Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Η βίαιη φτωχοποίηση ως μοντέλο διακυβέρνησης




[ … ] Οι φτωχοδιάβολοι Έλληνες και οι λοιποί  «παρίες» του νότου γίνονται πανδέκτες της πανευρωπαϊκής και πάνδημης διαμαρτυρίας για τις πολιτικές ασύμμετρης λιτότητας που επιβάλλει η Ένωση. Είναι ο εύκολος στόχος των ανεξέλεγκτων δυνάμεων της αγοράς, των πολιτικών πυγμαίων που «ηγούνται» της Ευρώπης και ενός νέο-συντηρητικού ευρωπαϊκού κοινού που δεν διεκδικεί για τον εαυτό του αλλά ικανοποιείται από την ανεξέλεγκτη πορεία εξαθλίωσης των λαών του νότου.

Στην περίπτωση της Γερμανίας το πολιτικό σύστημα και οι εκπρόσωποι του κατάφεραν να αποπροσανατολίσουν τη γερμανική κοινή γνώμη. Ως αποτέλεσμα, αντί οι γερμανοί πολίτες να απαιτήσουν περισσότερα για τους ίδιους απαιτούν όχι απλά λιγότερα για τους άλλους, αλλά την εξαθλίωση των λαών του νότου στα πλαίσια μίας κανιβαλιστικής και εξόχως α-πολιτικής λογικής που θέλει τη δυστυχία του γείτονα να αποτελεί τη Λυδία Λίθο της δικής τους εικονικής ή αυθαίρετα προσδιοριζόμενης ευτυχίας. [ … ]

( από άρθρο του Γιώργου Βοσκόπουλου, Επίκουρου Καθηγητή - Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ολόκληρο το άρθρο εδώ )
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails