Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Δίκτυο ανταλλαγής αρχείων...ενσωματωμένο σε τοίχους της Νέας Υόρκης



Ένα διαφορετικό δίκτυο ανταλλαγής αρχείων έχει δημιουργήσει ο καλλιτέχνης Aram Bartholl στη Νέα Υόρκη. Έχει ενσωματώσει σε τοίχους, σε διάφορους δρόμους της πόλης, συσκευές αποθήκευσης USB, όπου ο κάθε περαστικός μπορεί να συνδέσει τον φορητό του υπολογιστή και να μοιραστεί αρχεία.
Η παρέμβαση αυτή ονομάζεται «Dead Drops» και μέχρις στιγμής υπάρχουν πέντε τέτοιες συσκευές αποθήκευσης USB εγκατεστημένε σε τοίχους. «Πρόκειται για ένα ανώνυμο, δίκτυο ανταλλαγής αρχείων μη συνδεδεμένο στο ίντερνετ, σε δημόσιο χώρο», σχολιάζει ο Bartholl.
Πηγή: tvxs, newslite

Τα πακέτα


Την προηγούμενη Παρασκευή δύο Αμερικανικά πολεμικά αεροπλάνα «συνόδευσαν» ένα πολιτικό αεροπλάνο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (πτήση 201) στο αεροδρόμιο JFK επειδή μετέφερε, μάλλον ανύπαρκτα,  «ύποπτα πακέτα». Από τότε διάφορα άλλα ύποπτα πακέτα ταξιδεύουν ανά τον κόσμο σπέρνοντας την ανησυχία και προκαλώντας εντυπωσιακά μέτρα ασφαλείας. Μιά ψύχραιμη ματιά θα κατέτασσε όλη αυτή την θλιβερή φιέστα στο είδος του στοχευμένου ψεύδους που συντηρεί στρεβλούς μύθους και αδικαιολόγητο φόβο στους πολίτες της Δύσης.

Μερικά από αυτά τα πακέτα φαίνεται ότι λοξοδρόμησαν και έφτασαν και στην χώρα μας. Αυτή η ενορχηστρωμένη Πανδυτική βροχή «ύποπτων πακέτων» πέρα από απροκάλυπτα προβοκατόρικη οδηγεί μαζί με πολλά άλλα γεγονότα των τελευταίων ετών στο πολύ δυσάρεστο συμπέρασμα: Η λεγόμενη τρομοκρατία δεν είναι πλέον τίποτε άλλο από ένα πολιτικό εργαλείο, ένα εργαλείο χειραγώγησης των πολιτών, στα χέρια την νέο-συντηρητικών Δυτικών κυβερνήσεων και κυρίως των ΗΠΑ, χώρας πρωταθλήτριας στο επικίνδυνο και απάνθρωπο αυτό σπορ.

Διαβάστε και:

.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails