιταλία τις 1.773 ώρες και στη Γαλλία τις 1.554 ώρες, σύμφωνα με δεδομένα του ΟΟΣΑ.

Με την ευκαιρία ήθελα να υπενθυμίσω ότι Σύμφωνα με τον Δαμιανό Βασιλειάδη, μέλος της Επιτροπής για την διεκδίκηση των Δανείων αυτών και των Επανορθώσεων οι κύριες εκκρεμείς οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα ανέρχονται, έχουν ως εξής:

α. 7,1 δις δολάρια αγοραστικής αξίας 1938 (μας τα επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη των Παρισίων 1946) για την καταστροφή των βασικών υποδομών της χώρας. Σύμφωνα με επίσημο έγγραφο της Τραπέζης της Ελλάδας το ποσό αυτό υπολογίζεται σήμερα σε 108,43 δις ευρώ χωρίς τους νόμιμους τόκους οπότε με το ελάχιστο επιτόκιο του 3% το έτος υπερβαίνουν το 1τρις ευρώ.
β. 3,5 δις δολάρια αγοραστικής αξίας 1938 για το κατοχικό δάνειο. Το ποσό αυτό υπολογίζεται σήμερα αποπληθωρισμένο σε 50 δις ευρώ χωρίς τους νόμιμους τόκους.
γ. οι αποζημιώσεις των θυμάτων των 89 Ολοκαυτωμάτων (56.225 νεκροί). Ενδεικτικά, το Πρωτοδικείο της Λειβαδιάς με απόφασή του το 1997 επεδίκασε στα θύματα του Διστόμου (την οποία επισφράγισε οριστικά η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου το 2000) 35 εκ. δρχ ανά εκτελεσθέντα." (περισσότερες λεπτομέρειες σε κείμενο του epicurus2day).
.

Ανακοίνωση της Πλατείας



Καταγγέλλουμε το οργανωμένο σχέδιο εκκένωσης της πλατείας Συντάγματος από την κυβέρνηση που έχει μπει σε εφαρμογή τις τελευταίες δύο μέρες. Σήμερα το όργιο βίας και καταστολής κορυφώθηκε με αδικαιολόγητες και απρόκλητες επιθέσεις με κάθε μέσο σε ειρηνικούς διαδηλωτές, πνίγοντας την πλατεία Συντάγματος στα χημικά, τραυματίζοντας πάνω από 500 διαδηλωτές και με πογκρόμ που επεκτάθηκαν σε όλους τους γύρω δρόμους από την Πλάκα μέχρι το Μοναστηράκι με ομάδες Δίας, Δέλτα και ΜΑΤ να κυνηγάνε χιλιάδες διαδηλωτές μέχρι και μέσα σε καφέ, μανάβικα και εστιατόρια.
Καθιστούμε την κυβέρνηση υπόλογη για την σημερινή βάρβαρη επίθεση στο κέντρο της Αθήνας, δείγμα της «ατσάλινης δημοκρατίας» του μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου και της τρόϊκα. Την καθιστούμε την μοναδική υπεύθυνη για ότι συμβεί από εδώ και πέρα κατά τη διάρκεια της νύχτας και την καλούμε να αποσύρει άμεσα τις δυνάμεις καταστολής και τρομοκρατίας.
Για τη ζωή μας όμως είμαστε υπεύθυνοι εμείς! Εμείς οι χιλιάδες κόσμου που ακόμα βρισκόμαστε στους δρόμους, που ακόμα αντιστεκόμαστε, που συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Εμείς που δεν θα αφήσουμε κανέναν να διαλύσει την πραγματική δημοκρατία και ελευθερία όπως τις αναγεννάμε κάθε μέρα, εδώ και 36 μέρες σε όλες τις πλατείες της χώρας.
Όλοι αύριο, στις 6.00 στην πλατεία Συντάγματος. Συνεχίζουμε.Δεν θα φύγουμε αν δεν φύγουν.
Είναι 155 είμαστε εκατομμύρια.
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails